EsetTE

is de lijst van eetgelegenheden in Eindhoven en omstreken. Wil je eens iets anders, snel of goedkoop? Er is altijd wel iets wat je zal aanspreken in onderstaande. Wij, de samenstellers, zijn een stel vrienden die al meer dan 5 jaar regelmatig vertoeven in telkens weer een andere eetgelegenheid.
De naam EsetTE is verzonnen door de initiatiefnemer van deze pagina en is het acroniem voor: Eetgelegenheden Steven, Egelmeers, Triepels Te Eindhoven e.o. Merk op dat "set" heel wat "ETE"n naar binnen werkt, maar dat alles gelukkig weet kwijt te raken door te sporten. Heb je opmerkingen of tips? Dan vernemen we die graag van je: mailto:esette@dse.nl.

Index - Nog te bezoeken - Buiten Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Waar liggen de restaurants - Gastenboek - Achtergrond informatie

Voetstappen

Nog niet bezocht door EsetTE

Taste Foto

Grote Berg 12

5611 KK Eindhoven

(040) 295 03 95 tel.

Bar-Restaurant

Taste site

Bezocht: 1 december 2006

In het voormalige pand van eetcafé Clinique aan de Grote Berg opende in de eerste helft van september 2006 de nieuwe uitgaansgelegenheid Taste haar deuren. Clinique moest sluiten vanwege een faillissement. De opvolger Taste is wederom een eet-, drink- en danscafé. Echter het inwendige is vernieuwd, en vooral achterin ruimer, met doorgang naar de tuin. Een strakke modernere look, waarbij de zwart-witte combinatie tevens de link vormt naar het verleden; naar de tijd van "die goede muziek" van de jaren 70 en 80. Verder zijn er lounge achtige elementen aangebracht; strakke houten bankjes gedrappeerd met bont/vacht. Een combinatie die 30ers en 40ers zal aanspreken, en die ook past bij de cobert en mantalpak publiek dat voorheen La Clinique bevolkte.
Het is mede opgezet door een horeca-adviseur die wil laten zien wat gastvrijheid is. Hij schijnt bovendien dag en nacht aanwezig te zijn, dus je kunt hem er zelf vragen overstellen.
Taste heeft een kleinere, eenvoudige kaart die gepresenteerd word in een CD hoesje. Salades en pasta’s voeren de boventoon, en je hebt de keuze uit een kleine en grote uitvoering van het hoofdgerecht. Tenminste, volgens de kaart. Dit klopt naar onze ervaring niet met de maagvulling van de gerechten, maar dat ter zijde. De presentatie van het geheel op het bord is heel goed. Qua smaak springt het, vooaraf geserveerde, oven-heerlijke brood eruit.
Tot slot: in de avonden verandert Taste in een danscafé waarbij de muziek wordt verzorgd door een DJ.

Pincho's

Karel Mollenstraat zuid 44a

5554 CH Valkenswaard

(040) 204 22 83 tel.

Pincho's

Tip van Peter: Ik ben stapel op uit eten, net als jullie. Heb al veel restaurants bezocht, ook omdat ik 20 jaar in de keuken heb gewerkt bij div. restaurants en graag een kijkje bij de collegas nam. Maar nu ben ik in valkenswaard een restaurantje tegen gekomen wat met kop en nek boven alles uitsteekt en wat prijs/kwaliteit verhouding niet te evenaren is: restaurant pinchos.... www.pinchos.nl De site is niet veel maar tafeltje vol voor 13 euro slaat alles.

Mexicaans café restaurant Popocatepetl Foto

Keizersgracht 18

5611 GD Eindhoven

(040) 295 03 30 tel.

(040) 244 17 98 (fax)

Mexicaan

Popocatepetl

Bezocht: 18 maart 2006

Het is schuin tegenover de Eurocinema gelegen, waar, tot aan het faillissement in februari 2005, El Popo zat. Half april 2005 is deze stek geopend en het is nu van dezelfde eigenaar als De Vooruitgang. De inrichting is aangepast. Vele Mexicaanse elementen, Maria hoekjes. Zie de website voor een sfeer impressie. En ... een nieuwe chef-kok is aangetreden. Naast de gebruikelijke tortilla (en aanverwanten) kun je hier ook nog wat andere gerechten bestellen. Enne ... ondanks dat er veel personen hier kunnen eten, lijkt het niet zo groot/massaal. Dat komt door de vele hoekjes. Het eten is goed bevallen, het personeel vriendelijk, de prijs redelijk. En verder? Iets anders wat opviel: ondanks dat het eten niet super pittig was, maakte iedereen erg drostig. Dus we bestelden o.a. een karaf water. Die werd vervolgens geserveerd in een tequilla fles. Na twee van die flessen was de drost pas een beetje gelest. Verder nog een minpuntje: het ijs bevatte ijs. Wa? Nou, daarmee bedoelen we dat het bevroren water bevat, dat vinden we toch even wat minder.
Tip: zondag t/m donderdag kun je een combinatie nemen van bios (euro cinema) + hier eten. Zie de website van het restaurant voor meer informatie.

Restaurant Biefstuk (gesloten) Foto

Grote Berg 30

5611 KK Eindhoven

(040) 296 06 08 tel.

Biefstuk

November 2006 is deze zaak gesloten, en verder gegaan onder de naam Fens, op de plek waar jarenlang De Twee Bergen gezeten heeft.
In november 2004 geopend op de oude plek van de Pasta Factory. Je vraag je af: het ziet eruit, hoe? Nou, heel veel koe. Voorin de zaak staat een kleurige "Hollandse" koe, aan de wand hangen diverse afbeeldingen van het beesie. De stijl en kleur van inrichten doet me denken aan SoHo/Weekends en De Hoogste Tijd. Natuurlijk worden hier gerechten geserveerd die afkomstig zijn van de koe. Nee, dat komt niet uit de fabriek. Want, met het stukje op je bord is extra zorgvuldig mee om gegaan. Zowel tijdens als na het leven van de dame of heer in kwestie. Verder serveert men naar eigen zeggen 'klassieke' gerechten. Nog iets mafs? Je kunt er zelfs eten in de keuken...
Samengevat: trendy, eerlijk en wellicht ook heerlijK?

Salt & Peper (gesloten)

Grote Berg 30

5611 KK Eindhoven

(040) ? tel.

Deze zaak is binnen een maand na opening alweer gesloten.
Geopend in juni 2004 en gevestigd waar voorheen de Pasta Factory zat. Het ziet er trendy uit.

Pasta Factory (gesloten) Foto

Jan van Lieshoutstraat 24A

5611 EE Eindhoven

(040) 244 37 28 tel.

Pasta Factory

Italian fastfood

Bezocht: 22 april 2005

Gesloten de week voor carnaval 2006
Deze zaak is geopend begin 2004 en is gevestigd schuin tegenover de Irish Pub O'Sheas. The looks are trendy: witte wanden, rode stoelen, grote glazen platen aan de wand ter decoratie. Italian fast food. Het lijkt dus een beetje op de Mac: bestellen aan de kassa en gelijk meenemen. Je hebt de keuze uit een 6 tal pasta's, 6 salades en een paar pizza's. De pasta is verpakt in van die kartonnenpakjes zoals je krijgt bij de afhaal-Chinees in Amerika. De porties zijn dus niet te groot, en ... ahwel de courgette in mijn pasta was lekker vers. De prijs per portie? Nog geen 5 euro, de pizza's ietsje duurder. Geschikt om te lunchen maar ook voor de grotere maaltijd. Je kunt hier je lege maag verruilen voor een volle, voor minder dan 8 euro. En het is een stuk gezelliger dan de Mac.

Mediterraan Restaurant Compro'Mis (gesloten) Foto

Winkelcentrum Woensel 122/123

5625 AG Eindhoven

(040) 248 29 39 tel.

Italiaan

Deze zaak is in het voorjaar van 2005 afgebroken om plaats te maken voor de woontoren in Winkelcentrum Woensel.
Voorheen was hier Pizza Pronto gevestigd.

Italiaans Restaurant La Cucina (gesloten) Foto

J. van Lieshoutstraat 22

5611 EE Eindhoven

(040) 245 42 00

Italiaan

Dit restaurant is de bovenste verdieping van Indonesia, maar is daar inmiddels alweer verdwenen.

Ristorante Marco Polo

Molenstraat 27

5751 LA Deurne

(0493) 32 02 07

Italiaan

Marco Polo

Tip van Sacha: Ook heel lekker en eens anders dan anders. Niet zomaar een pizzeria, maar een Italiaans specialiteiten restaurant. Geef je over aan de grillen van de (Italiaanse) kok, met een verrassingsmenu Sorpresa. Eet ze!

Herberg de Roode Leeuw

Molenstraat 31

5752 LA Deurne

(0493) 31 51 92

De Roode Leeuw

Grandcafé Restaurant

Tip van Sacha: Het is wel net wat verder, maar zeker de moeite waard! Eet- en swingcafé de Roode Leeuw te Deurne, er worden ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd zoals wijnproefcursussen, salsa-avonden en de kerstrally.
Lekker eten in Grand-Caféstijl.

Restaurant 3 Kronen (gesloten)

Kleine Berg 40

5611 JV Eindhoven

(040) ??? ?? ??

Frans/Internationaal

Dit restaurant is in april 2003 op de plaats gekomen van waar Muk-Da voorheen zat, en een maandje later alweer gesloten.

Taverna & (Grieks-Turks)restaurant Divan (gesloten) Foto Gesloten

Dommelstraat 24

5611 CK Eindhoven

(040) ???

Griek-Turk

Begin december 2000 is deze zaak gesloten.

Restaurant Stadspaviljoen Foto

A. Thijmlaan 1

5615 EB Eindhoven

Stadspaviljoen pagina

(040) 211 24 91

Naar verluid vind je hier een Frans Baurer publiek.

Restaurant De Twee Bergen (gesloten) Foto

Keizersgracht 6

5611 GD Eindhoven

(040) 244 18 55

Gesloten in het najaar van 2006. In de plaats hiervan is Restaurant Fens gekomen.

Restaurant Fens Foto

Keizersgracht 6

5611 GD Eindhoven

(040) 244 18 55

Voorheen was hier De Twee Bergen gevestigd. Dit restaurant zat voorheen op de Grote Berg onder de naam Biefstuk.

Restaurant Opera (gesloten) Foto

Stratumseind 39a

5611 EP Eindhoven

(040) 246 50 29

Deze zaak is inmiddels gesloten.

Private Dancer (gesloten) Foto

Dommelstraat 22

5611 CL Eindhoven

(040) 211 19 80

Deze zaak is gesloten begin 2004. Daarvoor in de plaats gekomen is BeeJays Kitchencafé.

Kitchencafé BeeJays (gesloten) Foto

Dommelstraat 22

5611 CL Eindhoven

(040) 237 20 02

Kitchencafé BeeJays (dinnersite)

Deze zaak is tijdens de zomer van 2005 overgegaan in Het Spiegelbeeld.
Begin 2004 is deze zaak geopend. Voorheen was hier Private Dancer gevestigd. Enniewee, dat is ook het enige verband. Dit is een zaak waar we lovende woorden over hebben vernomen. De inrichting is modern strak, lounge stijl. De gerechten bijzonder (lekker). De prijs ligt dan ook wat hoger, maar gezien het gebodene heeft het een goede prijs/prestatie verhouding.

Eetcafé Het Spiegelbeeld Foto

Dommelstraat 22

5611 CL Eindhoven

(06) 47 48 68 85 (mobiel)

Mediteraan

Het Spiegelbeeld

Eind augustus 2005 is deze zaak geopend waar voorheen Kitchencafé Beejays was gevestigd.
Wat valt op? De gerechten zijn mediteraan, diverse bieren van de tap en andere speciale bieren uit de fles. Gedurende het weekend is open tot 4:00 en DJ's draaien er 'Wilhelmina' muziek.
En verder? Neem eens een kijkje op de website. Ben je er al geweest? Deel dan je ervaringen, en laat het ons weten wat je ervan vind.

Eetcafé Boven (gesloten)

Stationsplein 9a

5611 AB Eindhoven

(040) 243 83 03

Eetcafé

Bezocht: 13 Oktober 2000

Deze zaak is gesloten sinds januari 2003.
Volgens de teksten die we in deze gelegenheid lazen komt al het goede van boven. Volgens ons geldt dit ook voor het minder goede, want het geserveerde was beneden (alle) peil. Hoe zo? Nou, na lang wachten kregen we dan eindelijk ons eten: van de een was het ((on)behoorlijk) aangebrand, van de ander was het koud. Enne, even zo verging het de andere gasten. Met andere woorden: wat ons betreft een plek om niet meer terug te komen.

Eetcafé Boven van Putten Foto

Stationsplein 9a

5611 AB Eindhoven

(040) 293 81 51

Eetcafé Boven van Putten (site)

Eetcafé Boven van Putten (dinnersite)

Eetcafé

Bezocht: 9 november 2004

Voorheen was hier eetcafé Boven gevestigd. In het begin was het vooral 'snelvlees' wat er op de kaart stond. Sinds eind 2004 is daarin, in zeer positieve zin, verandering in gekomen. Het is nu een plek waar je lekker en relaxt kunt eten. Het eten wordt opgedient op mooie grote borden. 5 of 6 gangen? Geen probleem. Ook dat is hier mogelijk. Een verschil van dag en nacht met de vorige kok, het is nu zeg maar 'eten op niveau'; een aanrader.

Eetcafé Publiek Foto

Markt 20

5611 EC Eindhoven

(040) 245 68 83 (?)tel.

Eetcafé

In mei 2005 heeft deze zaak haar deuren geopend voor ... publiek. Het neemt het stokje over van De Gelegenheid (en daarvoor Sherba).

Eetkamer De Gaper Foto

Wilhelminaplein 5

5611 HE Eindhoven

(040) 246 77 70

De Gaper

De Gaper (dinnersite)

Eetcafé

Sinds de zomer van 2004 is het nu ook mogelijk om te eten bij De Gaper. Beneden is het proeflokaal gevestigd, waar je een uitgebreide keuze uit 'vuurwater' hebt. Daarboven is het steviger spul (lees vaster) verkrijgbaar. De inrichting bevat een aantal Art-Deco elementen, die een stijle volle en niet te hippe sfeer keren. En dat sluit prima aan bij het whisky drinkende volk dat een etage lager vertoeft.
Het eten? (Zuid-)Frans, en ook hier weer met wat moderne tinten. De prijzen? Ook die stralen het stijl vollere uit: een hoofdgerecht is gemiddeld 18 euro.

Japans Restaurant Yokohama Foto

Stationsplein 11

5611 AB Eindhoven

(040) 246 55 91

Japanner

De ervaringen van Irwan en Sri (voorjaar 2006): Het restaurant is verdeeld in tweeen: de sushibar en teppanyaki. De sushibar is nogal klein, maar de sushi is redelijk goed. De keuze breed, de ingredienten vers en de prijzen €3-5 per bord met daarop 2-3 sushi.
Teppanyaki is een Japanse manier van koken: bakken op een vlakke stalen plaat. De keuze beslaat runds, kip, varkens, garnaal en vis. De gerechten worden geserveerd met gebakken rijst en kort ge(roer)bakken groenten. Voorafje bestaat uit zoete en zure augurken. De prijs varieert van 13-20 euro voor een enkel teppanyaki gerecht. Er zijn ook menu's van 3-4 gerechten. De prijzen daarvan varieren van 20 tot 40 euro.
Als je houd van Chinese wok of van Aziatische roerbak gerechten met knoflook en sojasaus (ketjap), dan zal je teppanyaki zeker bevallen. Als extraatje heb je dan dat het eten direct voor je neus met het nodige spectakel bereid word. Denk daarbij aan gejongleer met stalen keukengerei.

Restaurant Teppan Yaki (gesloten)

Leenderweg

Japans

Dit is augustus 2004 in 'aanbouw', wanneer het geopend wordt is ons nog onbekend. Nauwelijks geopend, en alweer gesloten.

Indonesisch Restaurant Indonesia Foto

J. van Lieshoutstraat 22

5611 EE Eindhoven

(040) 245 42 00

Indonesia

Indonesisch

Bezocht: 2 September 2000

Ervaringen van Irwan en Sri (voorjaar 2006): Dit restaurant kent twee typen: de standaard Indonesische rijsttafel en het buffet. Als je voor de rijsttafel kiest dan heb je de keuze uit diverse menu's, elk met hun eigen variatie aan gerechten. Wij kozen voor het buffet, en hebben dus verder niets te melden over de rijsttafel (esette: het fenomeen rijsttafel is historisch gezien geen traditioneel Indonesisch eten. Het is in de koloniale tijd ontstaan doordat de "expats" uitgebreid wilden genieten van de Indonesische keuken, zo zijn bijvoorbeeld de gerechten wat zoeter.).
Het buffet bestaat uit 16 soortjes waarvan je gedurende 2 (of was het 2.5) uur onbeperkt kunt genieten. Na afloop 16 euri achterlaten svp. Voor 9 euro extra vloeit ook de drank onbeperkt, en is een dessert inbegrepen.
Maar nu even de inhoud van het buffet: runds (rendang of met roedjak kruiden), varkens, kip, twee of drie groenten gerechten, en natuurlijk ontbreken de saté, nasi goreng, witte rijst en gado-gado niet. Evenals de kroepoek en atjar. Als voorgerecht is er soto soep. Het dessert is in het algemeen ijs met een fruitsmaak.
Het eten in het is goed, de meesten smaken authentiek Indonisch, in het bijzonder de groenten gerechten. De bediening is OK; deze voorziet de gerechten van ondertiteling voor hen die ermee onbekend zijn.

Eetcafé Lekker (gesloten) Foto

Limburglaan 20

5652 AA Eindhoven

(040) 251 06 52

Lekker

Lekker (dinnersite)

Eetcafé/tapas

Deze zaak is in april 2006 gesloten.
Geopend in oktober 2003 en het is gelegen boven De Blauwe Lotus (nabij bowling centrum en de AH XL aan de ring weg). Er wordt tapas geserveerd en er is een maandelijks wisselend 3-gangen keuzemenu vanaf € 17,50

De Blauwe Lotus Foto

Limburglaan 20

5652 AA Eindhoven

(040) 251 48 76

De Blauwe Lotus

De Blauwe Lotus (dinnersite)

Aziatisch

De Karpendonkse Hoeve Foto

Sumatralaan 3

5631 AA Eindhoven

(040) 281 36 63

De Karpendonkse Hoeve site

De Karpendonkse Hoeve (dinnersite)

Frans, 1 Michelin ster 1 Michelin-ster

Sala Thai Foto

Staringstraat 31

5615 HC Eindhoven

(040) 243 41 01

(040) 243 02 48 (fax)

(06) 51 60 76 19

Sala Thai

Sala Thai (dinnersite)

Thai

Bezocht: 27 april 2001

Deze zaak wordt gezien als de beste Thai van Eindhoven en omstreken. Er heerst bijna een huiskamersfeer doordat het aantal gasten beperkt is en er royaal plek is per tafel. De prijzen liggen duidelijk hoger. In die 'goeie ouwe tijd' dat er nog de gulden was, was je honderd gulden per persoon lichter bij het verlaten van de zaak. Maaar....dan had je wel een heerlijke avond achter de rug.

Holland Casino Foto

Heuvel Galerie 135

5611 DK Eindhoven

(040) 235 73 57

Casino

Irish Pub Foto

Jan van Lieshoutstraat

5611 ?? Eindhoven

(040)

Pub/Eetcafé

Restaurant Juffrouw Tok Foto

Edenstraat 5

5611 JM Eindhoven

(040) 246 60 51

Bezocht: 16 maart 2007

Juffrouw Tok pagina

Eenvoudige kipgerechten. Als je een kip(kluif)liefhebber bent is dit zeker een aanrader. Kip piri piri (Noord Afrikaanse kruiden/pepers) is de specialiteit, gemaakt op houtskool vuur. Aan de buitenzijde is het heel kleurrijk, en oogt het als een soort kinderrestaurant. Aan de binnenzijde, is het heel warm aangekleed; grove houten planken en openhaard creeeren een hele warme sfeer. Verder is er een speelkamer inclusief video voor de jongsten onder ons. Jammer is dat het een aparte kamer is, en je toch elke keer er naar toe moet lopen om te kijken hoe het gaat. Maareu, die mooie beker van het kinderijsje ... die mag je mee naar huis nemen!

Patisserie Lunchroom Kluytmans (gesloten) Foto

Vrijstraat 25

5611 AT Eindhoven

(040) 265 10 65

Kluytmans

In verband met de verbouwing van het Piazza center werd eerst de vestiging aldaar gesloten. In het voorjaar van 2004 werd ook de vestiging tegenover de Rembrandt bioscoop gesloten voor een verbouwing. Echter in de zomer verscheen ook het bord "Te huur"... April 2005 is er tenslotte Brasserie Listers geopend.
Patisserie Lunchroom; o.a. High Tea, Hofleverancier sinds 1887. Ziet er prima uit. Volgens Stefan smaakt de quiche hier over heerlijk.
Echter deze zaak houd zich aan de normale winkelsluitings tijden. Dat betekent bijvoorbeeld dat op vrijdag de deur om negenen dicht gaat.
Wat betreft smaak en ambiance hebben we geen positieve ervaring te melden voor het nuttigen van onze vrijdagse warme hap.

Restaurant Willem van Oranje (gesloten) Foto Gesloten

Willemstraat 43a

5611 HK Eindhoven

(040) 296 38 19

www.willemvanoranje.nl

Dit restaurant is begin 2004 gesloten. Nu is er Chinees Cantonees restaurant Long-Sing gevestigd.

Hotel Dorint Eindhoven Foto

Vestdijk 47

5611 CA Eindhoven

(040) 232 61 11

Dorint Eindhoven

Restaurant The Mandarin Garden Foto

Geldropseweg 17

5611 SC Eindhoven

(040) 212 12 25

(040) 211 66 67 (fax)

Mandarin Garden pagina

Chinees (Cantonees)

Tegenwoordig maken veel Chinese restaurants de overstap naar een Wok(buffet) restaurant. Nu kun je ook hier zelf de ingredienten verzamelen die daar na voor jou ge-wok-t worden. Zelf zoek je nog even de sausjes uit, en klaaaaar!

Restaurant Momoyama Foto

Geldropseweg 17

5611 SC Eindhoven

(040) 212 12 25

(040) 211 66 67 (fax)

Momoyama pagina

Momoyama (dinnersite)

Japans

Oriëntaals Restaurant Wok Dragon City Foto

Tongelresestraat 253-255

5642 NA Eindhoven

(040) 281 50 01

(040) 213 09 75 (fax)

Wok Dragon City

Wok Dragon City (dinnersite)

Wok restaurant

De ervaringen van Irwan en Sri (februari 2005): dit is ons favoriete wok restaurant. We hebben hier gegeven tijdens de Chinese nieuwjaarsdag.

Wok Restaurant Oriëntal Dynasty

Molenstraat 23

5581 JT Waalre

(040) 221 72 08

Oriental Dynasty (dinnersite)

Wok restaurant

Normaal gesproken nemen we de dertien-in-een-dozijn Chinese restaurants niet op in onze lijst. Echter wokken is in. Waar kan dat dan? Wat zijn de bijzonderheden van het wok restaurant? We ontvingen de volgende tip...

Tip van Jolanda (29 september 2005): Ik ben met een groep hier gaan eten en dat is prima bevallen. De ontvangst door traditioneel gekleede gastvrouw is uiterst vriendelijk; je voelt direct op je gemak. Er wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat: bij het uitgebreide buffet vul je zelf je bordje. Zo bepaal je zelf wat je eet; handig als je bepaalde dingen niet mag/wil eten (snif, snif, ik mocht nu niet het spicey food eten). Mocht je er niet uitkomen: ze toveren op verzoek ook frietjes + kroket te voorschijn.
Het bordje geef je af bij mr. wokker en vertelt welke saus je wil. Dat alles fladdert door de wok, en hop in je schaaltje. Daarna is het moment om het lekker te veroberen aan tafel. Dat herhaal je zo vaak je maar wil. Want ... het is onbeperkt eten voor een vaste prijs per persoon. Ik meen 19,50 in het weekend en een paar euro minder door de week (en je weet het: een paar is 2). Dus je weet van te voren wat het eten gaat kosten. Ik hoor je nu denken: ja, maar hoe duur is het drinken dan? Nou, dat valt ook mee. Zeker als je de prijzen gewend bent van de Eindhovense markt.
Mijn geluk kon niet op die avond, want tot slot werd mij nog een fortune cookie voorgeschoteld ... en die bewaar ik op een speciaal plekkie. Een heerlijke avond die voor herhaling vatbaar is. O ja: het is met de auto goed bereikbaar en er zijn parkeerplaatsen voor de deur.

Wok Paradijs Foto

Stratumseind

Eindhoven

Wok Paradijs

Wok restaurant

Gelegen tussen Dynamo en Stratumseind is het Wok Paradijs. Het wokken is tegenwoordig (oktober 2005) in, en het alweer het vierde restaurant van de uit Heeswijk-Dinther afkomstige formule.

De ervaringen van Sri en Irwan (najaar 2005): Dit restaurant beviel ons niet. Sommige ingredienten waren niet vers, bovendien kwamen er heel wat uit blik. Wat betreft wok restaurants is tot dusver Wok Dragon City onze favoriet.

De ervaring van Erwin (december 2005): Ik heb al twee keer een wok-restaurant bezocht waaronder deze. Ik vond het gewoon slecht.

Chinees-Indisch restaurant Kamfa

Lindendijk 5

5491 GA Sint-Oedenrode

(0413) 47 71 02

Tip van Erwin en Saskia.

Eetcafé De Brasserij (gesloten) Foto

Kromstraat 2

5504 BC Veldhoven

(040) 254 33 16

(040) 254 47 44 (fax)

Tip van Lia: het eten is verrukkelijk en niet duur, echt een aanrader.

Gesloten

Restaurant De Admirael Foto

Kromstraat 2

5504 BC Veldhoven

(040) 253 36 24

Frans

De Admirael

Ervaringen van Joke: Ambiance: gezellige inrichting. Bediening goed en vriendelijk. Goed eten. Wat hoger prijsnivo.

De Dorps Herberg in Zandoerle

Zandoerle 5

5507 RJ Veldhoven

(040) 205 19 52

Frans

De Dorps Herberg

De Dorps Herberg (dinnersite)

Ervaringen van Joke: Gezellige inrichting in boeren stijl. eten: goed. Bediening: goed. menu's vanaf € 25,00. De sandwichclub voor de lunch is een aanrader!

Grieks Specialiteitenrestaurant Rhodos Foto

Heerseweg 3

5504 KN Veldhoven

(040) 254 64 44

Griek

Rhodos (dinnersite)

Ervaringen van Joke: Ambiance: gezellig, Bediening: normaal, Eten: ziet er lekker uit. maar is van dubieuze kwaliteit. Eén keer zelfs bedorven vissoep gehad!

Molenrestaurant Brasserie Don Quichote Foto

Windmolen 17

5503 XV Veldhoven

(040) 255 33 83

Restaurant/Brasserie

Don Quichote (site)

Tip van Jan T.: Het molenrestaurant gesitueerd in molen de Adriaan te Veldhoven. De vorm van het restaurant geeft je, door haar historie, al gauw het gevoel met je gezelschap “een hoekje voor je zelf” te hebben. Het verdient zeker een wat ruimere bekendheid. Lekker eten en vriendelijke bediening is ook nooit weg. Maandmenu 3-gangen a €19.50. A la carte veel combinatiemogelijkheden. Op de opgetelde á la carte prijs krijg je korting als je ook voor- en/of hoofdgerecht neemt. Dit gaat o.a. als volgt (maart 2006):

Een testje waard!!

Thais Restaurant New Century (Thai Oriental) Foto

Heuvel Galerie 103

5611 DK Eindhoven

(040) 246 14 31 tel.

Thais Restaurant New Century

Thais/Chinees

Deze zaak is gevestigd in het torentje boven de ingang van de Heuvelgalerie waar voorheen Napalai zat. Het is van dezelfde eigenaar als het Orientaals restaurant in Blixembosch.

After Dark Foto

Leenderweg 65a

56?? ?? Eindhoven

(040)

Table dance

Lap dance (http://www.lapdance.nl/)

Erotisch eten

3 Continenten (gesloten) Foto

Schootsestraat 170

5616 RH Eindhoven

(040) 255 52 20

Deze zaak is definitief gesloten.

Traditioneel Grieks restaurant Ilio's Foto

Dommelstraat 26

5611 CL Eindhoven

(040) 368 40 80

Griek

Bezocht: 6 April 2001

Is maart 2001 in de plaats van Micheli's gekomen.

Restaurant & Lounge Caramel (gesloten) Foto Gesloten

Dommelstraat 13

5611 CJ Eindhoven

(040) 294 08 72

Lounge restaurant

Het is inmiddels alweer gesloten en omgedoopt in 'Dom 13'. Loungen (relaxen voor jasje dasje), duidelijk goedkoper dan Mezzo.

Dom.13 (gesloten) Foto Gesloten

Dommelstraat 13

5611 CJ Eindhoven

(040) 293 96 45

Lounge restaurant

Net gestart en alweer gestopt. Deze stek gaat nu door het leven als Mundial.
Loungen (relaxen voor jasje dasje), duidelijk goedkoper dan Mezzo.
Gevestigd op 3 verdiepingen, glazendak en een dak terras. Er is al een 3 gangen menu voor €18,-

Restaurant Mundial Foto

Dommelstraat 13

5611 CJ Eindhoven

(040) 237 79 00

Mundial site

Mundial (dinnersite)

Lounge restaurant

Bezocht: 3x in 2003

Lekkere eigenwijze wereldse gerechten worden geserveerd op mooie grote borden. De inrichting heeft een trendy uitstraling. In het weekend trakteren de huis-dj's je in de latere uren op een palet van vibes & tunes. Definately the place to be for yup and wanna be.

Turks Restaurant Halikarnas (gesloten) Gesloten

Boschdijk 325

5621 JA Eindhoven

(040) 246 84 81

Turks restaurant (ook afhalen)

Bezocht: 9 september, 20 April 2001, 28 april 2002

Begin 2004 is deze zaak gesloten. Of en wanneer er een andere zaak voor in de plaats komt is (ons) onbekend.
Orginele Turkse gerechten (dus oa redelijk pittig gekruid), niet te duur (vegetarisch hoofdgerecht voor ongeveer 20 gulden). Ziet er netjes uit, zeer vriendelijke bediening, mooi zee aquarium.

Restaurant El Teatro

Le Sage ten Broeklaan 2A

5615 CS Eindhoven

(040) 211 48 10

Spaans restaurant (oa tapas)

Bezocht: 17 Augustus 2001

Gesloten voor de verbouwing van de stadsschouwburg?!?

In het kort: Gevestigd 'onder' de stadsschouwburg, ingang aan de rechterzijde. Geopend tot 21:00. Uitgebreid tapas menu voor iets meer dan 40 gulden (kwaliteit viel ons tegen).
Het was warm en we hadden moeite om een restaurant te vinden dat we en interessant vonden er nog niet hadden bezocht. Dit restaurant is verstopt rechtsonder de stadsschouwburg. De buitenzijde is niet direct uitnodigend, maar als je de trap afdaalt dan kom je in een ruimte die er stukken gezelliger uitziet. Een ruimte die wat mij betreft goed gedimensioneerd en verdeeld is: niet te groot, maar toch veel ruimte, het plafond is wat laag ten opzichte van normaal en geeft zo een wat intiemere sfeer, de tafeltjes verschillen wat maar zijn wel al een in dezelfde stijl.
e schouwburg was nog een zomer slaap, het restaurant daarnet uit onbewaakt. Wij waren de eerste, en naar later bleek de enige, gasten die de weg ernaartoe hadden weten te vinden. De kaart biedt veel tapas, wij kozen voor een heel menu (ja, dat klinkt een beetje vreemd, maar het is het enige dat als bijzonder van de kaart afsprong). Op deze manier konden we alle tapas uitproberen (40 gulden). Het was veeeeeeeeeel. De bediening was attent en stemden af wanneer we de tweede gang (ja, ja, ze verdelen het ook onder in voor- en hoofdgerecht) aan te laten drukken. We hadden ons zelf overschat, want we liepen te snel van stapel; ons buikje maande ons tot een rustiger tempo. De bediening was weerom attent; en bood aan het voor ons even warm te houden.
Over de maaltijd ben ik gematigd positief: ik vond het niet super lekker, de geserveerde gamba's hadden dat nooit mogen worden. Conclusie: een prima gezellige gelegenheid omvat de apostelen eten voorafgaand aan de voorstelling, maar een maaltijd nuttigen wij toch liever in Plaza Futura.

Ristorante Da Nello Foto

Stratumsedijk 21C

5611 NA Eindhoven

(040) 213 57 57

Da Nello pagina

Da Nello (dinnersite)

Italiaan

Bezocht: 23 Maart 2001, 2003

Dit restaurant is in de plaats gekomen van Le Sommelier. Duidelijk de betere Italiaan, dus niet voor pizza of pasta. Natuurlijk om die reden ook een stuk duurder.

Restaurant Zuid Foto

Geldropseweg 5

5611 SB Eindhoven

(040) 848 08 08

Zuid (dinnersite)

Werelds en modern

Dit restaurant is eind 2005 in de plaats gekomen van Luna Rossa / BiBi C / La Trattoria bij Nello. De menukaart lezende belooft een kwalitatief goede keuken. Frans, Italiaans, Oosters, het is allemaal te vinden op de kaart. De prijzen voor een avondje ... nou 40 tot 50 euro per persoon. En voor alle duidelijkheid: hier vind je meer kwaliteit dan kwantiteit op je bord. De zaak is modern, strak en trendy aangekleed. Wij hebben het nog niet uitgeprobeerd, dus als iemand zijn/haar ervaringen wil delen stuur ons dan een mailtje.

Eethuis Soul Food

Strijpsestraat 39

5616 GK Eindhoven

(040) 251 38 48

Indiaas, Surinaams

Soul Food pagina (dinnersite)

Begin 2006: gesloten in verband met verhuizing naar de Schootsestraat 67.

Indiaas Restaurant Sunderbans (gesloten) Gesloten

Oude stadsgracht 26

5611 DG Eindhoven

(040) 212 80 37

Indiaas

Bye-bye, zwaai-zwaai, ook deze zaak is inmiddels gesloten.

India-Gate Tandoori Restaurant (gesloten)

Schootstestraat 170

5616 RH Eindhoven

(040) 255 52 83

Indiaas

Gesloten. Ook/vooral afhalen

Restaurant Zucchero (gesloten) Gesloten

Leenderweg 42

5615 AA Eindhoven

(040) 213 26 37 tel.

Italiaan

Deze zaak is gesloten in augustus 2002.

La Trattoria bij Nello Foto Gesloten

Geldropseweg 5

5611 SB Eindhoven

(040) 213 46 80 tel.

Italiaan

Bezocht: 23 november 2001

Gesloten begin 2004. Daarvoor in de plaats is Luna Rossa gekomen.

Luna Rossa (gesloten) Foto

Geldropseweg 5

5611 SB Eindhoven

(040) 213 46 80 (?)tel.

Italiaan

Begin 2004 geopend en in 2005 weer gesloten. Hiervoor was er 'La Trattoria bij Nello', en daarvoor Bibi C gevestigd.

BiBi C (gesloten) Foto

Geldropseweg 5

5611 SB Eindhoven

(040) 213 46 80 (?)tel.

Bezocht: 1999?

De recentie is ooit verwijdert door de Vogons, om plaats te maken voor een internettaire bypass. Dit restaurant is echter inmiddels gesloten, dus: who cares.

Eetcafé Chiefs (Grand Café Le Berry)

Stationsplein 12

5611 AB Eindhoven

(040) 293 90 10 tel.

(040) 246 32 74 (Grand Café Le Berry)

(040) 293 80 40 (fax)

Eetcafé

Bestaat dit restaurant eigenlijk (nog) wel? De telefoonnummers zijn op dit moment (eind feb. 2002) buitengebruik... (He, Sonja dank dat je dit even mailde).

Café-Restaurant Centraal Foto

Markt 8

5611 EB Eindhoven

(040) 245 26 89 tel.

Internationaal

Bezocht: 14 december 2001

recensie

Restaurant The Blue Parrot Foto

Stratumseind 28

5611 ET Eindhoven

(040) 246 51 61 tel.

(Eet)café

Het geluidsniveau is in de laatste maanden sterk toegenomen. Het lijkt ons dat 'rustig' eten hier niet mogelijk is. Maaaaar.....als je van 'house' en andere party muziek houdt, en dat die op de voorgrond aanwezig is tijdens het eten, dan.....is dit een goede keuze.

Playerz Dinner and Dance Foto

Stratumseind 81

5611 ER Eindhoven

(040) 236 70 60 tel.

Trendy

Voorheen was hier Adjanski/Kalinka gevestigd. Maar dat is al heeeeeel lang geleden (tot mei 2002). Begin november 2004 opende deze nieuwe zaak de deuren. En de naam is ... Playerz. Het is een restaurant waar met bar & dansvloer. "Dus": na half tien wil men graag het bordje van de tafel hebben. Het publiek? Vanaf 23+ zo ongeveer. Veel jonger "kan" niet, daar de minimum leeftijd 21 is. En welke ouder van een tiener wil nu dat dochterlief zich in de wereld van 20+ players stort? Dat komt dus goed uit.
Klassiek pand, moderne inrichting. Het trendy karakter bestaat uit een mix van klassiek en modern. Zo wordt je bijvoorbeeld geinformeerd via monitoren maar ook via krijtborden. De kleuren zijn vooral donker: bruin/oranje, paars. De bar is niet onbelicht, maar juist uitgelicht en een belangrijke sfeer bepaler. Duidelijk dat er niemand over een concept heeft nagedacht, en uitgewerkt.

Hotel Crown Eindhoven Foto

Vestdijk 14-16

5611 CC Eindhoven

(040) 844 40 00 tel.

(040) 844 40 01 (fax)

?

Crown Hotel Eindhoven pagina

Grand Café Centre Court Sol (gesloten) Foto

Stationsplein 22

5611 AC Eindhoven

(040) 295 00 57 tel.

(040) 295 00 62 (fax)

Eetcafé

Begin 2004 is deze zaak overgegaan in eetcafé Gare du Sud.

Eetcafé Gare du Sud Foto

Stationsplein 22

5611 AC Eindhoven

(040) 295 00 57 (?)tel.

(040) 295 00 62 (fax)

Eetcafé

Begin 2004 is deze zaak in te plaats gekomen van Centre Court Sol.

Restaurant Parkzicht Foto

Alberdingk Thijmlaan 18

5615 EB Eindhoven

(040) 211 41 00 tel.

Listers

Frans

Ervaringen van Joke: het is gelegen schuin tegenover de stadsschouwburg. Eten: zeer goed. Ambiance: sober. Bediening: vriendelijk. Je kunt van 12:00 tot 15:00 genieten van een lunchbuffet. Tegenwoordig is het onderdeel van Listers, ook hier word de Listers formule toegepast: goed, redelijke porties, verschillende menu's en vaste prijs per persoon.

Turks Specialiteiten Restaurant Didyma (gesloten)

Schootsestraat 136

5616 RH Eindhoven

(040) 291 30 30 tel.

(040) 291 30 29 (fax)

Turks

Didyma site

Deze zaak is eind 2005 gesloten.

Grillcafé De Buffel

Oirschotseweg 108

5684 NL Best

(0499) 32 72 21

(0499) 32 74 44 (fax)

De Buffel

Grill

Tip van Angelo: De Buffel is een combinatie van grill en tapas restaurant. Eten bestellen doe je door op een lijst aan te kruisen wat je wil eten. Deze lijst wordt door het personeel meegenomen. Het vlees is geweldig, de 'bijlagen' ook. Voor wat de tapas betreft zijn de prijzen vergelijkbaar met El Nino in Eindhoven. Echter de kaart is compleet anders. En de inrichting? Die is een grappige combinatie van tafels met stoelen en hoge tafels met krukken.
Deze zaak ligt aan de weg van Best naar Oirschot, net voor/na het bordje Best/Einde Best.

Grill restaurant Gauchos Foto

Stationsplein 7a

5611 AB Eindhoven

(040) 245 02 98

Gauchos

Argentijns Grill-restaurant

Gonzales Barbecue Restaurant Eindhoven (gesloten) Foto

Muschbergweg 1

5641 BN Eindhoven

(0900) 439 35 54 tel.

Barbecue

Gonzales pagina

Gonzales (dinnersite)

Het restaurant is sinds 26 juni 2006 gesloten ivm een brand.

Dzjengis Khan Mongolian Grill Buffet Foto

Aalsterweg 99A

5615 CC Eindhoven

(040) 211 13 49 tel.

(040) 212 45 22 (fax)

Grill buffet

Dzjengis Khan pagina

Dzjengis Khan pagina (oud)

Dzjengis Khan pagina (dinnersite)

Bezocht: voorjaar 2005

Gedurende 2 en een 1/2 uur onbeperkt eten en drinken voor een vaste prijs per persoon. Het is zeer geschikt voor grotere groepen, en om daarbij de grootste lol te hebben. Echter daardoor geproduceerde decibellen maakt het minder geschikt om met zijn tweeen lekker te babbelen, romantisch avondje etc. Verder lijkt de formule op die van de wok restaurants die op dit moment (2006) nogsteeds aan populariteit winnen.
Het eten? Een bekende vatte het als volgt samen: je zoekt je eigen soort/stuk vlees uit, dan is het wachten(vooral als het druk is), je kiest een sausje en happen maar. De smaak wordt door het sausje bepaald...

La Pelicula

Dommelstraat 25a

5611 CJ Eindhoven

(040) 293 98 28 tel.

Grill restaurant

September 2006 geopend. Doordat de voorzijde bijna geheel uit glas bestaat kun je goed binnen kijken, en kun je in goede indruk krijgen of je de looks bevallen. Het ziet eruit als een chique bioscoop, ehhh, cinema noem je het dan. De compactheid creeert een soort knusheid. En de prijzen? Die liggen wat hoger.

American Grill Restaurant Rodeo Foto

Dommelstraat 23

5611 CJ Eindhoven

(040) 2 37 37 37 tel.

Restaurant Rodeo

Grill restaurant

Dit restaurant is onderdeel van een keten. Vermeldens waard is dat je hier kunt rodeo rijden. Zie de website van Rodeo voor de details.

Renate (juli 2004): Ik ben helemaal niet zo country ingesteld, maar het is een fantastische gelegenheid waar je toch voor wel €25 je buikje rond kunt eten.

Manhattan Steakhouse Foto

Markt 35a

5612 EC Eindhoven

(040) 245 39 31 tel.

Manhattan Steakhouse

Grill

Geopend begin 2006 onder de naam Cookers. Al snel werd de naam gewijzigd in Manhattan. Het is de vervanger van Het Elfde Gebod met de overgang van Tulip/NH naar Crown Inn.
Hmmm, het wordt aangeprezen als "de Amerikaanse keuken", is dat wel zo verstandig? KFC ligt ertegen over, McDonalds schuin eronder... Maar goed, dat is hun eigen omschrijving. En verder: naast vlees, zijn er ook vis en vegetarische gerechten. Daarnaast ontbreken natuurlijk niet de cheese cake, brownies en cajun. Verder staan op de menukaart vooral gerechten van buiten de VS (aannemende dat Amerikaans slaat op VS ;-). De sfeer? De inrichting ziet er net zo bruinig uit als het café in Cheers en aan de wand hangen foto's van wolkenkrabbers en yellow cabs.

American-Bar-Bistro Bobby McGee (gesloten)

Geldropseweg 8

5611 SH Eindhoven

(040) 211 03 31 tel.

Grill restaurant

Bobby McGee site

Dit restaurant is begin 2004 geopend en in 2005 weer gesloten.

Specialiteiten Restaurant Bistrot Jacques Foto

Nieuwe Emmasingel 11

5611 AM Eindhoven

(040) 245 20 06

(040) 246 82 30 (fax)

Le Bistrot

Le Bistrot (dinnersite)

Bistro - Brasserie - Grill

Bezocht: 2001 toen het nog Le Bistrot heette.

Tot begin 2004 heette het nog Le Bistot en was Bistro Jacques gevestigd in de Kerkstraat. Tijden veranderen, maar verder lijkt er weinig veranderd, ha, ha. Je kunt er buiten zitten, maar met de bouwput van de Admirant ernaast verblijf ik er liever binnen. Als je een lieverhebber bent van VLEEEES dan is het de moeite waard om hier eens een bezoekje te brengen.

Restaurant La Grande Bouffe Gesloten

Gestelsestraat 9b

5615 LA Eindhoven

(040) 244 91 96

(040) 293 89 78 (fax)

Restaurant La Grande Bouffe

Restaurant La Grande Bouffe (dinnersite)

In 2005 is deze zaak definitief gesloten.

Restaurant De Merckthoeve Foto

Oude Urkhovenseweg 4

5641 JB Eindhoven

(040) 281 70 20 tel.

Restaurant De Merckthoeve

Restaurant De Merckthoeve (dinnersite)

Frans

Café-Restaurant De Berge Struikskes (gesloten)

Imkerstraat 6

5623 DC Eindhoven

(040) 244 48 67 tel.

Senioren restaurant

Dit restaurant is inmiddels gesloten. Een paar dagen per maand is tegenwoordig open onder de naam Vitalis.

5611 (gesloten)

Stratumseind 34-36

5611 ET Eindhoven

(040) 293 93 78 tel.

(040) 293 93 79 (fax)

Eetcafé

www.5611eindhoven.nl

Deze gelegenheid is in de zomer van 2003 gesloten. Onze ervaring was niet positief te noemen: een bediening die geen tijd had om op de gasten te letten, een kok die inviel en de ingredienten niet kon vinden, etc.

The Boston Pub Foto

Stratumseind 44

5611 EV Eindhoven

(040) 000 00 00 tel.

Pub

Restaurant Vaesheimer Hoef

Driehuizen 3

5512 NA Vessem

(0497) 59 15 43

(0497) 59 19 51 (fax)

Frans

Restaurant Mi-Chiel (gesloten) Gesloten

Leenderweg 42

5615 AA Eindhoven

(040) 213 26 37

Aziatisch

Mi-Ciel site

Mi-Chiel (dinnersite)

Deze zaak is gesloten in het najaar van 2004.
De kok-eigenaar is de voormalige kok van de Luytervelde. De prijzen zijn van de hogere categorie.

Malaysian Restaurant Layang Layang (gesloten) Foto

Leenderweg 42

5615 AA Eindhoven

(040) 212 26 89

Maleis/Singaporees

Layang-Layang site

Restaurant Layang-Layang (dinnersite)

Gesloten in 2006. In de plaats hiervan is Chang Thai gekomen.
Ervaring van Patrick (augustus 2005): Ik zie dat er een stukje over Layang Layang geschreven staat wat naar mijn mening niet correct is, mijn vrouw is Maleis, en zijn nu toch al zo'n 10x bij Layang Layang geweest. Waarom? Omdat het eten echt Authentiek Maleis is, en niet naar Nederlandse smaak is aangepast. (misschien wat minder pittig als je hier om vraag bij de chef-kok). Ook de prijzen vindt ik zeker mee vallen, maar zijn natuurlijk niet te vergelijken met prijzen in Maleisië of Indonesië zelf. Maar dat zou ook niet eerlijk zijn.
Ik zou het zeker aanraden om eens bij Layang Layang te gaan eten. Je kunt alvast een voorproefje nemen door eens op de website van Layang Layang te gaan kijken. Overigens betekent Layang Layang Vlieger in het Maleis.
Overigens is dit het enige restaurant in Noord-Brabant waar men authentiek Maleis kan eten, althans die wij gevonden hebben.

EsetTE: Deze zaak is in het najaar van 2004 geopend op de plek waar voorheen Mi-Chiel zat. Ook nu ziet het er weer chique uit, en zijn de prijzen aardig hoog. Layang-layang betekent vlieger, we hebben geen idee waarop dat duidt, mogelijk op een hoogvlieger, ha, ha. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd.
Chinese en Indonesische bronnen melden dat het volgens hen niet zo geweldig is. Mijn ervaring is dat dit mogelijk aan het feit kan liggen dat gerechten een beetje aangepast zijn aan de Nederlandse ingrediënten en smaakpapillen. Met andere woorden: we horen graag de mening van andere bezoekers.

Restaurant Chang Thai Foto

Leenderweg 42

5615 AA Eindhoven

(040) 211 55 20

Thai

Chang Thai site

Gevestigd tegenover Plaza Futura, waar voorheen Bourgondie, Mi-Chiel en Layang-Layang zaten. Het is geopened in 2006.

Surinaams Javaans Restaurant Un Patu

Gestelsestraat 9b

5615 LA Eindhoven

(040) 245 50 58

Surinaams Javaans Restaurant Un Patu

Restaurant Un Patu (dinnersite)

In 2006 is deze zaak geopend op de plek waar voorheen La Grande Bouffe zat.

De Luytervelde

J Goudkuillaan 11

5626 GC Eindhoven

(040) 262 31 11

Frans

De Luytervelde

De Luytervelde (dinnersite)

Als we het goed hebben begrepen is dit restaurant uit de buitencategorie qua prijs.

Brasserie Restaurant Rouge (gesloten) Foto

Vrijstraat 25

5611 AT Eindhoven

(040) 236 75 75 tel.

Frans, top segment

Brasserie Restaurant Rouge

Listers Food For Friends

Begin 2007 gesloten.
Voorheen zat hier Brasserie Kluytmans, waarna het is overgenomen door de als kool groeiende groep van restaurants onder de naam Listers. De formule van Listers lijkt op een moderne variant van Van der Valk: goed eten, royale porties voor een (vaste) lage prijs. Het concept van deze vestiging past niet in dat rijtje, want het restaurant profileert zich namelijk als zijnde uit de culinaire top categorie. We zijn benieuwd. O ja, het is geopend 14 september 2006

De Zoete Inval Foto

'T Hint 7B

5521 AE Eersel

(0497) 517 535

Culinair entertainment

Tip van Lambert: Dit restaurant bijna uit de buitencategorie qua prijs, maar het ook waard. Je moet het zeer lang vantevoren reserveren wil je verzekerd zijn van een plek.

Restaurant De Gertruda Hoeve Foto

Van de Elsenstraat 23

5694 ND Breugel

(0499) 47 10 37

(0499) 47 68 84 (fax)

(06) 53 21 55 87 (mobiel)

Frans

De Gertruda Hoeve

Tip van Gerry: Boven de Fl. 70,00 maar een hele avond uit. Wel van te voren reserveren. De kok heeft voor Paul Bocause gewerkt.

Café Restaurant Zalen De Doelen Foto

Markt 18/19

5581 GK Waalre

(040) 221 25 79

Café Restaurant De Doelen

De Doelen (dinnersite)

Hollands/Frans

De ervaringen van Irwan en Sri (begin december 2005): Met een groep van 13 collega's zijn we hier gaan eten. We kregen elk een selectie van typisch Nederlandse gerechten waarvan we onbeperkt konden eten. We wonen pas sinds kort in Nederland en zijn onbekend met de Nederlandse keuken, in dat perspectief moet het volgende gelezen worden: De raarste van alle was de bloedworst (yuk, die van mij heb ik niet opgegeten). Verder aten we stampot, hutspot met wortel, zuurkool met rookworst, braadworst en gebakken spek. De zuurkool en hutspot waren lekker, maar de rookworst vond ik nogal zout. Als voorgerecht aten we erwtensoep en (echt lekkere) groentensoep. Als nagerecht was er chocolade mousse, koude en warme rijstpudding. De koude rijst pudding was lekker, dan andere vond ik niet zo speciaal.

Restaurant De Treeswijkhoeve Foto

Valkenswaardseweg 14

5582 VB Waalre

(040) 221 55 93

(040) 221 75 32 (fax)

De Treeswijkhoeve

Frans, 1 Michelin ster 1 Michelin-ster

Qua prijs van de buiten categorie.

Porter House Restaurant (Holiday Inn)

Veldmaarschalk Montgomerylaan 1

5612 BA Eindhoven

(040) 235 8 235

(040) 244 9 235 (fax)

Frans, Internationaal

Porter House pagina

Porter House (dinner site)

Dit is het restaurant van het Holiday Inn hotel.

Paviljoen Genneper Parken Foto

Antoon Coolen 2a

5644 RX Eindhoven

(040) 252 46 32

kleine kaart, extra avonden

Paviljoen Genneper Parken

Tegenover de kunstijsbaan ontwikkelt zich een leuke stek. Je kunt er ook eten maar ook een spelletje spelen, of gewoon lekker in de grote tuin zitten. Er is een kleine kaart maar je kunt er ook mosselen verorberen. En .... vanaf half oktober (2004) wordt er op dinsdag en donderdag gestart met culinaire avonden. Ook een bezoek aan de website is de moeite waard: het bevat namelijk een virtuele rondleiding waarbij je het van alle hoeken kunt bekijken.
Als iemand er verder iets over te melden heeft....laat het ons weten!

Restaurant Zon & Zout (Valkenswaard) Foto

Markt 14

5554 CC Valkenswaard

(040) 201 43 38

Mediterraan, afhaal en bezorgen van pasta & pizza

Voorheen was hier restaurant Compagnie gevestigd. Het schijnt van mindere kwaliteit te zijn als de de Compagnie.

Restaurant Claire Foto

Kleine Berg 47

5611 JS Eindhoven

(040) 245 88 39

Frans, Mediterraan

Claire pagina

Claire (dinner site)

Deze zaak is begin 2004 geopend. Voorheen was hier Fidessa gevestigd.

Restaurant 't Hoefke Foto

Hoefkestraat 18

5611 RM Eindhoven

(040) 212 47 24

Frans

't Hoefke (dinner site)

Tip van Véronique: Franse keuken, maar bijvoorbeeld ook nu 'hollandse wildkaart'. Een hoodfgerecht kost tussen 15 en 20 euro. Enne, een voor- en nagrecht verschijnt voor je neus voor 5 tot 10 euro. Werkelijk heel goed en lekker en huiselijk gezellig!! Bovendien is er een restaurant-hond aanwezig.
Wat bedoel je Véronique: is dat een stofzuiger die ook je voeten warm houdt?

Proeverij De Avonden Foto

Stratumsedijk 8

5611 ND Eindhoven

040 294 06 10

Italiaan (geen pizza)

De Avonden site

De Avonden (dinner site)

Deze zaak is begin 2004 geopend. Het is gevestigd op de eerste verdieping in een karakteristiek pand nabij het Van Abbemuseum en Stratumseind. Doordat het niet zo groot is, in het wat geschikter voor dinner-4-2 en een avondje lekker relaxt genieten. De gerechten behoren tot de betere klasse (dus geen pizza). De prijzen? Reken dat je ergens tussen de 30 en 40 euro per persoon kwijt bent voor een goed gevulde avond.

Restaurant Oranje Boven Foto

Wilhelminaplein 7

5611 HE Eindhoven

(040) 243 38 32

(040) 243 06 16 (fax)

Oranje Boven site

Oranje Boven (dinner site)

De ervaringen van Lonneke: Sinds herfst 2005 is er een nieuwe eigenaar. De kok is zoon van de eigenaar van het oude Italiaanse centrum in de Willemstraat. Ze houden ook iedere 1e donderdag van de maand een Italiaanse avond (aanrader). Je kunt hier voor een héél schappelijke prijs voor-, hoofd- en nagerecht eten, maar er is ook een warme en koude "happas-kaart". Prijs voorgerecht 5-8 euro en hoofgerecht 10-15 euro. (mosselen/ spare ribs 10,-)We gaan hier zéér regelmatig eten en worden nog elke keer verrast door de prijs-kwaliteitverhouding. Sfeer is relaxed, net als de bediening! Prima tentje dus. En ze bleken ook nog zo flexibel dat ik voor het werk er terecht kon.

Deze zaak is begin 2004 geopend en is gevestigd boven café Wilhelmina en café Prins Henderik. Een verrassingsmenu kost 25 euro.

Ons Eten en Drinken Foto

Kerkstraat 16

5611 GJ Eindhoven

(040) 293 89 17

Bezocht: 6 oktober 2006

Ons Eten en Drinken

Ons Eten en Drinken (dinner site)

Deze zaak is in juli 2004 geopend en is gevestigd waar voorheen Bistro Jacques was gevestigd. De inrichting is strak, zowel het materiaal als de opstelling. Het is degelijk met donker bruine natuur tinten. Enne, zover wij weten is het van dezelfde eigenaren als Berlage. Wat betreft het eten kunnen we melden dat het (Zuid-Oost) Aziatisch is.

Meneer Frits Foto

Hoek Markt/Jan van Lieshoutstraat

5611 DK Eindhoven

(040) 265 56 10

Bezocht: 7 april 2007

Stefan en Patricia waren erg te spreken over de keren dat ze er gelunchten. Nu dan maar eens de avondkaart geprobeerd. Bij binnenkomst valt op de grote ruimte en de lounge elementen. De tafels staan op royale afstand van elkaar, daardoor zit je niet op elkaar lip. Het was niet druk deze avond,, en dat droeg bij aan de lekkere relaxte sfeer, die niet alleen op de gasten inwerkte (hierover later meer). Aangezien wij niet (meer) zoveel eten nemen we tegenwoordig alleen hoofdgerecht en nagerecht. Nou, als we (ditmaal 6 in getale) 1 tip kunnen geven dan is het dat je hier toch echt 3 gangen moet nemen voor je buikje. Het eten word mooi opgediend op grote borden zonder veel poespas. Het smaakte lekker, en mede door het lange wachten vielen we echt aan. Honger!!! Na het gegrap over bitterballen en patatje oorlog, bestelden we een nagerecht waarbij de keuze mede bepaald werd door de verwachtte vullingsgraad. De bediening? Normaal wijden we hier niet zoveel woorden aan, maar hier was het, zeker later op de avond, zeer slecht gesteld. Het lukte ons zeer lange tijd niet om de aandacht te trekken; 4 personen sterk zat men heerlijk aan de bar met alleen aandacht voor elkaar. Wij zwaaiden uitbundig, begonnen luid tegen glazen te tikken. Nee, geen reactie. We vragen ons serieus af of er iemand gereageerd had als we op de tafels waren gaan dansen.
We hebben echt een heel fijne avond gehad, maar dat lag toch meer aan het gezelschap dan aan het restaurant.

Vrijdag 16 april is de naamgever van het Muziekcentrum in Eindhoven, Frits Philips, 99 jaar geworden. Op deze dag was ook de officiële opening van Meneer Frits, het nieuwe Grand Café van Muziekcentrum Frits Philips. Vanaf 27 april is deze zaak, op de hoek Markt/Jan van Lieshoutstraat, voor het publiek geopend. Er klinkt regelmatig live muziek, variërend van klassiek tot jazz. Elke laatste zondag van de maand is er een muzikale talkshow met gasten uit de wereld van muziek, kunst en cultuur. Enne, de dagelijkse muziek? Die is gerelateerd aan de diverse concerten in het Muziekcentrum, in de vorm van een inhouse radiostation: Frits FM.
Maar, het eten? Nou, als we af mogen gaan op de dagschotel dan is het niet te gecompliceerd. Er staat vooral muziek op het menu.

Eetcafé Salsa (gesloten) Foto

Kerkstraat 36

5611 GK Eindhoven

(040) 243 39 22 tel.

Turks

Bezocht: -

Najaar 2006 gesloten.
Tweede helft van maart 2006 heeft de eigenaar het omgedoopt in Eetcafé Salsa, voorheen heette het Eetcafé Mirzem. De nadruk lijkt nu te liggen op de snelle hap, en niet langer een klein gezellig Turks eetcafé.

Eetcafé De Verlenging Foto

Frederiklaan 10A

5616 NA Eindhoven

(040) 250 55 34

De Verlenging pagina

Eenvoudige, niet echt goedkope lunch of maaltijd in het PSV stadion.

Restaurant Avant-Garde Foto

Frederiklaan 10D

5616 NH Eindhoven

(040) 250 56 40

(040) 250 56 43 (fax)

Avant-Garde site

Frans, 1 Michelin ster 1 Michelin-ster

Chique restaurant gevestigd in het PSV stadion. Prijzen voor een diner boven de 50 euro.

Kindvriendelijk Restaurant De Leemerhoef Foto

Gestelsestraat 102

5582 HK Waalre

(040) 221 54 06

Leemerhoef site

Kindvriendelijk restaurant

Tip van Renske: op 4, 5 en 6 mei a.s (2001, red.) wordt het restaurant geopend. Het concept draait natuurlijk om ouders die met kinderen komen eten. Buiten het restaurant gedeelte is er ruimte gescheiden van het restaurant waar de kinderen vermaakt worden. Een Jungel- doe- kamer is daar een onderdeel van. Buiten is er een speeltuin die geheel omgeven is door een hek en vanuit het terras aan de voorkant van de boerderij niet te zien is. Kortom ouders kunnen ongestoort van hun middag genieten.
Een full time begleidster zorgt voor het vermaak.
Het restaurant ligt in Waalre vlak naast de A2 richting Venlo. (afslag Valkenswaard) Het is een hele mooie woonboerderij die een perfect uitstraling heeft.
Chiel de Bok en Francis van de Molengraft zijn de initatiefnemers.

Het Vlaams eetcafé Het Groote Genoegen (gesloten) Foto

Ten Haagestraat 2

5611 EG Eindhoven

(040) 237 01 01

Het Groote Genoegen (dinner site)

Vlaams

Begin 2007 gesloten. Het is opgevolgd door eetcafé Ravensburg.

Na het succes in Den Bosch kunnen we sinds augustus 2003 hier in Eindhoven ook genieten van de Vlaamse keuken. Dat betekent onder andere: een ruime hoeveelheid keuze aan bier, mosselen in bier en ... Vlaamse frieten op het menu. Het is gevestigd in het statige pand waar voorheen herensociëteit Ravenstein was gevestigd: tussen de Q-park ingang en het Dorint hotel.

Eetcafé Ravensdonck Foto

Ten Haagestraat 2

5611 EG Eindhoven

(040) 237 01 01

Eetcafé

Eetcafé Ravensdonck

Maart 2007 geopend. Ze noemen het een eetcafé en het is gevestigd in het statige pand Ravensdonck.

Efffes Grand Café (gesloten) Gesloten Foto

Matildelaan 1

5611 BD Eindhoven

(040) 245 88 49

Fffes

Grandcafé

In verband met de verbouwing van de lichttoren is deze zaak vanaf 30 juni 2006 gesloten. Mogelijk wordt het nog elders voortgezet...
Efffes is iets nieuws in Eindhoven. Volgens eigen zeggen is het een Industrieel Grand Café Restaurant Sofalounge. En dat is een aardige samenvatting. Maar ja, als je zoveel woorden gebruikt zou dat ook moeten lukken. Aan de andere kant: bijna alles is groot, dus ook de omschrijving. We schrijven bijna, want we hebben begrepen dat het niet lang zo blijft: tot begin 2006 (maar ... voorlopig blijft het open). Dus as ge es efkes wa anders wil: goi naor Efffes. Let op: het is alleen geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 15:00.

Fonteintje (gesloten)

Tegenover de kerk

Achel

"Steppegras"

Bekende plek, maar inmiddels gesloten en omgetoverd tot kebab zaak...

Restaurant de Bierhoeve

Grens 39

2370 Arendonk (België)

(00-32 14) 67 84 30

"Steppegras"

De Bierhoeve

De ervaringen van Cor (24-jan-2003): Vanavond zijn we dus steppegras wezen eten in de Bierhoeve. Nou, over de hoeveelheid heb je niets te klagen, het is bijna "walgelijk" veel. Erg bijzonder van smaak was het verder niet, de schnitzel was niet erg lekker, net plastik, de rest van de vleesgerechten waren best goed. De bediening en de zaak op zich zijn prima in orde.
Wij waren met z'n vieren en hadden alle vier dezelfde mening: hier hoeven we niet perse nog een keer naar toe. Wel erg leuk voor gezinnen om een keer te doen.

Eten maar dan anders...

Inspiration point Foto

Maastrichterweg 13-17

5554 GE Valkenswaard

(040) 211 06 79

(040) 212 60 49 (fax)

Inspiration Point

Vermaak

Tip van John en Johan.

Inspiration Point in verhuisd van de Leenderweg in Eindhoven naar Valkenswaard nabij de kerk/markt.

Ingezonden mededeling juni 2004: Dit jaar hebben wij de show Lieve Hemel! Wat een Hel!
Het arrangement bestaat op woensdag t/m zaterdag uit de show met een uitgebreid warm en koud buffet, met soep vooraf, ijs en koffie na. Op zondag bestaat het arrangement uit de show met een steengrilmenu ook met soep vooraf, ijs en koffie na.
De kosten bedragen dit jaar op woensdag, donderdag en zondag 40 euro per persoon exclusief de consumpties. Op vrijdag en zaterdag bedragen de kosten 45 euro per persoon exclusief de consumpties.
Ook zijn we enkele maandagen geopend dit jaar. Deze avonden noemen we Lieve Hemel! It's Horeca Night! (ook niet-horeca is van harte welkom) U krijgt dan de show Lieve Hemel! Wat een Hel! met een uitgebreid warm en koud buffet, met soep vooraf, ijs en koffie na inclusief de consumpties. De kosten voor dit arrangement bedragen 65 euro inclusief de consumpties.
De drank prijzen zijn nauwelijks gestegen ten opzichte van 2002, maar we schenken nu wel Coca Cola en geen 3-es meer.

EsetTE: We zijn er zelf nog niet geweest, maar aangezien we er vaker vragen over krijgen en we een aantal personen hebben gesproken die er wel zijn geweest geven een korte samenvatting.
Ik heb in het verleden altijd positieve geluiden gehoord over deze zaak, de laatste tijd zijn er soms ook mensen die niet helemaal blij waren over de manier waarop ze in het vertier betrokken werden. Het eten wordt iha als redelijk maar niet geweldig bestempeld; de show trekt de aandacht, dan heeft het geen zin om zeer bijzonder eten te letten lijkt het idee te zijn ;-) Iedereen die ik heb gesproken gaat er met een grote groep van het werk naar toe, en weten derhalve niet wat het kost.

De ervaringen van Michiel: Vandaag (3 mei 2002) ben ik bij Inspiration Point geweest en ik moet zeggen dat ik er erg van genoten heb!
Een geweldige show, met goede acteurs zorgde voor een goed vermaak voor, tijdens en na het eten. Het eten bestond uit een steengrill maaltijd aangevuld met soep, ijs en koffie.. lekker, maar simpel. Het geheel werd aangekleed met veel vers fruit/vruchten en een salade. Omdat de steen vrij vlug afkoeld wordt halverwege de maaltijd de steen vervangen door een nieuwe. De show eromheen maakte de avond compleet. De show begint voor het eten met een kleine introductie waardoor de stemming er al goed in begint te komen. Doordat de acteurs zelf ook de bediening doen krijg je ook leuke taferelen aan tafel zelf. De show is afwisselend en werkt naar een hoogtepunt toe welke natuurlijk op het einde van de avond plaatsvindt. Het is dan echt 1 groot feest.. dansen, zingen en een polonaise door de keuken en over de tafels. Grandioos!
Wat prijzen (Euro's) om een idee te krijgen van de kosten ..

dinertheater 36,30
fris 1,50
pul bier 4,00
safari-jus 3,50
passoa-fris 3,00

Het concept is super.. simpel (lekker) eten + leuke show = gezellige avond Toch 1 puntje van kritiek. Doordat ik de BOB was, heb ik de hele avond aan de cola gezeten. Niet erg hoor, maar wel als je 3-es cola krijgt! Als achteraf de rekening komt en blijkt dat de fles die op tafel gezet was Eur.10,50 kostte.. dan komt er toch wel een gevoel van afzetterij over je heen. Overall gezien vind ik het meer dan je geld waard en zeker een aanrader voor mensen die geen hoge eisen stellen aan het eten, maar wel van theater en feesten houden!

De ervaringen van Gil: Vanwege een personeelsfeestje bezochten mijn echtgenote en ik deze gelegenheid.
Prima show maar hoort niet thuis in een restaurant. Je krijgt beslist geen tijd om te eten! Alle acteurs(trices) werken keihard mee in de bediening, het afhalen en wegbrengen van de serviesgoed e.d. (geweldig!).
Onsmakelijk is het dansen op de tafels (met vieze gimpies), vlak bij je bord en het voedsel (wat ook al langetijd zonder dat het is afgedekt) op tafel staat. Het vlees is niet gaar te krijgen vanwege het veel te snel afkoelen van die ene 'hete' tegel alwaar je met 4 personen op moet proberen een plekje te bemachtigen!! Er is veel voedsel ongebruikt naar de kiepelton gegaan en dat is regelrechte verspilling!
Toch gaat mijn echtgenote er dit jaar nog een keer, met een aantal collega's naartoe, maar beslist niet voor het eten!!!

Restaurant Trocadero Foto

Stationsplein 15

5611 AB Eindhoven

(040) 244 90 16

(040) 244 16 96 (fax)

Trocadero

Trocadero (dinnersite)

Vermaak

Bezocht: 18 Augustus 2000

2004: Er is nu ook een gedeelte van de kaart dat net iets andere gerechten vermeld. Zie de website van Trocadero voor nadere informatie.

2000: Het enige bijzondere dat ik kan vermelden is dat je hier kunt steengrillen en dat er zo nu en dan een speciale avond is met 'vermaak' (bijvoorbeeld, hoe heet het ook alweer, nou ja, ik bedoel spaanse dans ;-).
Verder geeft de inrichting en de kaart het idee van een toeristenmenu: broodje kroket, uitsmijter, enzo.

Restaurant De Witte Tafel Foto Niet roken

Willemstraat 2

5611 HD Eindhoven

(040) 236 73 28

De Witte Tafel

Opleidingsrestaurant ROC Eindhoven

Op de plek waar voorheen Mezzo was gevestigd in De Witte Dame, is nu het opleidingsrestaurant van het ROC (Horeca) gevestigd. Koks, hosts en managers in spe leren hier het vak. Het is dan ook niet geopend gedurende het weekend, maar wel van maandag t/m vrijdag. Let op: het sluit om half 10 's avonds en is gedurende de vakanties gesloten.
Een paar bijzonderheden: er geld een absoluut rookverbod, en het interieur wordt vormgegeven door de naburige Design Academy. De prijs? €15,- voor driegangen. Dus het is zeker de moeite waard om hier eens een hapje te eten als je de teerstokjes kunt missen.

Zelf (leren) koken

Kookstudio Aangenaam Culinair Patrick Janssen Foto

Kleine Berg 83

5611 JT Eindhoven

(040) 237 62 30

(040) 237 62 29 (fax)

(06) 13 18 11 39 (mobiel)

Zelf koken

Met een groep onder begeleiding een maaltijd bereiden en daarna verorberen.

Cooking & Dining Foto

Boschdijk 411

5621 JC Eindhoven

(040) 245 07 27

ottolouwers@hotmail.com (e-mail)

Cooking & Dining

Kookavond/middag

Met een groep onder begeleiding een maaltijd bereiden en daarna verorberen in chique huiselijke sfeer.

Kookstudio Frens & Co Foto

Rijnstraat 74

5626 AP Eindhoven

(040) 256 59 91

(040) 256 59 90 (fax)

(06) 20 28 33 47 (mobiel)

Kookstudio Frens & Co

(vegetarische) kookavond(en)

Met een groep onder begeleiding een maaltijd bereiden en daarna verorberen.

De Kooktuin Foto

Van Coothstraat 8

5644 TE Eindhoven

(040) 211 92 37

(06) 14 63 58 74 (mobiel)

De Kooktuin

Vegetarische kookcurssusen en workshops

Met een groep onder begeleiding een vegetarische maaltijd bereiden en daarna verorberen.

PUUR Leren lekker eten (gesloten)

Prof.dr. Dorgelolaan 34

5613 AM Eindhoven

(040) 239 20 50

(040) 239 20 55 (fax)

PUUR Leren

Kook workshops

In april 2005 is deze zaak gestopt. Gesloten.
Onder begeleiding bijvoorbeeld tapas bereiden. Het is in een groep, maar je hoeft je niet als groep aan te melden. En..., je kunt vanaf 3 personen 10% korting krijgen. Technieken worden voorgedaan, en het gebruik van ingrediënten en kruiden uitgelegd. Bovendien krijg je een hand-out zodat je het ook thuis (nog eens) kunt maken.

Tapas El Quijote Foto

Strijpsestraat 83

5613 AM Eindhoven

(040) 293 22 11

(040) 293 22 12 (fax)

Tapas El Quijote

workshops, afhaal, catering, etc. maar geen restaurant

Onder begeleiding bijvoorbeeld tapas bereiden of wijnproeven. Bij een workshop avond staan de Spaanse gezellige sfeer en het echte Spaans koken hoog in het vaandel.
Een workshopavond (maandag t/m donderdag) vult de gehele avond van ongeveer half zeven uur tot elf. De avond begint met een welkomstdrankje wat uit Extremadura (ehh, da's een provincie in Spanje) komt. Na een verhaal over de winkel en de producten in den shoppe word uit de doeken gedaan wat nu een echte tapas is. Vervolgens ga je gezellig koken. Zo halverwege de avond staat er dan een tapas buffet voor je neus die je als groep (8 tot 12 personen) voor een groot deel zelf hebt gemaakt.
Door de week ben je tussen de pannen voor een 35 euri. Da's dan excl. €7,50 voor het onbeperkt aan te vullen vocht (huiswijn en frisdrank). Op zaterdag is het ietsje duurder (€2,50), maar dan wordt het volgends de eigenaar ook meestal wat later.
Enne, als je het thuis nog eens wil proberen, dat kan: de recepten mag je mee naar huis nemen.
Wil je eens iets anders dan een gewone BBQ? Wellicht een Spaans BBQ pakket? Dat kun je hier krijgen!

Vinicole

Blaarthemseweg 16b

5654 NT Eindhoven

(040) 251 37 82

(06) 2502 8085

Vinicole

Proeflokaal (wijn, port, ...)

Het proeven van wijnen of port staat centraal. In de winkel, een avondje thuis of op het bedrijf. Maar de reden dat wij het hier vermelden is dat je het ook kunt combineren met eten en nog veel meer.
Wat te denken van een Spaanse proeverij met Salsa workshop met bijbehorende tapas. Of een bourgondische Wijn en Spijsavond. We hebben het zelf nog niet geprobeerd, maar het klinkt interessant. De ervaringen van Evelien: Samen met mijn vriend heb ik een wijncursus bij Vinicole gedaan. Helemaal leuk! Geen salsa maar wel lekkere hapjes en nog belangrijker: Lekkere wijnen! De vrouw die de cursus geeft is ontzettend leuk en gewoon gewoon. Geen decadente toestanden maar gewoon lekker genieten! We hebben veel geleerd en een paar hele leuke avonden gehad!

Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!

Nedstat EsetTE teller www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links STARTPUNT.NU www.magnetis.com Vinden.NL - Maakt Internet Compleet Personal Pages

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl) en is de laatste maal gewijzigd op