€25,- tot €35,-

EsetTE

is de lijst van eetgelegenheden in Eindhoven en omstreken. Wil je eens iets anders, snel of goedkoop? Er is altijd wel iets wat je zal aanspreken in onderstaande. Wij, de samenstellers, zijn een stel vrienden die al meer dan 5 jaar regelmatig vertoeven in telkens weer een andere eetgelegenheid.
De naam EsetTE is verzonnen door de initiatiefnemer van deze pagina en is het acroniem voor: Eetgelegenheden Steven, Egelmeers, Triepels Te Eindhoven e.o. Merk op dat "set" heel wat "ETE"n naar binnen werkt, maar dat alles gelukkig weet kwijt te raken door te sporten. Heb je opmerkingen of tips? Dan vernemen we die graag van je: mailto:esette@dse.nl.
De prijzen die we betalen liggen tussen de €15,- en de €25,- per persoon voor de gehele maaltijd (als we de wijn niet meetellen).

Index - Nog te bezoeken - Buiten Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Waar liggen de restaurants - Gastenboek - Achtergrond informatie

Bezocht door EsetTE

We noemen de bovenste de beste.

Touch Of India Foto

Geldropseweg 22

5611 SH Eindhoven

(040) 211 15 49 tel.

India

Bezocht: 16 Juli 1999 (en nog een aantal maal daarna)

Tip van Dyonne (10 oktober 2002): Touch of India gelegen aan de gelderopseweg is een superrestaurant. Ik kwam daar voor de eerste keer. De mensen zijn heel erg gastvrij. De vrouwen lopen daar traditioneel gekleed, de sfeer en inrichting is heel mooi. Menu`s zijn daar van 11.00 euro tot ongeveer 17.00 euro. Je krijgt daar het eten geserveerd op een warmhoudplaatje. En je krijgt een lege bord, dus als je wilt kun je van elkaar opscheppen. De borden worden voor dat ze aan je gegeven worden, voor je tafel afgedaan met een doekje. Het kaneelijs is daar heel erg aan te bevelen.De smaak komt heel erg naar voren. Ik ga daar regelmatig heen voor een speciale gelegenheid.

16 Juli 1999: Na weer een inspannende week was het tijd om te genieten. De typische vriendelijke bediening valt al direct op bij binnenkomst: gevraagd wordt in welk gedeelte van het restaurant je wilt zitten. We kozen voor de groen/blauwe zijde, deze is gezelliger dan de wat sjiekere wit/gele inrichting (volgens Karl doet die pijn aan je ogen). De menu kaart is zeer uitgebreid en het is weer eens moeilijk om een keuze te maken. Dus maar eens op zoek gegaan naar de iets van het huis: 'The Touch Special'. Als echte Hollandse lafbekken kozen we voor de milde/zoete variant, i.p.v. de pittige. Een prima keuze, maar de pittige variant hadden we waarschijnlijk ook wel overleefd. Het bood veel variatie zonder overdadig te zijn. Alleen de hoeveelheid was blijkbaar overdadig; de uitgehongerde kon niet eens alles op. Wat echt opviel was de zeer snelle bediening. Goed en wel hadden we besteld en het (warme) voorgerecht werd al opgediend. Of het kwam doordat het niet zo druk was weten we niet, maar wij vonden het prima en genoten van de voor ons niet alledaagse gerechten.
Opmerking van Marcel en Angeles: de keer dat wij er waren kreeg iedereen ongevraagd om elven de rekening voorgeschoteld. Verder was alles ok.

Tip van John: zeer goed, wat duurder. De gelegenheid om met een oude vriend te genieten.

Le Sommelier Foto Gesloten

Stratumsedijk 21c

5611 NA Eindhoven

(040) 213 43 23 tel.

(040) 213 43 22 (fax)

Mediterraan

Bezocht: 8 Oktober 1999

Deze zaak is gesloten. Nu is er Italiaans restaurant Da Nello gevestigd.

De Karseboom zat weer vol, en we gingen dus op zoek naar een andere stek. Uit het naakte koppie raadpleegden we onze to-do lijst op zoek naar iets in de nabijheid. Al snel kwam de tip van dit restaurant boven drijven. Een plotselinge regenbui dwong ons nog bijna naar iets anders uit te wijken, maar gelukkig bleek deze gelegenheid aan de goede zijde van de Stratumsedijk te liggen. Enigszins vochtig werden we aan een wat sjiekere tafel, dan we de laatste tijd gewend zijn, geïnstalleerd. De gele (pastel) tinten creeëren een vriendelijke warme sfeer. Het publiek, de drietalige kaart en de wijnkaart duiden op een internationaal zakelijk karakter. Een sommelier is iemand die gespecialiseerd is het combineren van eten en wijn. Het is dan ook niet mogelijk hier zo maar een karafje huiswijn te bestellen: de keuze bestaat uit of een glas of een fles.
De prijzen op de kaart liggen wat hoger dan we graag zouden zien voor onze lijst. Echter de toen we even wat beter keken zagen we een 3 en een 4 gangen menu (voor beide is er de keuze tussen vlees en vis) voor een aantrekkelijke prijs. Die laatste sprak ons wel aan: vooraf een smakelijke verzameling van diverse soorten salami, als tussengerecht een pittige salade op basis van zalm, het hoofdgerecht een combinatie van zalm en kabeljauw. Ha, ha, dit is 1 van de twee plaatsen in Eindhoven die als referentie dienen voor 'de verse frietjes volgens Stefan'. Het menu sloot af met een sorbet, waarop wij vervolgden met een heerlijke koffie. Ons totaal oordeel is zeer positief: als je het drie of vier gangen menu kiest dan heb je een zeer goede prijs prestatie verhouding.

Tip van Laura en Mario: restaurant mediterraan "Le Sommelier" is een sfeervol restaurant met een goede en lekkere kaart. Je kunt er a la carte eten. Maar bv ook een compleet 3 gangen menu krijgen (vanaf 35,50). Het zit vlak bij het Stratumseind op de Stratumsedijk. De chefkok heet M. Capkurt en hij kookt echt voortreffelijk. Er is een uiteenlopende keuken van vis tot biefstuk. Op woensdag is het restaurant gesloten. Een aanrader is de salade met vis.

Restaurant Le MonastŤre Foto

Kloosterdreef 104

5612 CT Eindhoven

(040) 243 26 67 tel.

(040) 243 33 83 (fax)

Bistro

Bezocht: 13 Augustus 1999

Le MonastŤre pagina

Restaurant Le MonastŤre (dinnersite)

Tip van Theo: moet je ook eens proberen, het is een van de betere restaurants.

Let op: Dit restaurant is in de zomer van 2004 helemaal uitgebrand. Het is onduidelijk wanneer, en of, het weer open gaat.

Het eerste restaurant dat we bezoeken na de zomerstop (vakantie + eclips). Dit maal wisten we onze vriend John weer eens te strikken mee te gaan. Het geheel werd door mij ervaren als zeer goed, mogelijkerwijs stond ik de invloed van de prachtige weken die eraan vooraf zijn gegaan of het moet de wijn geweest zijn. Welnu, de eenvoudige deur waardoor je dit 'klooster' naar binnen gaat verbergt het mooie sfeer volle, ja we zouden bijna willen zeggen luxe, interieur. Er wordt zorg besteed aan zowel het interieur, eten, als ook de gasten (de bediening is er net even attenter/hoffelijker). Hier is het goed toeven. Zo is de menu'kaart', letterlijk, een mooi (houten) drieluik. De maandkaart bevatte Central-Latijns Amerikaanse gerechten (hopelijk is mijn geheugen goed) waaruit wij een gerecht bestaande uit doornhaaivis kozen. Dit was werkelijk verrukkelijk klaargemaakt en van smaak, chapeau. Laatst kregen we een vraag van iemand die op zoek was naar een Australisch restaurant. Nou, hier kun je terecht Kees: diverse gerechten gebaseerd zijn op Australische mosselen maar ook op kangoeroe. De kaart bood zoveel gerechten gebaseerd op aparte ingrediënten dat we hier zeker nog eens terug moeten komen. Tja, waarom waarderen we dit restaurant dan toch wat minder als een aantal andere restaurants? De prijs. Niet dat wij het persoonlijk erg vinden dat deze meer dan een tientje boven de grens van Fl. 50,- ligt, maar het zou de anderen op deze lijst onrecht aan doen.

Restaurant The Fisherman Foto

Kruisstraat 23

5502 JA Veldhoven

(040) 254 58 38 tel.

(040) 254 58 57 (fax)

info@thefisherman.nl

Vis restaurant

Bezocht: 20 januari 2005

The Fisherman

Getipt door mijn collega spraken we hier af met een oudcollega om eens lekker bij te babbelen. Wat opvalt is dat het royaal is opgezet: veel parkeerruimte, heel wat tafels (maar niet dicht op elkaar, want ... er is veel ruimte). Het ziet er uit als een prachtige benedenverdieping van een zeer riant woonhuis: niet recht toe rechtaan maar verschillende deelruimten, hoeken en uitbouwen. Geheel in de stijl van de buitenzijde van het restaurant.
Er is heel wat te kiezen op de menukaart. Naast vis-vis-vis is er ook voor de echte vleesjunk en vegetarier keuze. En voor ons? Wij kozen het 4 gangen verrassingsmenu zonder wijnarrangement. Zo hielden we de uitgaven nog enigsinds in de hand (35 euri). Als je a la carte eet dan kun je gemakkelijk 50 euri per persoon afvallen. Of ... even een tip ... voor wie bij het zien van de prijzen het een beetje dun door de broek loopt: ga gelijk naar het toilet. Want op de wc hing tijdens ons bezoek in ieder geval een heel mooi aanbod: op donderdagen een extra korting. Dus op naar de wc voor je bestelt.
Wij genoten van mooi opgediende en afwisselende creaties van de kok. Trouwens, de amuze en het brood waren ook yummie. Dat alles werd netjes opgediend, en tot slot nog een koffie. Deze verscheen met een hele 'wagen' vol aan keuze voor toevoegingen. Bovendien komt de kok/eigenaar zo richting einde nog een babbeltje met de gasten maken. Daaraan merkten we dat de meeste gasten hier vaker komen. Een goed teken. Wij hebben in ieder geval genoten van de omgeving en elkaars gezelschap. En aan "Marijke van de theezakjes" wil ik hierbij nog zeggen: bedankt!

La Dolce Vita Foto

Kanaalstraat 1/A

5691 NA Son

(0499) 47 40 87 tel.

Italiaans Specialiteiten restaurant

Bezocht: 7 September 2001, 26 Februari 1999

La Dolce Vita

Het enige Italiaanse restaurant in de omtrek

Restaurant Antonio's Foto

Dommelstraat 16

5611 CK Eindhoven

(040) 244 65 47

Antonio's site

Italiaan

Bezocht: 29 September 2000

Restaurant in den Bergsche Tuin Foto

Grote Berg 17

5611 KH Eindhoven

(040) 243 77 27

In den Bergsche Tuin

In den Bergsche Tuin (dinnersite)

Frans/Internationaal

Bezocht: voorjaar 2003

De ervaringen van Mári: de tournedos en de (goedkopere) tenderloin steak (als niet op menu even vragen) zijn heerlijk!

Dit restaurant is in de plaats gekomen van De Verandering. Een hele verandering; van eetcafé naar een restaurant. De inrichting ziet er dan ook wat chiquer uit, en de prijzen liggen gepast hoger. De kaart bied een beperkte maar voldoende keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Bijzonder aan dit restaurant is dat (bijna) alles wat je er ziet (interieur) ook kunt kopen.

Restaurant Grandcafé De Zwaan

Stationsstraat 1

5664 AP Geldrop

(040) 286 20 27

Grandcafé

Bezocht: 6 juli 2001

Tip van Sandy: tegenover de kerk in geldrop. Heerlijk eten in gezellig restaurantje, wel wat duurder maar de moeite waard.

Dit is duidelijk het betere grandcafé en inderdaad een bezoekje waard.

't Elfde Gebod (gesloten) Foto

Markt 35

5612 EC Eindhoven

(040) 245 39 31 tel.

't Elfde Gebod

't Elfde Gebod (dinner site)

Bistro

Bezocht: 9 Juli 1999

Dit restaurant is (aanvang 2006) omgedoopt in Steakhouse Cookers als gevolg van de verandering van Tulip/NH hotel naar Crown Inn.
De ervaringen van Caroline (juli 2002): Afgelopen juli ben ik bij het Elfde Gebod gaan eten, maar sinds daar een nieuwe kok is, is de kwaliteit verslechterd (de mening van mij en degene die mee was op dit uitje). Ik had als voorgerecht Gamba's voor de niet misselijke prijs van 10,50 euro. Daar kreeg ik 3 gamba's voor met een spinaziesalade (de salade was lekker, de Gamba's hadden beter gekund). Als hoofdgerecht had ik zalm met kreeftsaus, garnalen en nog iets. Prijs viel mee: 13,50 euro meen ik, maar de kwaliteit is niet wat ik gewend was. Mijn eetgenoot had een kipcoctail vooraf (wel veel, maar niet zo heel goed) en als hoofdgerecht 3 soorten vlees in hollandaisesaus. Ik meen dat die rond de 17 euro kostte. Alles smaakte naar die saus, behoorlijk vettig, niet echt lekker. Het toetje Dame Blanche was ook niet echt bijzonder (bij de vorige kok veel lekkerder, met apart de chocoladesaus geserveerd). Ik ga hier niet meer naar toe!

Onze ervaringen in 2002: het is niet meer wat het geweest is. De prijzen zijn misschien wat gezakt, maar het gebodene is niet meer echt bijzonder. Een voorbeeld: de pasta met kalfsvlees in roomsaus is dan wel heel lekker, maar om het nu bijzonder te noemen... Zoiets maak je ook thuis denk ik dan.

Dit restaurant ligt boven de Carrousel. Zowel de locatie, als mede de prijs en smaak. Vanaf het balkon heb je heerlijk uitzicht op het de Eindhovense markt. De menu kaart is zeer royaal. De keuze des te moeilijker. Het resultaat zag er heerlijk uit en smaakte voortreffelijk. Deze jongen had na zijn regenboog forel nog voldoende plek en koos ter afsluiting een coupe van het huis. Dat laatste is een heerlijk spektakel stuk, een aanrader voor de liefhebber. De bediening is stijlvol maar niet te stijf. Toch voelde deze gast bij de entree zich even ietsje ongemakkelijk in zijn korte broek.
Tot slot konden we nog een stel skaters gade slaan. Een mooi gezicht, bij mij begon er iets te kriebelen; wou mee gaan doen. Gelukkig waren er kansen genoeg in de twee opvolgende dagen met op zaterdag de 70er jaren roller disco en zondags de Lipton Inline Challenge. Een bedankje aan het adres van Albert is hier op zijn plek. Samen reden we nl. onder andere performance tour.

Tip van Miss B. en Theo

Restaurant Fidessa Gesloten

Kleine Berg 47

5611 JS Eindhoven

(040) 245 88 39

Fidessa (dinner site)

Bezocht: 11 Augustus 2000

Tip van Diana.

Deze zaak is begin 2004 gesloten. Er is nu Restaurant Claire gevestigd.
De naam kwam bekend voor, maar ik wit niet meer waarvan ik um kende. Dus maar es opzoek gegaan op internet om dit culturele gat te dichten. Welnu, blijkt dat het ik het kende als de titel van een boek geschreven door Louis Couperus. Het lampje ging slecht zeer zwak branden: de 90tigers (1890 wel te verstaan), Willem Kloos, De (Nieuwe) Gids, Eline Vere, De Kleine Dingen Des Levens, De Kleine Johannes, etc. Een periode uit de Nederlandse literatuur geschiedenis die mijn Nederlands leraar van de middelbare school uitgebreid heeft behandeld. Helaas, het heeft me nooit zo aangesproken. Geef mijn maar het surrealistische, zowel geschrift (literatuur / lectuur), beeld (Dali, Willink) als geluid (oa Alan Parsons Project). Toch ff verder gezocht. Blijkt dat nog verder terug in de literatuur Fidessa staat voor het goede (true faith, Faerie Queene) en een tegenhangster heeft genaamd Duessa (false faith, hoer/heks). 'Tis maar dat je het weet.
Links achterin het restaurant bevindt zich het gangetje naar de WC's, en daar vind je ook een schidering van een betoverend mooie sprookjes fee. Dat is de link met bovenstaande. Echter de inrichting van het restaurant is niet honing zoet of sprookjesachtig. Dit is vermeden door het allemaal wat strakker in te richten, veel wit (creme) met hier en daar een strak glanzend randje of een andere mooie decoratie. Het geheel doet mij daardoor ook een beetje surrealistisch aan. Het geeft straalt ieder geval enige pretentie uit, evenals de prijzen en opzet van de kaart. Echter er is ook een persoonlijke en informele tint, het her en der noemen van de voornamen van het personeel / eigenaren. De kok die persoonlijk komt vragen hoe het bevalt, etc. Het is naar mijn smaak iets voor yuppen die zichzelf niet als yup (willen) zien. Dat ik niet geheel overtuigd ben is je inmiddels wel opgevallen, echter een volgende maal zou het wel es heel anders kunnen uitpakken ten gevolge van de regelmatig wijzigende kaart waar de chef de cuisine aanbied om het af te stemmen op persoonlijke wensen.

Turks Restaurant Turkoise Foto

Hoogstraat 86 C

5615 PS Eindhoven

(040) 245 36 66 tel.

Turkoise

Turkoise (dinnersite)

Turks

Bezocht: 15 februari 2003, 19 November 1999

Tip van Erwin en Saskia.

Het was alweer lang geleden dat we hier neerstreken. Onterecht zoals later bleek. De inrichting geeft een lekker Turks sfeertje, bovendien zijn hier en daar duidelijke sporen van mooie creatieve uitingen. Mede daardoor is geheel niet te kitscherig. De kwaliteit van het eten en bediening staan hier hoog in het vaandel. Daar is men trots op, getuige de vele oorkondes aan de wand bij de bar. Dus...: verse ingredienten en als iets niet bevalt dan biedt men iets anders aan. Enne, in de loop der jaren heeft men goed Nederlands geleerd. Het enige minpuntje dat ik kan vermelden is de huiswijn. Die was voor mij te zuur.
Nadat we eindelijk Miss B. en Karl gestrikt hadden om eens met ons te gaan eten, probeerden we ons geluk eens te beproeven bij het Turkse restaurant 'Turkoise', waar we al veel goeds van hadden gehoord. Het blijkt een middelgroot en gezellig ingericht restaurant te zijn, met aparte verlichting...;-) We werden verwezen naar een ronde tafel aan de voorkant van het restaurant, waar ik een prima uitzicht had op de inrichting (en één van mijn tafelgenoten die tegenover mij zat, natuurlijk...;-).
De gerechten op de menukaart waren in het Turks geschreven, waarna een Nederlandse beschrijving volgde. De ober vertelde dat zijn Nederlands niet zo goed was (ik weet niet of dat echt zo was, volgens mij werden we op een leuke manier in de maling genomen) en wij moesten dat ook proberen om de Turkse naam van de gerechten uit te spreken, wat natuurlijk tot hilariteit leidde. Wat ook tot grote hilariteit bijdroeg, was de verlichting die zo af en toe aan en uitging, net op het ogenblik dat de ober naar ons tafeltje liep.
Ik bestelde een soort 'mixed grill', verschillende soorten vlees met twee soorten rijst, 'gewone' witte en rijst met kruiden erin. Het vlees was goed gekruid en er was veel met knoflook gestrooid, wat ik persoonlijk helemaal niet erg vindt. Ook aan de opmerkingen van mijn disgenoten te merken bleek het eten verrukkelijk te zijn.
Na het toetje plus de onvermijdelijke koffie/cappuccino, vertrokken we richting Ierse Pub en daarna naar Berlage, waar we tot half twee de dansvloer onveilig maakten.
P.S.: Miss B. en Karl, nog bedankt voor de mooie EsetTe-t-shirts!!

Café restaurant Bagatelle Foto

Stationsplein 16

5611 AB Eindhoven

(040) 244 88 51tel.

Bagatelle (dinnersite)

Frans

Bezocht: 16 december 2000

Smiley 2002: ik kom hier sinds een paar jaar ongeveer eens per maand. Echter de laatste tijd bevallen de hoeveelheid eten en de bediening niet meer. Wij gaan voortaan naar een andere plek.

Dit is een plek waar Smiley wel es vertoeft. Gezien de actuele ontwikkelingen paste deze keuze wel. We traden binnen via de entree die veel ruimte, zeker als je het vergelijkt met de binnenzijde, inneemt. In het kleine, drukke, krappe binnen heerste een gezellige kerstsfeer.
De grote menukaart (A3 formaat) bevatte aan de achterzijde een gedicht gebaseerd op de betekenissen van het woord bagatelle. Deze vermeldt al een 3 gangen menu voor 30 gulden en een 4 gangen menu voor 40 gulden. Die spraken ons niet direct aan (we zijn inmiddels veel te verwend geworden), en kozen dus 'a la carte'. We waren al aardig bijgekletst eer we een leuk uitziende heerlijke salade, geserveerd op een mooi (diep!)bord, konden begroeten. Waarom verscheen het brood + kruidenboter nu pas ter tafel? Vervolgd werd net een lekker hoofdgerecht (entrecote in rode portsaus / eendeborst in rode wijnsaus) met Vlaamse frieten. Een beetje jammer was dat de in de minderheid zijnde groente verstoppertje speelde. Het nagerecht (coupe van het huis) viel zeer in de smaak bij Bert. Het geheel was veel beter dan verwacht, prima maar het kostte dan ook 60 gulden (wijn + koffie niet meetellende); dat bagetelliseer je niet zomaar.
Kort samengevat: als het je niet gaat om entertainment dan kun je beter hier heen gaan dan bij de buren.

Oriental Restaurant New Century Foto

Ouverture 12 (Winkelcentrum Blixembosch)

5629 PV Eindhoven

(040) 206 56 88

Oriental Restaurant New Century

Oriental Restaurant New Century (dinnersite)

Orientaal

Je moet hier niet gaan eten als je een Hollandse Chinees wilt gaan. Maar, als je wat andere gerechten op prijs stelt, van knapperig vers houd en liever een wat minder kitscherige omgeving prefereert, dan is dit een goede keuze. Deze zaak heeft ook een vestiging in het centrum: Thais restaurant in de heuvel galerie (voorheen Napalai).

Indisch Restaurant Bali Foto

Keizersgracht 13

5611 GC Eindhoven

(040) 244 56 49tel.

Bali

Indisch

Bezocht: 3 Februari 2001

Ergens in het voorjaar van 1999 bezochten wij dit restaurant al eens, voordat we zijn begonnen met het recenseren van restaurants, zij het in een grotere samenstelling. Het is toen goed bevallen echter we herinnerden ons te weinig om er een recensie van te schrijven. Het werd dus hoogtijd om ons geheugen op te frissen bij deze ook in Rotterdam en Breda gevestigde gelegenheid.
Kenmerkend voor oosterse eetgelegenheden is de aandacht die er besteed wordt aan de gasten. Dat begint dan al gelijk bij binnenkomst met het aannemen van de jassen. Dus wat schetst mijn verbazing dat we bij het ontdoen van onze tegen het winterse weer beschermende kledij niet geholpen worden, en dat terwijl het er in het geheel niet druk is. Niet storend maar wel opvallend.
in de afgelopen twee jaar is er weinig gewijzigd aan het interieur, ik herkende de rieten stoelen, de melkwitte glazen wand aan de linkerzijde en het, naar mijn smaak, als fabriekshal uitziende plafond met dito ondersteuning. Het geheel doet dan ook kaal aan, opnieuw iets wat je niet zou verwachten in een oosterse eetgelegenheid. Voor mij als achitectuur leek zou ik het qua stijl willen typeren als de nieuwe zakelijkheid. De tafeltjes staan op royale afstand van elkaar zodat je niet met je neus op de tafel van je buren zit. Heerlijk. Alleen jammer dat dezelfde strategie gekozen is voor tafel en stoel; de armleuningen van de rieten stoelen komen tegen het tafelblad in plaats van er onder te schuiven.
De menukaart bestaat uit enkele menu's en verder kun je je eigen diner samenstellen aan de hand van de vele losse gerechten. De namen van deze gerechten gaf ons weinig prijs over de inhoud. Gelukkig is er een prachtige pagina waarop een foto staat waar alle gerechten afgebeeld worden met waaronder een legenda. Wij voelden weinig voor een zoektocht aan de hand van de foto en bestelden daarom de Super Bali voor 2 personen (fl. 47,50 p.p.). Het is een rijsttafel die bestaat uit een enorme hoeveelheid gerechtjes. Indrukwekkend. We leegden schaaltje voor schaaltje in een rustig tempo. De bediening zorgde er steeds voor dat de lege schaaltjes verdwenen en herschikte de overgebleven schaaltjes zodanig dat we ze zo gemakkelijk mogelijk konden bereiken. We verbaasden, of is het overtroffen, onszelf doordat bijna alles opging. Fantastisch. Voor de ik-hou-niet-van-dat-pittig-gekruide onder ons willen we nog vermelden dat de gerechtjes naar verhouding mild gekruid zijn. We zaten zo vol dat een nagerecht niet meer bij paste. We sloten af met een verrukkelijke koffie Bali en, helaas voor Bert, een klein uitgevallen cappuccino. Een minpuntje vonden we het ongevraagd gepresenteerd krijgen van de rekening. Voor mij verklaard dat laatste een en ander: bij deze zaak zijn de lichten redelijk vroeg gedoofd.
Met andere woorden het is een plek om in een rustige sfeer te eten en een discrete bediening. Echter het leent zich ook uitstekend voor een grote(re) groep.

Japans Restaurant OriŽntal Green House Foto

Aalsterweg 281

5644 RD Eindhoven

(040) 293 05 20 tel.

(040) 211 84 10 (fax)

Japans / Ocean Pacific

Bezocht: 9 februari 2001

OriŽntal Green House

Van mijn collega's had ik een ludiek vormgegeven diner cheque gekregen met als tip om deze hier te besteden. Op de dag dat wij hier naar toe gingen werd aan de overzijde, in het Indoor Sportcentrum, de Davis Cup tussen Nederland en Spanje gespeeld. Na afloop van de wedstrijd kleurde deze zaak dan ook oranje en vulde het met de meest uitbundige tennis fan attributen. En dan maar zeggen dat wij Nederlanders nuchter zijn.
Het gebouw is een zeer opvallende verschijning; het ziet eruit als een zeer grote sjieke victoriaanse(?) botanische (broei)kas. Met andere woorden: het doet zijn naam eer aan. Ook binnen ziet het er sjiek en royaal bemeten uit. Het schijnt dat er iemand zo nu en dan de vleugel bespeeld, echter niet op het moment dat wij er waren. In deze omgeving vielen, deze avond, twee dingen uit de toon: het flesje afwasmiddel op de bar en de irritant hard rinkelende telefoon achter de bar.
Wij kozen voor het buffet dat een royale keuze biedt uit Ocean Pacific gerechten. Hieronder worden verstaan gerechten uit China, Japan, IndonesiŽ, MaleisiŽ en AustraliŽ. Het grootste deel van de gerechten zijn gekoeld en vind je niet bij de Chinese op de hoek. Wat bijvoorbeeld te denken van oesters. De warme gerechten bestaan grotendeels uit bekende Chinese en Indonesische gerechten. De nagerechten zijn echter West Europees: gebak, mousse, fruit, et cetera. Een pluspunt is de bediening: terwijl je je volgende bordje aan het vullen bent, verdwijnt het gebruikte servies van je tafel.
Hoewel alle gerechten vers waren, vond ik dat, net als ieder ander buffet, de gerechten net even minder van kwaliteit zijn dan a la carte gereserveerde gerechten. Dat laatste, in combinatie met de 57,50 gulden die je ervoor moet neertellen, stemt ons niet onverdeeld positief over het geheel: in het algemeen betaal je namelijk voor een Chinees-Indonesisch buffet nog geen dertig gulden. Met andere woorden, je betaalt hier voor de entourage en de diversiteit. Deze plek is goed bereikbaar met de auto, en samen met het buffet is het ideaal voor grote groepen.

Restaurant Bourgondie (gesloten) Gesloten

Leenderweg 42

5615 AA Eindhoven

(040) 211 04 26 tel.

Frans

Deze zaak is alweer geruime tijd gesloten. Hiervoor in de plaats gekomen is Zucchero, die inmiddels ook alweer gesloten is. Nu zit op die plek Mi-Chiel (voormalig kok van de Luytervelde).

Bezocht: 14 April 2000

Het oorspronkelijke plan om naar Plaza Futura te gaan werd bij aankomst al snel aangepast. Het was 18.15 uur en Plaza Futura zat vol. Rondkijkend vanaf de parkeerplaats viel ons oog al gelijk op de overkant, waar het Restaurant Bourgondie onze aandacht trok. Na een vluchtige blik op het interieur (zag er gezellig en niet vol uit) en op de menukaart die buitenhing (menu's vanaf É20,-) was de keuze snel gemaakt.
Vanuit de deuropening werden we al hartelijk ontvangen door de gastvrouw, die ons drieŽn (het was Perry alweer eens gelukt om een vrouwelijke eter mee te nemen) naar onze tafel begeleidde. Het interieur zag er smaakvol uit met foto's van Franse gebieden aan de muur en druiventrossen aan het plafond. Het is een chic restaurant maar zonder bekakt te zijn. We voelden ons in trui en spijkerbroek prima op ons gemak.
Op de menukaart vonden we inderdaad het menu van É20,- terug (menu van de dag), de andere keuzen waren aanmerkelijk duurder (rond É15,- voor een voorgerecht, É40,- voor een hoofdgerecht en É15,- voor een dessert). Onze tafelgenote liet het voorgerecht voor wat het was en wij bestelden een Noorse garnalencocktail en een Griekse salade. De garnalencocktail werd mooi geserveerd met de saus er apart bij, zodat je zelf de juiste hoeveelheid kon toedienen. Het was erg lekker, maar misschien wat meer variatie (alleen op de bodem was wat sla te bekennen) was beter geweest. Van mijn tafelgenoot alleen maar goede geluiden...
Als hoofdgerecht nam onze gast een vegetarische gratinee (met olijven) en wij allebei een kalfsoester gevuld met paling. Daarbij werden Vlaamse frieten (van die brede), snijboontjes, stukjes bloemkool en bolletjes aardappelpuree met heerlijke kruiden erin geserveerd. Bij de kalfsoester zat ook nog een schelp gevuld met salade en een raar versiersel, dat een grijs-zwarte spagettisliert bleek te zijn. Hoewel eetbaar heb ik hem toch maar laten liggen...
De kalfsoester was heerlijk mals en samen met de paling een prima combinatie. De vegetarische schotel bleek ook prima te smaken. Verder viel op dat de groente erg vers was.
Het toetje bestond uit twee maal de Mont Blanc (ijs met slagroom en advocaat) en een coupe noisette (ijs met walnoten en verrassend, op de bodem een aantal druiven). Kortom het was weer genieten geblazen... Opvallend aan de bediening was dat je je vis door de gastvrouw kon laten fileren, wat een stel aan een andere tafel ook prompt liet doen. Dat we door die aandacht wat langer op de rekening moesten wachten, namen wij op de koop toe.
Al met al zeer lekker eten, maar ook niet echt goedkoop.

Restaurant La Palmera Foto

Plaggenstraat 36

5651 CT Eindhoven

(040) 257 36 76 tel.

(040) 256 94 12 (fax)

Spaans

Bezocht: 28 augustus 1999

La Palmera

La Palmera (dinnersite)

Tip van Miss B.

Op voorhand beloofde het al een prachtig weekend te worden. Die belofte wordt ruimschoots ingelost. Ieder had zo zijn eigen belangen en interesses, vandaar dat de vrijdag dit maal niet gezamenlijk werd ingevuld; we konden niet tegelijkertijd kanoën, bbq'n, Jazzfestival (Mike Morgan and The Crawl, bravo Lee Mc Bee) en naar de Poema's en Vliegende Panters (Uitmarkt). Vandaag zette deze inline skate fanaat zijn vrind eens op de rolletjes. Ik moet zeggen Bert: je ging zienderogen vooruit. Na zo'n vliegende start (be)landen we in het Drents Dorp en namen plaatst in de gezellige tuin waar onder andere op de achtergrond een prachtige hen balanceerde over een geaccentueerd parcours. De gepleegde inspanningen noopten ons tot een drie gangen strategie. De start, zowel de salade als ook de canelones (deegrolletjes gevuld met gehakt in kaassaus) was veelbelovend. Het werd weer een witte wijn: een prima omgeving voor onze heek en forel. Afgesloten werd met een coupe Malaga ijs. De avond werd gekleurd met het virtuoze spel en zang van D'Wys and the Voices of Soul. De organisatoren omschreven het als volgt: "De unieke manier waarop Carlo D'Wys met zijn voeten de baspedalen van zijn Hammond B3 bespeelt, is zijn speciale handelsmerk. Het authentieke orgeltrio D'Wys en de topvocalisten van The Voices of Soul brengen u een bruisende souljazz-gospelachtige show!" Het had in ieder geval onze voorkeur boven Hans Dulfer die een tiental meters verder op zijn best deed.
Opmerking van Marcel en Angeles: we zijn hier in de winter geweest en toen was het er koud.


scheidslijn

Balkan Restaurant Adjanski Foto Gesloten

Stratumseind 81

5611 ER Eindhoven

(040) 246 04 39 (Adjanski)tel.

(040) 246 67 99 (Kalinka)tel.

(040) 246 60 04 (fax)

Balkan, Russisch

Bijzonderheden: Afhalen is mogelijk

Bezocht: 17 September 1999

Adjanski

Gesloten sinds mei 2002, en ... na lang wachten is hier november 2005 verschenen: Playerz
Met het vermelden van de tip was er verwarring ontstaan tussen Adjanski en Kalinka. Bij aankomst bleek dat de benedenverdieping het Balkan restaurant Adjanski zetelt en erboven het Russisch restaurant Kalinka, beiden eigendom van een ex-voetballer. Dat laatste komt tot uitdrukking door de voetbal in het logo. Navraag ter plaatse leerde dat je van beide kaarten kunt bestellen. Gewoon even de kaart vragen van het andere restaurant als dat je voorkeur heeft.
Dit was niet de enige verwarring, we hadden ook nog eens de verkeerde tipgeefster vermeld. Ai, sorry Pauline. Enne, Suzanne: van jouw hebben we nog geen tip vernomen.
Onze ervaring van deze stek? Stefan's ervaring: Na alle vleesschandalen van de laatste tijd, kiest ondergetekende steeds vaker voor vis. Maar daar ik thuis t.g.v. een combinatie van gemakzucht, taoïstische voedingsleer en eerder genoemde reden ook al vaak vegetarisch eet, koos ik eens voor een tournedos. De andere twee EsetTE leden deden dat (om andere redenen waarschijnlijk) ook. Bert nam speciaal een Tournedos Buketijer (wij kunnen het ook niet uitspreken), omdat hier extra veel/bijzondere groente bij zou zitten volgens de kaart, en de rest nam een Tournedos ŗ la Chef. (Ondergetekende kiest vaak voor iets `ŗ la chef' als het kan).
Het was dan ook een aangename verrassing dat beide Tournedos van dezelfde groente waren voorzien en dat degene die voor ŗ la chef gekozen hadden in feite de zalm extra hadden en i.p.v. maderasaus een kreeftensaus erbij kregen.
Maar nu de Tournedos. Ik schrijf hem met hoofdletter `T', niet vanwege het formaat (was ook behoorlijk en we hadden gelukkig geen voorgerecht genomen), maar vooral vanwege de smaak en malsheid. De Tournedos was uitermate goed bereid. Men had ons niet gevraagd hoe we 'm wilden, maar hij was zoals het hoort medium. Iets waar ik normaal nooit voor kies (goed doorbakken geeft toch een beter gevoel na alle vleesschandalen), maar hier loont het om een keer te `zondigen'. Prijs is overigens aan de hoge kant, maar alla!
Apart is ook de manier van dessert bestellen. We kregen een (voorbeeld)schotel Balkan taarten te zien, waaruit ieder een taart kon kiezen. Apart en lekker. Verbaasd was ik wel toen ik achteraf zag dat er meer was (ijs etc.), want dat hadden we niet te horen gekregen. Of je moet bij het bestellen misschien heel goed kunnen onthouden wat op de kaart staat onder dessert, maar met wijn bij het eten spoel je toch het een en ander (aan hersencellen) weg!
Mocht je willen opvallen bestel dan Atilla's zwaard. Dat wordt met een tijdelijke `verduistering' opgevoerd. Het vlees zit dan ipv aan een spies aan een zwaard, enne wordt dan ter plekke geflambeerd.
We vervolgen de de avond met een bezoekje aan Pathé waar we plaatsnamen voor 'Eyes wide shut'. Heel apart moet ik zeggen. De beelden en belichting zijn heel goed gekozen, de muziek maakt de sfeer, houdt je geboeid. Jammer alleen is dat de delen een schakeling van scŤnes uit een B-film lijkt te zijn. Te onrealistisch, sommige noemen het humoristisch, maar dat hebben we dan gemist. Het thema? Wat mij betreft: sex; de lust, liefde en jaloezie in gevecht met de rede. Als je de indruk krijgt dat het erotisch is, dan heb je het helemaal mis: een museum is opwindender.

Micheli's global village kitchen restaurant Foto Gesloten

Dommelstraat 26

5611 CL Eindhoven

(040) 244 41 96 tel.

Internationaal

Bezocht: 10 September 1999

www.michelis.nl

Micheli's global village kitchen restaurant (dinnersite)

Hier valt een rekwisiet echt op: de roeiboot aan het plafond midden in deze zaak. Daarnaast zijn er mooie grote vazen. De ogen de kost gevende, werd de kaart bestudeerd: we kozen hier voor het drie gangen menu van het huis, menu Micheli's of zoiets. De salade was apart, heerlijk (met lekkere cashewnoten). Het hoofdgerecht bestond uit een lekkere roodbaarsfilet, met groenten en aardappelringetjes. We sloten af met een heerlijk dessert (ijs).

Dat laatste bleek nog een 'verrassing' te bevatten: de entree van Miss B. en Karl. Allen onderhouden we een web pagina. Het mag dan ook niet vreemd zijn dat het onderwerp van ons gesprek al snel de eigen pagina's betrof. Met name de 'wierd' zaken die je mee maakt. Zo kwam ter sprake dat iemand op onze pagina beland was met de zoek opdracht "naakte bediening". Alsof wij dat soort zaken hier op deze pagina beschrijven, naah.
Zeg Karl en B: wat ons betreft spreken we eens gezamenlijk af voor een volgende maal.
Gedurende deze Indian Summer is het heerlijk toeven op een terrasje, maar het er kriebelde bij ons toch iets. We verlangden naar wat live muziek, en kwamen zo terecht bij de Irish Pub; de Medicine Show was on stage. Best gezellig, maar jammer dat we um het voor de vierde maal dit jaar aanschouwden.

Tip van Theo: een van mijn favorieten, wat duurder, vergelijkbaar met Het Elfde Gebod. Heerlijk om een geslaagde vakantie mee af te sluiten.

Restaurant De Compagnie Gesloten

Markt 14

5554 GG Valkenswaard

(040) 2018182 tel.

Bezocht: 21 juli 2000

Deze zaak is na jaren een bekende plek te zijn geweest gesloten. Er is nu Restaurant Zon & Zout gevestigd.
Omdat onze web site toch over restaurants in Eindhoven en omstreken gaat, werd het wel weer eens tijd om buiten Eindhoven een restaurant te zoeken. Gelukkig had Smiley, die me vanavond wilde vergezellen, een prima tip: Restaurant De Compagnie in Valkenswaard. Het restaurant lig aan de markt, waaraan ook vele cafeetjes en andere eetgelegenheden liggen
Het is een redelijk groot restaurant, maar doet door de inrichting toch gezellig en knus aan. Van de aardige bediening kregen we al snel de kaart, die we grondig inspecteerden. Op de kaart staan o.a. een aantal verrassingsmenu's in een aantal prijsklassen, maar omdat we niet zoveel honger hadden, skipten we het voorgerecht. Qua keuze waren we eensgezind, we kozen allebei voor de zwaardvis, vergezeld van kleine tomaatjes, kappertjes en een soort aardappelkoekje. Daarnaast waren er kleine aardappeltjes en zoete peren in siroop. Gelukkig dat we het voorgerecht hadden overgeslagen, want het was een flink stuk vis, lekker mals en prima op smaak. Ook de garnering paste er prima bij!
Als toetje namen we een coupe Compagnie, een aantal bolletjes ijs met fruit. Heerlijk! Als afsluiter namen we koffie. Een prima restaurant!
We besloten de avond zoals gewoonlijk door de dansvloer bij Berlage onveilig te maken, wat ons prima lukte ;-). Het was voor ondergetekende een heerlijke avond om nooit meer te vergeten, zeker door het verrassende einde ervan.....

Restaurant Auberge De Stadskelder (gesloten)

Stratumseind 2-a

5611 ES Eindhoven

(040) 244 73 21 tel.

Franse keuken

Bezocht: 21 juli 2000

Deze gelegenheid is zomer 2003 gesloten. De eigenaar is een nieuw restaurant begonnen op een plek waar het gebodene meer tot zijn recht komt: Brasserie Auberge Nassau op het Wilhelminaplein.
Dit restaurant stond al een tijdje op onze 'to visit' list, dus hoog tijd voor een bezoekje. Je moet effe goed kijken anders loop je het geheid voorbij, het ligt bij het Stratumseind links van de kerk net beneden een grote pizza en nog wat tent, waarvan de naam me effe ontschoten is. Via een trapje naar beneden kom je in het vrij kleine maar zeer knusse restaurant. De vriendelijk bediening nam onze jassen aan en leidde ons naar een tafeltje.
De mooie menukaart laat ook hier een aantal verrassingsmenu's zien, maar we kozen toch voor een apart hoofdgerecht. Mijn mooie tafelgenote Iris koos de verschillende vissoorten met een kreeftensaus en ik ging voor de zeeduivel met scampis en knoflooksaus. Beide hoofdgerechten zagen er schitterend opgemaakt uit en de stukjes vis waren lekker zacht en mals klaargemaakt. Het werd afgerond met parijse aardappeltjes. Als nagerecht bestelden we sorbetijs met vers fruit. Dit gerecht op een groot bord zag er ook schitterend opgemaakt uit, drie bolletjes ijs met eromheen aardbeien, appelschijfjes en een takje 'miemelen' (excusez-moi, als Limburger kom ik effe niet meer op het Nederlandse woord ;-)) We besloten weer met een kop koffie c.q. cappuccino. Een prima restaurant, ook voor wat intiemere etentjes... ;-)
Alleen had ik bij het hoofdgerecht wat meer groente gezien.
Aangezien Berlage zomerstop had, zochten we ons vertier ergens anders. We kwamen uit bij de Wildeman, prima muziek, alleen misten we de dansvloer om onze beentjes op te kunnen bewegen!

Brasserie Auberge Nassau Foto

Wilhelminaplein 14

5611 HE Eindhoven

(040) 244 73 21 tel.

Franse keuken

Bezocht: -

Voorheen was dit restaurant (genaamd Auberge De Stadskelder) gevestigd bij de Catharina kerk.

Authentiek Turks Restaurant EGE Foto

Rivierstraat 36

5615 KB Eindhoven

(040) 257 33 79

Turks Restaurant

Bezocht: 10 november 2000

We werden getipt door Miss B, echter doordat dit restaurant er van buiten niet erg aantrekkelijk uitziet heeft het een jaar geduurd voordat we er een bezoek aan brachten. Van binnen ziet het er een stuk beter uit; modern, heel netjes met een aantal Turkse accenten, maar niet authentiek. echter dat wil niet zeggen dat dit restaurant niet de moeite waard zou zijn, integendeel de gerechten zijn origineel (authentiek?), worden mooi opgedien en smaken heerlijk.
Het restaurant telt slechts acht tafels, de meesten waren gereserveerd op het moment dat wij het bezochten; en dat geeft aan dat het zeer populair is.
Het was zo goed dat op viel, ondanks dat Perry vol was van heel andere dingen. We kozen voor drie gangen strategie, echter het huis serveert zelf zoveel extra dat dat ook als een gang mag tellen: Turks brood, olijfjes en warme champignons met kaas. Voor de vegetariŽrs onder ons valt te vermelden dat er drie vegetarische hoofdgerechten op de lijst staan.
Vooraf namen we warme gedroogde ossehaas met gesmoorde groenten. We vervolgden met gefrituurde aubergine gevuld met lamsvlees en groenten. De enige die toen nog (dacht) verder te kunnen gaan met een toetje was Bert: iets heerlijks met aparte soorten (Turks)fruit, ijs en slagroom.

Toen we EGE voor de tweede keer bezochten, viel het helaas wat tegen. Het was erg druk (het was koninginnedag), en moesten bijna anderhalf uur op ons hoofdgerecht wachten, dat tegelijk met het brood kwam. Het toetje viel ook tegen (o.a. was de slagroom op).

Zorba de Griek Foto

Kerkstraat 40

5611 GK Eindhoven

(040) 243 50 10tel.

Zorba de Griek pagina

Grieks

Bezocht: 7 Augustus 2000

Deze keer eens op een maandagavond gaan eten (komt niet vaak voor), omdat mijn tafelgenote de zaterdag ervoor ziek was. Omdat Yamas (een favoriet van ons) vakantie had, togen we naar een ander Grieks restaurant, Zorba de Griek, waar mijn gezelschap goede ervaringen mee had.
Het interieur ziet er heel gezellig uit, met ronde boogjes, hoogteverschillen die het restaurant niet te groot doet lijken en knusse hoekjes waar je rustig kunt eten. Ik vond het redelijk druk voor een maandagavond, maar dat kan nog door de vakantie komen.
We sloegen het voorgerecht over en namen als hoofdgerecht Victoriabaars, een heerlijke malse vis en voor de dame aan de overkant van de tafel Arnakimedaillon, dat als ik het me goed herinner, gegrild lamsvlees is. Daarbij voor ieder een bolletje (oranje gekleurde) rijst, wat groenten en een schoteltje met salade. Het geheel zag er smakelijk uit.
Als toetje namen we een coupe Lefki en een coupe Zorba (ijs met een Griekse likeur). Voor de verliefden onder ons is er ook een 'Coupe Eros' te krijgen, een soort sorbet (waar je met z'n tweeŽn aan lurkt??) en er wordt ook een Polaroid van je genomen... Leek ons niet zo'n goed idee ;-)))
We besloten het etentje met koffie met slagroom.
Het aardig personeel had geen moeite dat we een half uur na de eigenlijk sluitingstijd pas om de rekening vroegen (toen alle andere gasten al weg waren, is ons al vaker gelukt ;-) ) en gaf ons bij de rekening nog een lekker zoet en eigengemaakt drankje.
Een prima restaurant, niet te duur voor wat ze bieden en een prima bediening. Een minpuntje was dat ik iets van brood als voorafje mistte omdat we wat langer op het hoofdgerecht moesten wachten.. Maar misschien was dit apart te bestellen en heb ik niet goed op de menukaart gekeken...

Italiano Pizzeria Restaurant Da Verdi Foto

Dommelstraat 29

5611 CJ Eindhoven

(040) 244 87 22

Italiaan

Bezocht: 3 Maart 2000

Tip van Wim en Anke.

Da Verdi, gelegen naast de bioscoop Pathé, is een gelegenheid waarvan mijn vorige werkgever een aantal maal hoog van had opgegeven. Met name de bediening en de originele gerechten vielen hem zeer in de smaak. Bij binnenkomst valt direct op dat er iemand in een glazen 'kooi' pizza(bodem)s staat te maken. Op een of andere manier hebben we hier verder niet opgelet, maar zal er zeker spectaculair uitzien. De inrichting is in een woord 'bruin', vooral in de letterlijke zin des woords. Aan de ene kant zijn er voorin de zaak compartimenten zodat je afgeschermd kunt zitten van de overige gasten, aan de andere kant zit je zo op straat doordat er een ruime indruk wordt gecreëerd met een grote hoeveelheid glas aan de buitenzijde. Dat concept sluit aan bij Pathé waar je op uitkijkt. Tijdens het eten werden we vergast met een live optreden van 3 personen. Luid brachten zij allerlei Italiaanse liederen ten gehore.
Naar onze smaak is het hier beter dan Grotta Azzurra, maar we kunnen we de claims met betrekking tot de bediening niet bevestigen. Dit werd hoogst waarschijnlijk veroorzaakt doordat het afgeladen vol was. Zo vol dat we zelfs heel even moesten wachten voordat we konden gaan zitten, ondanks dat we gereserveerd hadden. Daarnaast moesten we zelf steeds moeite doen om aandacht van de bediening te trekken om onze wensen kenbaar te maken. Niemand die vroeg of alles naar wens was en zo. Zoals we al zeiden: we wijten het aan de drukte, die op zichzelf aangeeft dat de gelegenheid door velen gewaardeerd wordt.
Als voorgerecht namen we gevulde aubergine. Dit heerlijke gerecht ging vergezeld met een naturelle zeer verse salade, die Stefan zeer gewaardeerd zou hebben. Als hoofdgerecht namen we een specialiteit van het huis gebaseerd op kalfsvlees. Als ik heel eerlijk ben, dan vond ik die van het Italiaans Centrum bijzonderder: dat was pas een bedrieglijk eenvoudige overheerlijke grote dunne lap die nog nooit iemand heeft overtroffen. Let wel het is mijn persoonlijke smaak. Wat echter wel wat tegenviel was dat die super verse salade van het voorgerecht identiek was aan die geserveerd werd bij het hoofdgerecht. Tot slot het dessert: het grappige was dat ze ook hier, net als bij Grotta Azzurra, niet wisten wat de, op de kaart vermelde, Zabaglione inhield. Aangezien deze jongen zich niet meer kon herinneren dat het iets met ei en zoet was, moest hij het nog eens proberen. Hij werd niet teleurgesteld: het was lekker en erg royaal bemeten; een hele poel van opgeklopt ei met suiker.

Ristorante Italiano Pizzeria La Gondola (gesloten) Foto

Vestdijk 3

5611 CA Eindhoven

(040) 245 26 01

La Gondola pagina

La Gondola (dinner site)

Italiaan

Bezocht: 8 December 2000

Ditmaal waren we van plan om te gaan eten bij Divan in de Dommelstraat. We hadden niet gereserveerd omdat er geen telefoonnummer van te vinden was in het telefoonboek. Bij aankomst bleek dat het restaurant gesloten was, en wel permanent. We wisten dus meteen hoe de zaken ervoor stonden. Even nagedacht, en zo kwamen we hier terecht.
Het ligt net als Da Verdi op de begane grond van de Groene Toren en heeft aan de straatzijde veel glas. Wat we verder nog over de inrichting kwijt willen is dat deze netjes en goed is. Eigenlijk geldt dat ook voor het eten, alhoewel Perry niet al te enthousiast was.
De vriendelijke bediening schotelde ons de menukaart voor met een uitgebreide keuze; zelfs als je geen keuze kunnen maken dan kun je altijd nog kiezen voor een 3, 4, 5 gangen verrassingsmenu (eventueel inclusief wijn). Wij kozen voor de salade (Insalata Cesare) van het huis en vervolgden met de tournedos van het huis (Filetto Casa Nostra). De salade was lekker, maar Stefan zou hier niet geheel tevreden over zijn; het kon ietsie verser. Bert was zeer te spreken over de tournedos: vond-ie was heerlijk mals. De één zat al aardig vol en beperkte zich bij het toetje tot een vruchtensalade, terwijl de ander de tiramisu uitprobeerde. Het voorafgaande verdiende afgerond te worden met koffie.
Zoals eerder vermeld was de bediening erg vriendelijk, maar na een uurtje voelden we de hete adem van de volgende gasten al in onze nek, het was namelijk al behoorlijk druk geworden. De bediening werd dusdanig snel dat het niet zo prettig meer was.
Tot slot de prijs/prestatie verhouding: kon beter, onze meningen liepen uiteen (wat ons betreft iets beter dan Grotta Azurra).

Ristorante Venezia (gesloten) Foto

Vestdijk 3

5611 CA Eindhoven

(040) 245 26 01

La Gondola (Venezia heeft er nog geen)

Ristorante Venezia (dinner site)

Italiaan

Deze zaak is in 2006 gesloten. Eind 2006 komt er een sushi zaak.
Voorjaar 2004 is dit restaurant in de plaats gekomen van La Gondola.

Origineel Italiaans Restaurant La Grotta Azzurra Foto

Dommelstraat 15

5611 CJ Eindhoven

(040) 244 84 87 tel.

Bezocht: 14 Januari 2000

La Grotta Azzurra (dinner site)

Italiaan

De entree van dit restaurant is valt op met zijn witte grenolle (@@@@) grotachtige structuur. Deze stijl is gebruikt voor de gehele beneden verdieping. Echter boven is deze sfeer net even anders. Dat lijkt misschien nog het meeste op een dakterras. Dit restaurant wordt door Tonnie omschreven als een restaurant met allure. Eerlijk gezegd kunnen we dit niet geheel bevestigen. De gerechten zijn inderdaad wat beter dan het eerste de beste Italiaans restaurant (wat me nu zo eventjes nog te binnen schiet: als dessert koos ik voor Zabaglione, iets wat ik nog niet kende, evenals de bediening, ha, ha), de prijzen zijn dan in vergelijking ook wat hoger dan in een aantal andere Italiaanse restaurants. Wat verder opvalt is het live optreden van een gitarist (er wordt beweert dat het de eigenaar is). Deze speelde tijdens onze aanwezigheid populaire Italiaanse deuntjes (meezingers) die een aantal gasten spontaan begonnen mee te zingen. Maw: als je eens lekker wil mee zingen dan moet je hier heen.
Wat betreft het eten waren Stefan en Bert redelijk enthousiast. Echter deze jongen was niet zo tevreden over de prijs prestatie verhouding. Persoonlijk vind ik La Dolce Vita beter als het om originele Italiaanse gerechten gaat. Verder zou ik zowel wat smaak, de presentatie en de sfeer voor Sardinia kiezen. Was het dan zo slecht? Nee dat niet, maar na een jaar lang meer dan 1 maal per week een restaurant bezocht te hebben wordt je wat kritischer.

Chinees-Indisch Restaurant Sun On Foto

Elckerlyclaan 71

5625 EP Eindhoven

(040) 241 73 53 tel.

(040) 248 25 09 (fax)

Chinees-Indisch

Bezocht: 15 Augustus 1999

Het is een 'duur' weekend geworden. Tweemaal een restaurant die zeer duidelijk boven ons gestelde maximum bedrag ligt. Maar we hadden dan ook een achterstand van een paar weken weg te werken. Dit restaurant is gespecialiseerd in 3 Chinese keukens: Canton, Szechuan en Teppan(ijzeren plaat). Onze meningen over dit restaurant zijn nogal verdeeld.
Eindelijk weer eens een keer het voltallig Esette aan de tafel. Het was zaterdagavond, al acht uur en we hadden nog nergens gereserveerd. Bij het derde telefoontje hadden we beet; bij restaurant Sun On was nog een tafeltje voor drie vrij. De buitenkant van het restaurant was niet zo indrukwekkend, maar binnenin was het precies zoals Jeanette (zie beneden) beschreef.
We gingen na lang beraad voor het 'fijnproevers menu': eerst een garnalencocktail, daarna een soort vis/garnalensoep, het hoofdgerecht bestond uit allerlei kleine hapjes, van vis en vlees en groenten, plus iets wat ik nog nooit had gegeten: kikkerbilletjes. Als toetje een bolletje citroenijs in zoete champagne en koffie/thee na. Het eten was lekker, de bediening vriendelijk, ondanks dat we een half uur na sluitingstijd nog niet weg waren, maar de prijs was ook navenant: rond de 60 gulden per persoon.
Naast deze zaak ligt een heel leuk Indonesisch winkeltje genaamd Soranthé (040 - 248 44 21 tel.). Er zijn vele aparte houtsnijwerken te vinden tegen een verrassend lage prijs. 's Zomers is er tevens een collectie Indonesische kleding te vinden. Dit alles wordt door de eigenaresse zelf geïmporteerd. Dat is dan ook de reden dat ze de eerste drie weken van oktober gesloten is. Het is eigenlijk een soort wereldwinkel maar dan goedkoper.

Tip van Jeanette (wetjes&servetjes): Echt heerlijk heerlijk, op een voortreffelijk manier bereid, met keus uit alle keukens van China. De garnering van de gerechten is gewoonweg uitmuntend, zo mooi gedaan! En het eten is heerlijk! Topper vind ik zelf de Cantonese rijsttafel: 5 gangen-diner voor ƒ 49,75 p.p, bestaande uit Wontonsoep, Chinese mini-pasteitjes, Teppan-Yakigerechten: garnalen in knoflook, broccoli, kipfilet, rundvlees en nog eens kipfilet met veel groenten. Daarna een klein ijsje met aardbeien en toe koffie met een chocolaatje en bonbons. De bediening is keurig en het restaurant ziet er prachtig uit: 6 kantige ramen, stoelen met gobelin bekleed, enz.

Bistro De Koperen Ketel Foto Gesloten

Marconilaan 23e

5612 HM Eindhoven

(040) 244 11 20 tel.

(040) 243 63 95 (fax)

Bistro

Bezocht: 22 Oktober 1999

Deze zaak is gesloten in september 2002. Nu is er Turks eethuis Avrasya gevestigd.

Deze stond al heel lang op onze lijst, het kwam er maar niet van het een keer te bezoeken, ondanks, of waarschijnlijk doordat het heel dicht in de buurt ligt. We zijn 25 seconden voor de gereserveerde tijd te voet vertrokken en we waren precies op tijd.
We hadden diverse voorgerechten en het viel op dat de gerookte zalm met salade zeer mooi gegarneerd was.
Als hoofdgerecht hadden we allemaal tongfilet, waaronder twee keer de versie `ŗ la maison'. Een toevoeging die voor sommigen van ons de keuze enigszins vergemakkelijkt. Dan krijg je de tong overdekt met o.a. garnaaltjes. De haricots verts en de vierkant gesneden worteltjes waren zeer appetijtelijk samengebonden.
Als toetje hadden we een marquise (een soort wafel met slagroom en chocolade saus), een dame blanche en een sorbet. Sorbet was inclusief 2 verse pepermunt blaadjes en dat valt altijd goed in de smaak bij Stefan.
Het geheel ging vergezeld van een goede witte Rioja.
Het eten was aardig, maar we waren toch niet helemaal overtuigd, zeker gezien het feit dat we aardig wat aan papier, nikkel en koper moesten neerleggen.


Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!

Nedstat EsetTE teller www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links STARTPUNT.NU www.magnetis.com Vinden.NL - Maakt Internet Compleet Personal Pages

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl).