Achtergrond informatie over EsetTE

Index - Nog te bezoeken - Buiten Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Waar liggen de restaurants - Gastenboek - Achtergrond informatie


Actuele weer in Eindhoven Het weer op dit moment (Eindhoven airport)

Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden:
Wat betekent EsetTE?
Wie zijn we?
Waarom doen we dit?
Waar beoordelen we de restaurants op?
Wie betaald de rekeningen?
Hoe wordt ik lid?
Statistiek
Theorema's
Vragen, opmerkingen, tips, etc.

Wat betekent EsetTE?

De naam EsetTE is verzonnen door de initiatiefnemer van deze pagina en is het acroniem voor: Eetgelegenheden Steven, Egelmeers, Triepels Te Eindhoven e.o. Merk op dat "set" zich bezig houdt met "ETE"n. EsetTE spreek je uit als "E-SETte", de laatste twee letters worden ingeslikt waardoor het bijna klinkt als "E-SET".

Wie zijn we?

Wij zijn begonnen als 3 vrijgezellen vrienden van begin 30 die sinds een paar jaar in Eindhoven wonen en werken. We hebben elkaar leren kennen doordat we allen deelnamen aan hetzelfde (mechatronische) project. Als veredelde 'klopgeesten' worden we ingehuurd om 'ontwikkelingshulp' te verrichten. We zijn elk in dienst bij een ander softwarehuis en voeren meestal projecten uit bij Philips. Na bovengenoemd project is ieder ergens anders gaan werken. Om elkaar nog eens te spreken, vinden we het heerlijk om op de vrijdagavond samen ergens buiten de deur te eten. Da doen we alweer meer dan 5 jaar. We vervolgen meestal met een bezoek aan de Berlage, Aquamarijn, De Hoogste Tijd, Liquid, De Vooruitgang, Irish Pub of Wilhelmina. Op de zaterdag willen we ook wel eens samen de eigen kookkunsten te verruimen.
Verder hebben we elk een passie voor muziek. Deze wordt, door gebrek aan vrije tijd, voornamelijk passief beleeft. Op het sportieve vlak hebben we elk andere smaken, maar zo nu en dan halen we elkaar over om ook eens de sport van de ander te bedrijven.

Waarom doen we dit?

Hierin kunnen we kort maar krachtig zijn: omdat we het leuk vinden.
Tot een jaar geleden wisten we niet zo veel van de uitgaansmogelijkheden in Eindhoven. Daarvoor was dus een verkenning nodig. De ervaringen die we daarbij op doen beschrijven op onze pagina's. We vermoeden namelijk dat we niet de enige zijn. Als bindende factor en hoofdthema hebben we de restaurants genomen. Het initiele doel was dat de prijzen tussen de ƒ30,- en de ƒ50,- per persoon voor de gehele maaltijd liggen (als we de wijn niet meetellen). Inmiddels is het uitgegroeid tot ergens tussen de ƒ20,- en ƒ70,-. En, inmiddels is dat natuurlijk in euro's.
We ontmoeten op deze manier allerlei andere mensen die we anders niet zouden zijn tegenkomen. Het breidt op deze manier onze vrienden en kennissenkring uit. We vinden het heerlijk.

Waar beoordelen we de restaurants op?

We zijn jongens die niet zo houden van pinguïns en knipmessen. We waarderen het informele, spontane en het 'anders dan anders' karakter. Ieder van ons heeft zo zijn eigen speciale aandachtsgebied. Stefan is houdt van biologisch verantwoord en krakend vers, daarnaast zijn de wijn en koffie na belangrijk. Bert is erg gecharmeerd van de bediening (ja, ja, alleen 'V' zeker. Let dus op het 'vlees', hi, hi) en Perry van de (originaliteit van) sfeer en presentatie.

Wie betaalt de rekeningen?

We betalen alles uit eigen zak, worden door niemand gesponsord en zijn daarom geheel onafhankelijk. Dit laatste stelt ons in staat om geheel onze eigen subjectieve beoordeling op internet te berde te brengen.

Hoe word ik lid?

Het goede antwoord is: door vrienden te worden. Als je gewoon een keer wil mee gaan, dan begint dat met een mailtje. Het is ook mogelijk om zelf een recensie aan deze site toe te voegen. We noemen het een gastrecensie danwel tip.

Statistiek

Deze pagina is begonnen op 24 Mei 1999 en was geplaast op een server van Geocities. Ten gevolge van beperkingen van de Geocities editor, de slechte bereikbaarheid van Geocities, de niet Nederlandse URL (dan is het niet mogelijk om opgenomen te worden bij diverse op Nederland georienteerde zoekmachines en indexen) en omdat DSE (Digitale Stad Eindhoven) nu eenmaal goed aansluit bij de inhoud van onze pagina zijn we per 19 juni 1999 verhuisd naar DSE. De NedStat teller is op 28 Mei geïnstalleerd. Op die manier hebben we de volgende bezoekers aantallen gemeten:
aantal datum tijdstip
0 28 Mei 1999 10:48
1.000 2 Oktober 1999 19:10
2.000 2 Januari 2000 22:39
2.500 5 Februari 2000 23:09
3.000 8 Maart 2000 18:25
3.500 6 April 2000 20:08
4.000 1 Mei 2000 23:22
5.000 19 Juni 2000 21:52
6.000 7 Augustus 2000 21:52
8.000 20 Oktober 2000 15:22
9.000 20 November 2000 22:30
10.000 23 December 2000 9:29
12.500 6 Maart 2001 14:56
15.000 24 april 2001 14:30
20.000 1 augustus 2001 23:30
25.000 14 oktober 2001 15:14
30.000 9 december 2001 22:06
35.000 8 februari 2002 11:06
40.000 27 maart 2002 17:14
50.000 ergens begin juli? tijdstip? Dat is dan echt een gok
60.000 2 november 2002 onbekend
70.000 26 januari 2003 rond 12:00
75.000 1 maart 2003 rond 17:00
80.000 1 april 2003 rond 15:08
90.000 11 juni 2003 0:18
100.000 9 september 2003 11:33
110.000 3 november 2003 18:38
120.000 16 januari 2004 15:00
150.000 19 juli 2004 14:16
160.000 15 september 2004 20:30
170.000 28 oktober 2004 17:47
180.000 9 december 2004 0:30
200.000 6 maart 2005 13:30?
220.000 9 juni 2005 21:40
250.000 2 november 2005 14:36
275.000 9 februari 2006 19:00?
290.000 2 april 2006 20:18
300.000 14 mei 2006 0:08
340.000 2 november 2006 21:38
350.000 7 december 2006 12:54
375.000 6 maart 2007 21:48
Meer statistische gegevens over het bezoek aan onze pagina is te vinden op de NedStat EsetTE teller.

Theorema's

Het eerste theorema van Stefan:

De kwaliteit is omgekeerd evenredig met het aantal keuzemogelijkheden.

Het tweede theorema van Stefan:

Wat er ook gebeurt, op het einde van een avondje uit eten past er altijd nog een koffie in. (Nou ja, behalve dan 10 september 2000)

Het eerste theorema van Perry:

De kwantiteit is omgekeerd evenredig met de prijs.

Het tweede theorema van Perry:

Het gezelschap bepaald de ervaring.

Noot met betrekking tot het tweede theorema van Perry:

Mijn tweede theorema is voor velerlei uitleg vatbaar. In eerste instantie bedoelde ik: je geniet van elkaars gezelschap boven dat van het eten.

Het eerste theorema van Bert:

Restaurants die onderdeel zijn van een hotel kun je het beste mijden.

Het tweede theorema van Bert:

Wijn maakt meer goed dan eten kapot kan maken.

Vragen, opmerkingen, tips, etc.

We vernemen die graag van je: mailto:esette@dse.nl. Geef bij de tip van een restaurant svp ook een omschrijving waarom we dat restaurant dienen te bezoeken.




Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!

Nedstat EsetTE teller www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links STARTPUNT.NU www.magnetis.com Vinden.NL - Maakt Internet Compleet Personal Pages EsetTE

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl).