€35,- en meer

EsetTE

is de lijst van eetgelegenheden in Eindhoven en omstreken. Wil je eens iets anders, snel of goedkoop? Er is altijd wel iets wat je zal aanspreken in onderstaande. Wij, de samenstellers, zijn een stel vrienden die al meer dan 5 jaar regelmatig vertoeven in telkens weer een andere eetgelegenheid.
De naam EsetTE is verzonnen door de initiatiefnemer van deze pagina en is het acroniem voor: Eetgelegenheden Steven, Egelmeers, Triepels Te Eindhoven e.o. Merk op dat "set" heel wat "ETE"n naar binnen werkt, maar dat alles gelukkig weet kwijt te raken door te sporten. Heb je opmerkingen of tips? Dan vernemen we die graag van je: mailto:esette@dse.nl.
De prijzen die we betalen liggen boven de 35 euro per persoon voor de gehele maaltijd (de wijn niet meegeteld).

Index - Nog te bezoeken - Buiten Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Waar liggen de restaurants - Gastenboek - Achtergrond informatie

Bezocht door EsetTE

We noemen de bovenste de beste.

Restaurant The Old Valley Foto

St.Antoniusstraat 18

5616 RT Eindhoven

(040) 257 39 39

Restaurant The Old Valley

Restaurant The Old Valley (dinnersite)

Frans

Bezocht: 25 augustus 2000

Zeer goed; zeer goed eten, buitengewoon vriendelijke en goede bediening, de inrichting is netjes maar doet onder voor het gebodene, de prijs ligt dan ook in de buiten categorie: boven de 70 gulden. Een aanrader wat ons betreft.

Restaurant Zonnewende

Park 63

5671 GC Nuenen

(040) 284 00 60

Restaurant De Zonnewende

Restaurant De Zonnewende (dinnersite)

Frans, Internationaal

Bezocht: 2001

Heel goed; van de betere klasse. Gaat aardig richting Michelin ster. Royaal rustig opgezet, enigsinds sjiek (bijvoorbeeld: truffel wordt geraspt aan tafel), gelegen in het centrum van Nuenen. En ... tijdens het wildseizoen...waren wij er. We hebben genoten van ree en zwijn. Een aanrader wat ons betreft als je eens een avondje wil(d) genieten.

Bistro De Gelegenheid (gesloten)

Markt 20

5611 EC Eindhoven

(040) 245 68 83 tel.

Bistro

Bezocht: 8 Juni 2001

Deze zaak is gesloten begin 2005. Hiervoor opent in april 2005 Eetcafé Publiek

Sinds 1 februari heeft de gelegenheid een nieuwe eigenaar. Dit vernamen we via ons gastenboek. Daarom nog maar eens een bezoekje gebracht aan dit restaurant. Bij binnenkomst valt op dat er qua interieur niets is veranderd, behalve misschien dat beneden wat minder tafeltjes staan zodat je niet meer zo snel op de buurvrouw's schoot komt te zitten. Helaas was dit boven, waar wij mochten gaan zitten, niet het geval. Hier wensten we wel iets meer bewegingsvrijheid, zeker toen het wat drukker werd. Ook misten we de menukaart buiten aan het raam, zodat je een beetje een indicatie krijgt van de gerechten en de bijbehorende prijzen.
Tijdens het lezen van de mooie menukaart, kregen we een lekkere 'amuse' vooraf: een lepel met roomkaas en pijnboompitjes. We bestelden asl voorafje 2 keer de lauwwarme eendeborst en 1 keer de zalmcarpaccio. De eendeborst was heerlijk mals met een lekkere frambozensaus en een garnering van salade die subtiel gedressed was. Bovenop lag een mooi uitgesneden appeltje. De smaak van de eendeborst deed ons iets aan spek denken, waarschijnlijk door het zout, wat trouwens niet negatief bedoeld is. De carpaccio was heel lekker vers en lag op een bedje van gesnipperde sla. Als hoofdgerecht namen we alledrie de tournedos du patron. Wat ons opviel dat niet gevraagd werd, of we 'm rood, medium of doorbakken wilden. De patron bepaalde dat de stevige tournedos medium was (gelukkig ook mijn keuze), verfijnd gegarneerd met witlof, worteltjes een asperge en iets wat leek op brie in spinaziebladeren (wat we niet zeker weten). Daarnaast nog een bakje met ronde aardappelkroketjes en een bakje met stukjes aardappel in de schil. Het geheel was zeer de moeite waard en ook was de hoeveelheid was prima.
Omdat Perry's buikje vol zat, hebben we nog een half uurtje gewacht voordat we een toetje namen: voor Perry amandelgebak gevuld met veenbessenijs en voor Stefan et moi de overheerlijke perensorbet, om je vingers erbij op te eten! We sloten comme d'habitude af met 2 koffie en een cappuccino (deze keer goed geschreven!)
Conclusie: nogal prijzig maar zeer de moeite waard.

Bezocht: 19 Mei 2000

Al een tijdje geleden zagen we, genieten op een terras op de markt, dat het café-restaurant Sherba niet meer was. Toch effe kijken wat ervoor in de plaats kwam. Bleek een nieuw restaurant te zijn, dat Bistro De Gelegenheid heet. Nieuwsgierig en lekkerbekken als we zijn, moesten we dit restaurant effe nader onderzoeken ;-)
Nou, van binnen ziet het er toch heel anders uit dan zijn voorganger. Was Sherba een meer café-achtig restaurant, dit is toch meer een mooie bistro. Door het gebruik van veel houten voorwerpen en een verhoging van de vloer, doet dit restaurant gezellig en knus aan. Nadeel van die verhoging is wel dat de vloerruimte wordt verkleind, waardoor je toch wat weinig plaats rond de tafeltjes hebt en je snel tegen de stoel van je achterbuurman c.q. -vrouw stoot.
De vriendelijke bediening kwam al snel met de menukaart. We kozen als voorgerecht voor ardennerham en meloen (goh, hadden we dat bij Sherba ook niet genomen?). Het zag er zeer smakelijk uit, maar kon toch net niet tippen aan de opmaak en de smaak die we bij Sherba gezien en geproefd hadden (waar je toch ongemerkt mee gaat vergelijken). Als hoofdgerecht nam de een tournedos "De Gelegenheid' en de ander een struisvogelbiefstuk. Lekker, maar niet speciaal, zeker gezien de prijs. Als toetje namen we allebei de coupe 'De Gelegenheid'. We sloten af met koffie en voor mij een cappuccino.
Lekker eten, maar een beetje aan de prijzige kant.

Napalai (gesloten) Foto

Heuvel Galerie 103

5611 DK Eindhoven

(040) 246 14 31 tel.

(040) 246 59 79 (fax)

Thais/Chinees

Bezocht: 15 Oktober 1999

Deze zaak is gesloten begin 2004. Daarvoor in de plaats gekomen is Thais Restaurant New Century.
Ter gelegenheid van de 1000ste 'hit' op onze EsetTE pagina werd besloten om een keer 'iets bijzonders' te doen. Na veel wikken en wegen reserveerden we bij het Thais/Chinees restaurant 'Napalai', waar we al veel goeds over gehoord hadden. Het restaurant is te vinden in de koepel van één van de hoofdingangen van de Heuvel Galerie, tegenover café/restaurant 'De Volder'. Het valt wel in de duurdere categorie, maar voor een keertje kon dat wel; we hadden dan ook wat te vieren.
Van binnen ziet het er prachtig uit: er hangen mooie wandtekeningen, hier en daar staan beelden en er is een brugje waar je overheen loopt als vanaf de ingang het restaurant inloopt. En wat opviel: duizenden kleine lampjes langs het plafond. Het 'publiek' bestaat toch voor een groot deel uit zakenmensen, dus niet een restaurant voor degene die allergisch is voor 'grijze pakken'.
Na het menu goed bestudeerd te hebben (bestaat uit zowel Thaise als Chinese keuken) kozen we alledrie voor het menu 'Bangkok', Thais dus. Op de menukaart stond bij elk onderdeel van het menu aangegeven hoe pittig het was met behulp van pepertjes. Menu Bangkok had maximaal 3 pepertjes (pittig) en dat durfden we wel aan. Het aperitief bestond uit twee kleine garnalenloempiaatjes met zowel een zoete als pittige saus. Daarna werd ons geduld op proef gesteld, het duurde vrij lang voordat de soep werd opgediend. De derde gang was saté van varkens?? vlees. Door het pittige eten en het steeds bijschenken door de obers/serveersters, waren we al snel door onze eerste fles wijn heen, waar we normaal met ons drieën voor de hele maaltijd genoeg aan hebben. Dus maar een tweede fles besteld, die, hoe lekker de wijn ook was, we met moeite opkregen. In het vervolg toch maar een karaf water erbij vragen....
Het hoofdgerecht, de vierde gang, bestond uit een championsalade met vele stukjes klein gesnipperde peper, gefrituurde bolletjes vis, kleine lapjes ossehaas in een pittige saus en een schaaltje met verschillende soorten fruit. Daarbij kreeg ieder een kommetje witte rijst. De maaltijd werd afgesloten met koffie of thee. Het eten was heerlijk, vele verschillende gerechten, pittig maar niet te spicy. En daarbij een zeer prettige bediening. Een restaurant, wat zijn wat duurdere prijs wel waard is.

Grieks Restaurant Minos Pallas

Geldropseweg 440

5645 TL Eindhoven

(040) 211 86 23

Minos Pallas pagina

Minos Pallas (dinnersite)

Griek

Bezocht: 11 mei 2001, 2003

Minos Pallas, gelegen tussen Eindhoven en Geldrop, is gevestigd in een kas van een huis. Binnen is het sfeervol ingericht: zo zijn er diverse koppen van griekse helden en dolfijnen op de muur geschilderd. Het zag er keurig uit, maar we hebben het niet uitgebreid aanschouwd; het weer was namelijk eindelijk zo mooi dat we een plekje uitzochten in de tuin/terras aan de achterzijde. Het is omzoomd door lindebomen en aangekleed met twee royale vijvers plus groen. De verdere inrichting valt op door zijn rustige kleurcombinaties die herhaald worden; exterieur versus tuinmeubilair. Daarnaast zijn er accentverschillen aangebracht op elke tafel; op iedere tafel stond een ander soort potje of grieks attribuut.
Op de menukaart de gebruikelijke vleesgerechten, mixed grill, maar ook meer authentieke gerechten. Sommige van die gerechten moest je wel 48 uur van te voren bestellen. Perry nam als voorgerecht pikilia minos, een schotel van diverse griekse voorgerechten. Ik nam de choriatiki, een boerensalade met wat mij betreft wel een beetje te veel feta kaas, maar goed, ik ben daar ook niet zo'n liefhebber van. Als hoofdgerecht namen we allebei glossa krasati, oftewel zeetong. Normaal als we dat op het menu zien staan, staat er 'dagprijs' achter en besluiten we maar wat anders te nemen. Maar nu stond er een prijs achter en hadden we beiden zoiets van: laten we het nu maar eens bestellen. Het bleek de moeite waard te zijn. De vis was heerlijk op smaak en boterzacht. De garnering viel daarbij wat tegen, een bolletje rijst, boontjes in een bepaald sausje en wat salade. Niet echt apart en het viel een beetje in het niet ten opzichte van de flinke vis.
Als toetje nam Perry giaourti stanis, griekse yoghurt met honing en walnoten, terwijl ik voor de milopita ging, een appelgebakje (lekker warm) met heerlijk kaneelijs en slagroom erbij. En natuurlijk cappuccino na (zelfs voor Perry, een vergissinkje?? ;-0 ).
Conclusie: prima eten, genoeg keuze, ook in de wat goedkopere gerechten, een leuke ambiance (tenminste in de achtertuin van het restaurant) en attente bediening.

Wollerich

Heuvel 23

5492 AC Eindhoven

(0413 ) 47 33 33 tel.

(0413) 49 00 07 (fax)

Frans

Bezocht: september 2002

Wollerich pagina

1 Michelin ster 1 Michelin-ster. 'Dus' een van de buitencategorie wat prijsklasse betreft: bv. €70,- voor 7 gerechten en €34,- voor een bij passend wijnarrangement, of een vier gangen menu voor €52,- ...
Echter na een tochtje kwamen we in Sint Oedenrode terecht om te gaan eten bij De Beurs. Deze was helaas gesloten ivm een trouwfeest. Bij herhaalde inspectie van de kaart van Wollerich bleek dat er nu voor €35,- een 3 gangen mogelijk was. Die hebben we toen maar gelijk gekozen. Ik moet zeggen de amuzes zagen er prima uit en waren echt lekker. Yummie, yummie. Deze werden in drie gangen gereserveerd!
Ik moest wel lachen toen we oa een spa blauw bestelden: dan krijg je toch een heel wat exclusiever watertje gereserveerd. Een glaasje rode wijn kost €5,- maaaar dan heb je wel iets lekkers. Nu we het toch over drinken hebben: bij het eten krijg je een karaf water met ijs geheel en al voor nop. Dat is een hele vreemde gewaarwording. Vooral als je in een gelegenheid als deze verwacht dat een avondje als deze goed is voor het afslanken van je portemonnee. Maar als je echt wilt genieten gaat daar het in hoofdzaak natuurlijk niet om. De vraag is: hoe bevalt het eten? Nou, geen der drie gangen heeft me kunnen overtuigen wat betreft smaak. Het was allemaal of gewoontjes of een beetje weinig smaak, terwijl de gerechten uit de categorie bij-grootmoeder-thuis kwamen. De bediening is goed en niet te stijf (zelfs spontaan te noemen), de aankleding van het restaurant is netjes, niet extreem sjiek; zodat je je hier niet opgelaten hoeft te voelen.
Conclusie: die amuzes wil ik nog wel een keertje samen met een lekker wijntje op het terras nuttigen. Vanwege de prijs prestatie verhouding ga ik voor het overige liever ergens anders eten.

Mezzo (gesloten) Foto

Willemstraat 2

5611 HD Eindhoven

(040) 243 80 40

(040) 243 79 93 (fax)

Mezzo pagina

Mezzo (dinner site)

Frans

Bezocht: 21 oktober 2000

We hebben ergens gelezen dat deze zaak gerund wordt door voormalig personeel van de Karpendonkse Hoeve. Dat hield voor ons een zekere belofte in wat betreft sfeer, eten, enne ook de prijs natuurlijk. Mezzo introduceert het zogenaamde loungen in Eindhoven; loungen is meer dan alleen eten, het biedt een complete sjieke informele gezellige avond: kenmerkend is de zithoek, de bar, de muziek, het eten en last but not least geld speelt geen rol voor de bezoeker.
Met het aantal bezoekers zat het tot nu toe niet mee: het is er erg rustig, dat is waarschijnlijk ook de reden dat er op zaterdag er een speciaal menu (soep en lasagne) voor slechts 30 gulden is. De inhoud van het menu klonk ons erg gewoontjes in de oren, dus gingen we opzoek naar iets anders. Naast eten a la carte heb je de keuze uit twee tot 8 gangen menu's. Het vier gangen menu was ons te prijzig (110 piek), dus we namen het drie gangen menu voor 67,50. De gerechten die we voorgeschoteld kregen waren niet bijzonder als soort (zalmmoot en broccolipuree), maar waren wel perfect klaargemaakt en mooi opgediend. Onze complimenten, maar een minpuntje was dat onze magen na afloop niet geheel gevuld waren.
De bediening is nog niet op elkaar ingespeeld, dat bleek vooral uit het gestuntel over een flesje water van een tientje dat we niet besteld hadden. Wat verder opvalt m.b.t. de bediening is dat ze een zandloper gebruiken: elke vijf minuten, nou ja tien minuten, loopt er iemand van de bediening a tempo een rondje door zaak. Erg opvallend, zeker als je de enige gasten bent die er zitten te eten. Verder is nog vermeldenswaardig dat er elke vrijdag en zaterdag vanaf negen uur DJ's de zogenaamde MezzoMusic draaien. Op het moment dat wij er waren schitterden ze door afwezigheid.
Conclusie: wat betreft de presentatie zijn er diverse restaurants in Eindhoven die met deze zaak kunnen het ijveren, en dat voor een veel lagere prijs. Verder is het personeel nog niet goed op elkaar ingespeeld. Ik kan mij niet aan het idee onttrekken dat de gasten liever in een autorijden met s.t.a.t.u.s. dan in een Volkswagen Passat.

De Waterkers (gesloten) Foto

Geldropseweg 4

5611 SH Eindhoven

(040) 21 24 999 tel.

Frans

Bezocht: 18 Maart 2000

De Waterkers

De Waterkers (dinner site)

De vorige eigenaar, Stefh Leenhouwers, De Waterkers

Deze zaak is met ingang van 27 december 2003 definitief gesloten.

Vorige week bezochten we de plek hier schuin tegenover en werd toen weer herinnerd aan dit restaurant. Ik weet niet meer wie dit als eerste noemde, maar de laatste was Bernadette. Maar dat terzijde. Wat maakt deze plek nu zo bijzonder ten opzichte van andere? Het eerste antwoord is eenvoudig: het is een huiskamer restaurant op een wat hoger niveau. Het is een kamer waar ongeveer een twintigtal personen rustig kunnen genieten van een uitgebreid diner. Naar mijn mening een plek waar je in een rustig tempo 6 gangen kunt verorberen. Er staat een zesgangen menu op de kaart. Dat lijkt me aan te raden als je je portomonee in de gaten wilt houden aangezien de prijs voor voor-, hoofd- en nagerecht in de orde liggen van 20, 40 en 14 gulden. Samen met de wijn en koffie als slot is de 100 gulden grens nabij. Je moet dan ook niet op de prijs letten als je hier wil genieten, ha, ha. Aangezien we in verband met vakantie planningen erg laat arriveerden, en daarom onze maag al veel eerder op de dag kennis hadden laten maken met mijn de inhoud van mijn koelkast, sloegen we het apperatief en voorgerecht over om gelijk door te stoten naar het hoofdgerecht. Bert nam de eendeborst lŽorange en ik ossebucco. Gezien de lange voorbereidingstijd werd er heel attent voorgesteld om de salade die bij het hoofdgerecht hoort als voorgerecht te nuttigen. Het voorstel werd direct aangenomen. Het hoofdgerecht bevatte nog een verrassing. Vol overtuiging werden de gerechten verwisseld: ik kreeg Bert zijn eend, en hij mijn os. Dat is tot daar aan toe, maar de serveerster noemde vol overtuiging dat de eend een os, visa versa. We moesten wel lachen. We hadden het alleen niet verwacht in zoŽn gelegendheid als deze. Als dessert namen we beide een chocolade mousse met vruchten. Dit werd door onze chocolade junk/expert als zeer goed bestempeld.


Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!

Nedstat EsetTE teller www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links STARTPUNT.NU www.magnetis.com Vinden.NL - Maakt Internet Compleet Personal Pages

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl).