€15,- tot €25,-

EsetTE

is de lijst van eetgelegenheden in Eindhoven en omstreken. Wil je eens iets anders, snel of goedkoop? Er is altijd wel iets wat je zal aanspreken in onderstaande. Wij, de samenstellers, zijn een stel vrienden die al meer dan 5 jaar regelmatig vertoeven in telkens weer een andere eetgelegenheid.
De naam EsetTE is verzonnen door de initiatiefnemer van deze pagina en is het acroniem voor: Eetgelegenheden Steven, Egelmeers, Triepels Te Eindhoven e.o. Merk op dat "set" heel wat "ETE"n naar binnen werkt, maar dat alles gelukkig weet kwijt te raken door te sporten. Heb je opmerkingen of tips? Dan vernemen we die graag van je: mailto:esette@dse.nl.
De prijzen op deze pagina liggen tussen de €15,- en de €25,- per persoon voor de gehele maaltijd (als we de wijn niet meetellen).

Index - Nog te bezoeken - Buiten Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Waar liggen de restaurants - Gastenboek - Achtergrond informatie

Bezocht door EsetTE

We noemen de bovenste de beste.

Eetcafé La biba Foto

Kerkstraat 3

5611 GH Eindhoven

(040) 296 22 00 tel.

(040) 296 22 01 (fax)

La Biba pagina

La Biba (dinner site)

Frans eetcafé

Bezocht: 13 Mei 1999, 8 September 1999, ... , 9 november 2002

9 november 2002: Dit restaurant scoort bij ons als beste. Dan verwacht je er heel wat van. Echter het is een stuk populairder geworden sinds ons eerste bezoek 3 en een half jaar geleden. Sindsdien zijn ook de prijzen duidelijk gestegen(het behoort nu eigenlijk tot een hogere prijs categorie), je kunt de boven verdieping reserveren voor een gezelschap, en het was onmogelijk om op een vrijdag- of zaterdagavond zonder reservering een tafeltje te bemachtingen... Er lijkt zich nu een kentering af te tekenen; het laatste jaar toont de menukaart minder bijzondere gerechten dan voorheen (muv de royale keuze uit kaasfondue mogelijkheden). Het lukte nu al de tweede maal op rij om op een drukke avond zonder reservering een tafeltje te bemachtigen voor 2. En hoe smaakte het ditmaal? Gooeed. Alles goed en zeer vers (muv de frieten ;-) Maar we waren niet bijzonder onder de indruk, zoals dat voorheen wel het geval was. Dus misschien moet ik nu wel schrijven: dit restaurant scoorde bij ons als beste in het verleden? Is het dan slecht? Neeeeheeee, maar gewoon ietsje minder dan voorheen.

8 september 1999: Het werd hoogtijd voor een tweede bezoek aan deze stek. Om eens het vegetarische deel te testen koos deze Mille-Feuille; een in bladerdeeg verpakte verzameling van vruchten op een bedje van brie. Het geheel afgemaakt met tijm en niet te vergeten de honing. Werkelijk heel bijzonder, zeker als je een zoete smaak niet schuwt. Het dessert, de chocoladefondue, was niet de onze; we houden niet van een fruit-chocolade combinatie. De eindwaardering? Stefan vatte het als volgt samen: de top drie van onze restaurants blijft ongewijzigd.

13 mei 1999: Het was een bijzonder dagje. We hadden een fietstocht in de omgeving van Eindhoven gepland. Echter het weer zat danig tegen. Hemelvaart in Eindhoven bood weinig interessante binnenactiviteiten. Geheel op de voor ons alternatieve toer togen we naar het van Abbemuseum waar we Cinema, Cinema bezochten. We waren er al bang voor: het viel tegen. Op aandringen van deze jongen trakteerden we oog, tong en maag op La Biba. De buitenzijde belooft een klein gezellig en bijzonder restaurantje. De binnenzijde overtreft dit zelfs. Het blijkt groter te zijn, maar de intieme sfeer blijft behouden doordat het smal is. Het is een open keuken, van waar je heerlijke geuren te gemoed komen. Er wordt duidelijk zorg besteed aan zowel het eten, het interieur als ook de gasten. Een uitgebreide keuze uit vegetarische en biologische gerechten tot en met de wijn toe. De beste verrassing die ons is overkomen tot nu toe. Of dit het resultaat was van het mindere voorprogramma laten we aan de lezer over.

Berlage Foto

Kleine Berg 16

5611 JV Eindhoven

(040) 245 7481 tel.

(040) 246 3031 (fax)

Grand Café Restaurant: Internationaal

Berlage pagina

Berlage pagina (dinner site)

Bezocht: 5 Maart 1999, 18 juni 1999, vele malen in 2000..2007

2007: Het restaurant gedeelte is nu rookvrij, hetgeen een hele verademing was. Het interieur is na jaren vernieuwd en wat degelijker. Maar waar draait het in het restaurant om? Het eten. We hadden het al van anderen vernomen: dat is wat minder. Is het slecht? Nee, maar hoeveelheid en prijs/prestatie zijn niet meer zo goed als het ooit was.

Een topper wat ons betreft. Heerlijk eten, goede keuze mogelijkheden, prachtig opgediend, leuke sfeer, niet te duur. Sommigen nemen zelfs het woord culinair in de mond. Het is een gezellige trendy gelegenheid waar vooral de oudere jongere vertoefd. Het restaurant wordt 's avonds na 10en omgetoverd tot café/dansvloer, het is raadzaam hier vooraf mee rekening te houden. Het is verder bekend van de stand-up comedian avond op maandag: Manic Monday.
Het eten was weer heerlijk. De seizoenssoep was apart in de positieve zin. De zalm met paling pasten prima bij elkaar, smolten op de tong. De complimenten wat betreft de kalkoen filet. De lamscarré met asperges zagen er bedrieglijk eenvoudig uit. Dat een prima locatie ook eens ietsje minder uit kan vallen bleek de laatste maal dat we er waren. De bediening liet zich eens van de erg trage kant zien, en het oog werd af en toe op iets standaards getrakteerd (lamscarré en dessert). Yvonne: bedankt voor het op fleuren van deze avond. Tot de volgende keer.

Sardinia Foto

Stratumseind 99

5611 ER Eindhoven

(040) 244 36 86 tel.

Italiaans restaurant pizzeria

Bezocht: 29 April 1999, 2 December 1999, 30 Juni 2000, 25 November 2000, januari 2004

Sardinia pagina (dinnersite)

In januari 2004 heeft deze zaak een andere eigenaar gekregen. Nu is een echte Italiaan de eigenaar. Het personeel is gebleven (zo ook lekkere gerechten op de kaart). Echter de zo gezellige inrichting is op last van de brandweer verwijderd waardoor het er begin 2004 zeer kaal en ongezellig uitzag. Dit betreuren we zeer. Echter zo deelde men ons mede: in de loop van het jaar komt hier verandering in.

Tot 2004 hebben de volgende ervaringen gehad: De inrichting is gezellig en knus, het eten prima. Dit alles wordt aangevuld met een vriendelijke bediening door Hermieneke. We hadden het zo naar onze zin dat we halverwege het nagerecht opmerkten dat er een verwisseling had plaatsgevonden bij de bestelling. Sans rancune. Hier komen we zeker terug.

Alleen heeft dat langer op zich laten wachten dan gedacht. Tbv een uitje van het werk, dat deze organiseerde, zijn we gaan laser schieten. Heerlijk om eens je collega's op sportieve wijze af te schieten.
De eerste keus was om een bezoekje te brengen aan La Biba, die gaven echter direct aan dat ze op het door ons gewenste tijdstip onze groep niet konden ontvangen. De tweede keus viel op deze gelegenheid: 13 personen, het kon zelfs a la carte, het was geen enkel probleem bij het reserveren. Echter "the proof of the pudding is in the eating": het voorgerecht was prima en heerlijk, echter het hoofdgerecht liet erg lang op zich wachten en verscheen vervolgens op diverse borden geblakerd en verbrand. Niemand, euh, behalve Albert dan, die nog trek had in een nagerecht. Een misser. John, dit is niet zo maar goed te praten. Ik kan het dan ook niemand aanraden om hier naar toe te gaan met een grote groep, aan de andere kant als het om viertallen gaat: onze eerdere ervaring, en ook die van vele bekenden, is zeer goed.

Deze keer is EsetTE voor de eerste keer met onbekende gasten aan tafel gegaan. Via het gastenboek hadden Diana en Iris laten weten een keer mee te willen gaan. Het is een hartstikke gezellige avond geworden, zo gezellig dat we het binnenkort herhalen. We hadden gereserveerd bij Sardinia en bij aankomst bleek dat onze reservering niet meer bekend was. Gelukkig mochten we op kosten van Sardinia een drankje nuttigen op het terras van de buren. Na een tijdje kletsen kwam een groepje mensen naar buiten en konden we aanschuiven. Kort daarna kregen we stokbrood met kruidenboter en dat was uitermate lekker, gezien onze vertraagde start.
We hadden ieder een ander voorgerecht. De schrijver dezes koos voor escargots met champignons. Dit was een heerlijke ovenschotel en die had maar één nadeel: je moest oppassen dat er niets van je vork naar beneden plonsde, want dit betekent extra werk voor de wasmachine. Bij de laatste happen ging het toch mis.
Bij de hoofdgerechten overheerste de zeebaars. Deze stond 3 maal op tafel. De vis was heerlijk op smaak gebracht, onder andere door de vis te vullen met een takje rozemarijn. De tiramisu was helaas op en we hadden allemaal iets met ijs genomen. Het takje verse munt erbij is natuurlijk het puntje op de i. Diana was nog aan het twijfelen om iets te nemen met een aparte likeur (Marsala (?)). Het personeel liet ons weten dat je echt een liefhebber moet zijn van deze likeur om het lekker te vinden. We mochten allemaal een slokje proeven en het bleek al gauw dat er onder ons geen echte liefhebbers waren.
Na onze eerdere teleurstelling met een grote groep van 13 personen zijn wij uiterst tevreden om 01:15 naar buiten gegaan. (Misschien is 13 niet het juiste aantal) Het personeel was buitengewoon aardig. Het eten was zeer goed klaargemaakt en werd mooi opgemaakt geserveerd op grote borden. Bert en Diana moesten de dag erna wat vroeger op en op dit late uurtje besloten we om dit keer maar geen bezoek aan Berlage te brengen, en meteen huiswaarts te keren.
Zegge, Diana en Smiley: bedankt voor de leuke avond, het was bere-gezellig en verdiend een spoedig vervolg.

Wat doe je als je een paar vrienden op bezoek krijgt uit het Haagse die even iets willen eten en de voorkeur hebben voor Italiaans? Nou, dan ga hiernaartoe en je neemt elk een van de lekkere pasta's als hoofdgerecht. Ditmaal waren we erg vroeg, zodat ik het geluk had dat de tiramisu een keer niet op was.
Tip: als je tiramisu wilt, meldt dit dan zo spoedig mogelijk, want om het eind van de avond is ie op.

Restaurant Boon Foto

Willemstraat 61

5611 HC Eindhoven

(040) 237 73 93 tel.

(040) 237 74 49 (fax)

Internationaal

Boon pagina

Bezocht: 1 februari 2002

De ervaringen van Linda en Johan (augustus 2003): Wij maken regelmatig gebruik van jullie site en de site staat dus ook in onze favorieten. Nu waren wij weer aan het zoeken (dit maal voor een vrijgezellenfeest) en lazen we jullie recensie over Boon. We waren zeer verbaasd. Sinds de geboorte van onze dochter gaan we niet meer zo vaak uit eten, maar op aanraden van vrienden zijn we in augustus hier samen geweest. We hebben in tijden niet zo lekker gegeten en waren zeer verrast over de kaart. Zowel voorgerecht/hoofdgerecht als toetje waren zeer originele recepten, erg lekker en met een goede presentatie. De bediening was aardig, maar kan iets sneller en de prijs laten we even buiten beschouwing. Wij hebben hier een zeer geslaagde avond gehad en misschien dat jullie het restaurant een herkansing willen geven?

Belangrijk voor lente en zomer: er is een tuin beschikbaar waarin ook gehapt kan worden.

Opmerking nav de opening van de internet site van dit restaurant: aan de foto's te oordelen op deze site is de inrichting sterk verbeterd.
We hadden geen idee waar ditmaal heen te gaan; zoveel gehapt. De stelde ik voor op herhaling te gaan we een van de gelegenheden die in het verre verleden prima zijn bevallen: het Italiaans centrum. Echter een paar deuren (en zoals iedereen weet; een paar is twee) daarvoor troffen we een geheel nieuw restaurant aan. De kaart bood een beperkte keuze, dus Stefan was al gelijk gecharmeerd. De binnenzijde van de statige herenhuis is zeer strak ingericht, en de muren zijn (nog?) kaal. Gelukkig stond er een bloemstuk (= felicitatie met de opening) op de bar. De bediening is nog niet op elkaar ingespeeld, het website adres vermeld op het visitekaartje is nog niet actief.
Maar het belangrijkste: het eten. Het werk netjes opgediend in grote mooie borden. Tja, de eerlijkheid gebied te zeggen dat het mij absoluut niet smaakte (de eerste maal in al die jaren dat mij dit overkomen is); de kok had veel te enthousiast gebruikgemaakt van de wijnazijn en de geitenkaas was niet de mijne. Verder had het een voor mij afstotende geur. Het had in ieder geval een niet alledaagse smaak, iets wat door mijn tafelgenoten werd bevestigd.
Wat verder opviel? Het is een grote, langgerekte ruimte, die op een gegeven moment helemaal vol zat. Hierdoor liep de wachttijd voor ons dessert enorm op. Een van de serveersters kwam me bekend voor; ik heb haar vaker gezien bij Eetkaffee De Groot. Navraag leerde dat beide restaurants worden gerund door Jos en Corien.
€33 armer en een zuur gezicht rijker verliet ik het pand. Voorlopig kom ik hier niet meer terug, misschien over anderhalf jaar of een jaar, in de hoop dat alles verbeterd is.

Restaurant Njoy

Dommelstraat 12

5611 CK Eindhoven

(040) 296 30 30

Internationaal

Bezocht: 3 Maart 2007

Sinds begin 2007 zijn hier de deuren geopend. Het ziet er fris uit van buiten, binnen strak en gezellig; eigentijds in een warme kleurstelling (=bruin). Wat opvalt zijn de platte schermen die her en der ophangen. Ze zorgen voor het behang: foto's van de gerechten en video clips uit de 90's en die onbewust steeds de aandacht blijven trekken. Zowel inrichting als menukaart zijn vergelijkbaar met, het aan dezelfde straat gelegen, Memories; mooie borden, vlees vooral in de categorie steak, goede vis en (hier heeeeeele grote) scampi's. Zeg maar de gegoede Frans/Italiaans keuken, verder gaat men niet, maar dat is ook niet nodig. Het beviel ons hier prima.
Wat is het toch met die wc's in nieuwe restaurants? Ook hier weer is de deur te dichtbij.

Memories Foto

Dommelstraat 36

5611 CK Eindhoven

(040) 237 72 02

Eetcafé

Memories pagina

Bezocht: eind 2006

Deze zaak is gevestigd waar voorheen Charlies Pub zat. Het is geopend in de zomer van 2003. De kaart vermeld snitzel, spareribs, etc. De inrichting ziet er netjes uit; de trendy personen zullen zich er thuis voelen. Ik moet zeggen dat het openhaard vuur er wel heel erg aanlokkelijk uitziet, maar de gerechten op de kaart spraken ons in eerste instantie niet zo aan. Deze mening werd in de loop van 2006 bijgesteld: uitvoering en opvoering zijn goed, de keuze Frans/Italiaans.

Dino's at The Schimmelpennick (gesloten) Foto

Stationsplein 2

5611 AB Eindhoven

(040) 245 60 70 tel.

Grand Café Restaurant: Cajun, Frans, Internationaal

Bezocht: 26 Maart 1999, 24 April 1999, 10 December 1999, 2001, 2003

Dino's pagina

Dino's (dinnersite)

Gesloten in het najaar van 2006.

2003-2004: De kaart is de laatste tijd niet zo verfijnt meer. Het lijkt erop dat met de komst van vestigingen in andere plaatsen de menukaart vervlakt is. Geen fazant, parelhoen, wildzwijn etc., maar hamburger, saté, steak etc. Enne: tot de spijt van Stefan zijn de frites hier niet langer vers.

Op de vrijdag is deze verfijnde keuken, met zijn diverse zeer smakelijke gerechten die net even anders zijn dan anders, erg druk bezocht. De gerechten bestaan uit verse ingrediŽnten, worden heel mooi geserveerd en smaken perfect. Van Stefan moeten we extra vermelden dat hier de 'frites' bijzonder lekker smaken.
De vele plaatsen ten spijt, reserveren is dan ook noodzakelijk. Op de latere uurtjes wordt er heerlijke R&B muziek gedraaid, echter de bezoekers zijn helaas niet van onze slag.

Dit maal als enige EsetTE-r met een niet lid. Ook deze keer was het weer genieten geblazen van een groentenschotel en een met lamshaasjes. Echter nu was er een puntje van verbetering mogelijk: die groentenschotel was heel erg pittig gekruid. Zoiets zou ik graag vermeld zien op de menukaart, dit vooral omdat mijn tafelgenoot er echt niet van houdt.

De Karseboom Foto

Grote Berg 10

5611 KK Eindhoven

(040) 243 95 97 tel.

Bezocht: 9 Oktober 1999, vele malen in 2002

Na vele pogingen is het eindelijk gelukt om bij de Karseboom terecht te komen, want reserveren is niet mogelijk. Enig geluk is dan ook nodig om plaats te krijgen. We waren op deze zaterdag maar met ons tweeŽn, dus dit heeft misschien onze kans op een plaats ook verhoogd. We moesten wel nog drie kwartier wachten, hetgeen onder het nuttigen van een drankje of voorgerecht en het lezen van een blad kan in het voorste gedeelte van de Karseboom. En het wachten heeft zich geloond!
We hebben beide de dagschotel genomen (er zijn evenveel vegetarische menu's als niet vegetarisch, dus dat gold ook voor de dagschotel). Er was keuze uit eendenborst met vruchtensaus en paddestoelen-boerenkaastaart. Perry nam de taart en ik (Stefan) de eendenborst. Volgens de kaart wordt er zoveel mogelijk van verse ingrediŽnten gebruik gemaakt en dit wordt dan ook uitermate goed waargemaakt. Er was een verse salade bij met o.a. broccoli, rode biet en wat rijst en verse gekookte worteltjes. De eendeborst was rosé gebakken en voortreffelijk. Heel jammer was wel dat de frites niet zo smakelijk en vers waren als bij Dino's en Le Sommelier en een vergelijking met Mc D. was al snel gemaakt. En dat terwijl al het overige uitstekend was, terwijl de prijs relatief laag is. De gerechten zouden het overigens verdienen om op mooie grote borden geserveerd te worden. Maar de Karseboom is wat dat betreft wat soberder, net zoals de inrichting.
Als toetje namen we kaneelijs met bosbessensaus en yoghurt met honing en pecannoten (lijkt op walnoten). Perry vond de yoghurt uitermate heerlijk en sprak over boerenyoghurt en mijn aanvankelijke twijfels of kaneel wel past bij bosbessen waren snel verdwenen.
Een leuk idee vonden we op de placemats: deze waren voorzien van een cryptogram en een kruiswoordpuzzel.
Na het eten zijn we gaan lopen (was even nodig) en het was uitermate rustig op straat. Het bleek dat er gevoetbald werd, maar dat is voor ons geen reden om thuis te blijven. Nu het overal nog leeg was en een minderheid weliswaar van Esette fan is van o.a. Dio, Black Sabbath en Yngwie Malmsteen, zijn we toch eens gaan kijken in de Dynamo. (Ik had al regelmatig het woord Dynamo in de mond genomen, maar nu is het er dan toch eens van gekomen). Na het eten moest ik toch een koffie hebben. Deze werd geserveerd in een papieren beker, maar was tot onze verbazing wel gratis. De prijslijst was dan ook voorzien van een streep achter de koffie. Overigens zijn in die korte tijd dat we er gebleven zijn geen nummers van bovengenoemde groepen te horen geweest!
Het wordt steeds moeilijker om de restaurants een goed plaatsje te geven op deze pagina. Vooral door de diversiteit en uiteenlopende prijzen. Deze gelegenheid scoort wat versheid en prijs (waar kun je elders zo'n goed hoofdgerecht voor 2 tientjes krijgen?) heel goed. Het is dan ook lastig om deze af te zetten tegen een restaurant dat 2x zo duur is, (nog) mooier wordt opgediend en misschien net even beter in de beoordelaar zijn smaak ligt. Maw het is een topper en we zijn dan ook niet voor niets terecht gewezen door Ellen.

Tip van Ellen: Ik bezocht net jullie internetsite en was erg teleurgesteld om daar mijn favoriete restaurant/eetcafé niet aan te treffen. In Eindhoven is dit restaurantje een begrip! Dus, bij deze: Eettafé de Karseboom, Grote Berg (tussen de Carioca en de Clinique). Bij mooi weer kun je buiten eten. Reserveren is niet mogelijk, dus neem er een avondje de tijd voor. Dit is pas echt lekker uit eten gaan! Eet smakelijk en ik hoop de Karseboom binnenkort op jullie pagina te zien.
Een impressie: vooraf die verschillende tapenades met pain de campagne, hoofdgerecht gebakken roodbaars met tomatensaus en pijnboompitjes (of zoiets) en als toetje appeltaart (warm) van de plaat met slagroom. En dit alles overgoten met een Spaanse rode wijn. Of: vooraf garnalen met knoflook en olijfolie in een soort aardewerken bakje, daarna een vegetarisch gerecht, namelijk Thaise loempiaatjes, en toe ook appeltaart van de plaat.
Nou, klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik wou net zeggen.

Oeps. Ellen, we zullen het proberen zo snel mogelijk goed te maken.

Thais Specialiteitenrestaurant Rak Thai (gesloten) Foto Gesloten

Kleine Berg 10

5611 JV Eindhoven

(040) 244 66 66 tel.

Thai

Bezocht: 12(?) Mei 2000, 2x in 2002

Deze zaak is helaas gesloten in februari 2003. Aanvankelijk met de mededeling 'wegens verbouwing'. Nu blijkt deze zaak zijn overgenomen door Muk-Da, die hier op 4 april 2003 naar toe verhuisd.
"Hou van Thai's" vrij vertaald. Deze zaak is een half jaar geleden geopend, en om een of andere reden kwam het er niet van om er een bezoekje te brengen. Jammer, want we hebben ons zelve veel onthouden. We het is alweer een tijd geleden dat we zo enthousiast over een restaurant zijn geweest. Met dit prachtige weer namen we plaats op het 'terras' en konden zo genieten van een bonte stoet Eindhovenaren. Na het menu geinspecteerd te hebben kozen we voor het vier gangen menu: menu Pukhet. De eerste gang was zeer pittig; we blusten met Thai's bier, wisten het voorhoofd en trokken onze keuze in twijfel. Onterecht naar later bleek. De volgende gangen waren verrukkelijk, de soep had onze papillen om niveau gebracht voor het vervolg. Ook de inrichting is de moeite waard om even te bekijken, het bevat een aantal mooie Thaise voorwerpen. De tweetalige menukaart vermeld dat een gerecht pittig is, maar niet hoe pittig zoals bij Napalai mbv een schaalverdeling. Op alle, behalve dat laatste, punten wint deze zaak het wat ons betreft van Napalai.

2002: De prijzen zijn inmiddels duidelijk gestegen: 30 tot 35 euro voor een 3 gangen menu.

Lunch & Dinner La Cultura

Wilhelminaplein 4

5611 HE Eindhoven

(040) 244 12 49 tel.

La Cultura

Bezocht: 20 oktober 2006

Onder deze naam zijn de deuren open sinds najaar 2006. Voorheen heette het Broodje Smits. Op zichzelf een terechte naams wijziging, omdat je nu getrakteerd wordt op veel meer dan een broodje. De inrichting is van Zuid-Europeese eenvoud, waar je een eerlijk gerecht nuttigt dat is bereid en gekruid op Spaanse, Italiaanse of Griekse wijze. Knoflook en basilicum zijn belangrijke bestanddelen. Als je er niet van houd is het wellicht beter om elders te gaan. De presentatie krijgt ook aandacht: het wordt opgediend op mooie grote borden. Enne, vraag rustig om wat extra bijgerechten mocht het te weinig zijn. De prijzen zijn schappelijk te noemen: nog geen 12 euro voor een weekschotel.
Bij binnenkomst heb je gelijk een kijkje in de (open) keuken, en wordt je welkom geheten door de kok en bediening, die je ook weer vriendelijk uitzwaaien als je naar buitenloopt.

Eetcafé Plaza Futura Foto

Leenderweg 65

5614 HL Eindhoven

(040) 294 68 42 (reserveren eetcafé niet mogelijk) tel.

Plaza Futura (eetcafé)

(040) 29 468 49 (programma-info film en theater)

(040) 29 468 48 (reserveringen film en theater)

(040) 29 468 41 (fax)

Plaza Futura (Film- en Theatercentrum)

Beperkte openingstijden: 17.30 tot 21.00

Bezocht: 28 April 2000, en vele malen daarna. De laatste maal in 2006

De vorige maal dat we hier 'aanklopten' zat het vol en moesten we naar elders uitwijken. Je kunt helaas niet reserveren. Dit eetcafé is onderdeel van het filmhuis, en de geserveerde weekschotels zijn gerechten van de streek van de film(s) die er draaien.
Het is de eerste maal dit seizoen dat we buiten plaats namen, dit maal in het gezelschap van mijn grootste fan. Zo'n terras heeft altijd iets extra's. Alhoewel dat niet rozengeur en maneschijn hoeft te zijn, dat bleek wel uit de een-acter die werd 'opgevoerd': twee tieners op een bromscooter gapten een handtas van een de gasten in het voorbijrijden. Met een snelle actie werd de tas heroverd.
De soep was lekker. Beide weekschotels zagen er netjes uit en smaakten prima, op de taaie prei na. De doornhaai schotel zag er zelfs nog wat beter uit. Over het nagerecht hebben ook niets dan goeds te vermelden. Alles paste goed bij elkaar in dit goedkope eetcafé. Als je je best doet dan kun je nl. voor 30 piek drie gangen verorberen.
We vervolgden de avond op de markt en het stationsplein en genoten andermaal van een heerlijke Koninginnenacht in Eindhoven. Speciale groet daarbij aan Lia en Mario.

11 april 2003: Het was dit maal zeeer druk. Eigenlijk wat te druk om lekker te kunnen zitten. De wachttijd voor de tocht naar een eettafeltje bedroeg 3 kwartier, en die voorspelling kwam precies uit.

La Clinique (gesloten) Gesloten Foto

Grote Berg 12

5611 KK Eindhoven

(040) 245 49 56 tel.

Bar-Restaurant

Clinique site

Bezocht: 23 Juni 1999, 19 Januari 2001

Gesloten voorjaar 2006. De opvolgers is ... Taste.
Deze keer een bezoek van één van de leden van EsetTE (de t in dit geval) aan dit theater restaurant.
Nadat zijn  projectleider  voor de tweede keer geen tijd had vrijgemaakt voor zijn maandelijks kwartiertje met zijn projectleden, besloot hij ons uit te nodigen voor een etentje. We besloten op advies van een collega de Clinique eens te proberen.
De Clinique (of moet ik zeggen la Clinique) heeft een gezellige inrichting; voorin is het een bar, de ruimte achterin is ingericht als restaurant. Het is zelfs mogelijk om buiten te eten, maar dat was met dit weer niet echt een goed idee. Wat vooral opvalt in het interieur zijn de grote ketelvormige lampen van metaal en de houten bankjes aan de zijkanten.
De menukaart bestaat voornamelijk uit Spaans/Mexicaans, maar een t-bone steak is ook mogelijk.
T's keuze bestond uit paddenstoelensteeltjessoep (jeetje, wat een woord), en als hoofdgerecht fajitas (ik hoop dat ik het goed spel): een kleine pannenkoek gevuld met rundvlees en een lekkere pittige saus. Verder werd dit gerecht versierd met salade en frietjes of gefrituurde aardappels in een spiraalvorm (spiraaltjes??).
De soep zat in een grote kom en was met kruiden heerlijk op smaak gebracht. De fajitas was behoorlijk pittig en een aanrader!
Prima keuze, Sander!

Nieuwsgierig gemaakt door de ervaringen van Bert moesten wij hier nog een keer naartoe. Het was half acht en we hadden niet vantevoren gereserveerd. Het was behoorlijk druk en we hadden ontzettend mazzel dat er nog net een plekkie voor ons gevonden werd. Twee dingen vielen ditmaal op: aan de ene kant bood de kaart veel minder keuze, aan de andere kant zijn er twee dagmenu's van fl.19,50.
De voorgerechten die we kozen waren lekker en vers, maar de vis had mooier opgemaakt kunnen worden en er zaten veel te veel graten in. Het toetje, kastanje-chocolade taart, was lekker. Al met al vonden we het ditmaal best duur voor het gebodene.

Si Senor Foto

Dommelstraat 17

5611 CJ Eindhoven

(040) 243 30 57

Spaans / tapas

Si SeŮor

Bezocht: Februari 2007

Deze zaak is 9 november 2005 geopend. Behalve 'eetstraat' begint de Dommelstraat nu ook een beetje Mex-straat te worden. Deze tapasbar heeft de deuren namelijk geopend naast Que Pasa (duurder) en tegenover Tortillas (goedkoper & gerechten). Het een stukje verderop gelegen Spiegelbeeld serveert ook tapas, maar de sfeer is niet Spaans. Hier kun je in een gezellige royaal opgezette ruimte echte tapas nuttigen, de kwaliteit is goed en prijzen zijn gematigd. Om het buikje te vullen neem je ongeveer 3 tapas p.p. En ... ze hebben een tuin ...
In twee woorden: tappas hier.

Tortillas Foto

Dommelstraat 34

5611 CL Eindhoven

(040) 246 10 88 tel.

Mexicaans Eetcafé

Tortillas site

Tortillas (dinnersite)

Bezocht: 12 November 1998, 20 November 1998, 18 Juli 2000, 2002, 2003

Opmerking van Liesbeth (3 januari 2003): Ik las bij jullie omschrijving dat voornamelijk 20-30-jarigen daar te vinden zijn. Nou, ik ga zelf al aardig richting 40 en als je mij echt wil verrassen, dan geldt nog steeds een etentje bij Tortillas als nummer 1. Ik zou het jammer vinden als mensen gaan denken, daar ben ik te oud voor. Ik zou het dan ook waarderen als je die zin eruit haalt. Tortillas is naar mijn idee een restaurant voor mensen die niet (zoals wij dat altijd noemen) graag in de plooi zitten, die houden van Mexicaans eten, die op zoek zijn naar sfeer, die uit eten gaan betaalbaar willen houden en mensen die een flinke honger hebben, want wanneer je voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht op hebt... dan ben je echt voldaan. Geen liflafjes of kleine porties dus... Liesbeth.

Niet duur, gezellig, niet te groot/massaal. De inrichting mag je goedkoop noemen, maar is wel leuk. Je zou het zelfs kunnen samenvatten als studentikoos maar dan wel in de positieve zin des woords. De bezoekers zijn meestal tussen de 20 en 30 jaar. Je kunt het vergelijken met een kleinere en iets minder bonte variant van de Braziliaan Carioca 'op' de Grote Berg. In onze ogen scoort deze zaak op alle belangrijke punten beter dan Alfonso's.
Mijn huisgenoten zouden me trakteren op een heerlijke maaltijd, door hen zelf bereid, ter gelegenheid van mijn verjaardag. Toen mijn maag begon aan te dringen en het moment daar was om te eten werd ik aangenaam verrast door meegenomen te worden naar deze zaak. Prima keuze, prachtige avond. Hierbij dan ook een bijzonder bedankje aan Anita en Michael.
De week erna is evenzo prima bevallen, te meer door de afsluiting met live muziek in de Irish Pub en een goede vriend. John bedankt, hier is de basis van EsetTe gelegd. In dit opzicht is een bedankje aan Johan hier op zijn plaats.

Het was alweer ander half jaar geleden dat deze jongen plaats nam in het restaurant waar het allemaal begon voor de EsetTE leden. Dit maal was ik er met een goede vriendin, en hebben we heerlijk genoten. Inmiddels heeft er fikse uitbreiding plaats gevonden middels een bovenverdieping. Echter deze is alleen geopend in het weekend. Dat zoiets geen luxe is bleek maar weer eens doordat het op een doordeweekse dag op een gegeven moment echt vol zat. Wat betreft de gerechten leken het nog ongeveer dezelfde te zijn. Als tip voor ouders met jongere kinderen: er zijn 3 kindermenu's die vooral bestaan uit flensjes. Dus ook de kids komen hier aan hun trekken. Tot slot wil ik nog vermelden dat de dames WC heel bijzonder is: je kunt jezelf van alle kanten zien op dit spiegel toilet.

Iris Foto

Voorterweg 168

5611 TT Eindhoven

(040) 212 34 66 tel.

(040) 212 43 04 (fax)

Vegetarisch

Bezocht: 19 juni 1999, 7 Januari 2000, en vele malen daarna

Iris

We zijn altijd wel in voor iets bijzonders. Het restaurant is gelegen in een woonwijk; de buitenzijde is dusdanig bescheiden aangekleed dat we er de eerste maal aan voorbij reden. Na aangebeld te hebben traden we binnen in een huiskamer met open keuken. Met goed weer, zoals deze dag, is er ook nog een lekkere stek buiten. We kozen allen voor de Chinese Feestschotel. Die was helaas nog slechts beschikbaar voor 2 personen. De salade buffet geeft een mooie keuze, met de gebruikelijke voor- en nadelen van een buffet. Het enige wat we misten waren toevoegingen zoals olijfolie, wijnazijn en de peper. Maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we er ook niet naar gevraagd hebben. De feestschotel was echt een feest om te zien. De kaasfondue was uiterlijk eenvoudiger maar over trof de smaak van de Chinese schotel. Er is nog geen informatie ontvangen over de Mexicaanse burrito. De bediening is er vriendelijk. De echte vegetariŽr mag deze plek dan ook niet overslaan. Als enige minpunt melden we dat wat ons betreft een enkele veganistische eigenschap opgeofferd mag worden tbv de smaak. Maar ja, dat is natuurlijk vloeken in de kerk.
Merel en Floor: het was een prima verrassingsbezoek, bedankt voor jullie gezelschap.

Het is al weer een half jaar geleden sinds ons vorige bezoek. Tonnie, met de voorkeur voor dit eethuis, nam de plaats in van Stefan en Sandra. We waren benieuwd hoe het dit maal zou bevallen. De vorige keer waren we niet geheel overtuigd. Deze keer viel de keuze op de pompoen quiche en de Thaise feestschotel. Ze waren zalig. Ook was er dit maal peper en olijfolie. Verder zijn er geen dingen minder als de vorige maal. Welnu, ons oordeel is dit maal dan ook zeer positief. De Irish pub hield ons dit maal geboeid tot aan "the Medicine Show". Daarna zijn we weerom gevlucht naar Berlage. Deze laatste is is middels favoriet voor de verdere invulling van de vrijdagavond: de lichamelijke inspanningen op aardige tonen bevalt de meerderheid goed. Er is duidelijk meer ruimte voor lichaam en luchtweg dan bij Wilhelmina. Tonnie, bedankt dat je keuze uitging voor Iris en tot een volgende maal.
Tip van Miss B.

Traditioneel Chinees Restaurant Nieuw Nan King Foto

Markt 19A

5611 EC Eindhoven

(040) 244 62 77 tel.

Traditioneel Chinees

Bezocht: 25 maart 2006

Nieuw Nan King

Hier was ik nog nooit geweest. Hoe komt dat? Nou ja, de Hollands-Chinese restaurants gaan we hier niet vermelden omdat het gewoon 13 in een dozijn zijn. Zowel het eten als de inrichting/sfeer zijn gelijk. Echter, er zijn ook uitzonderingen. Dit is er 1 van. De inrichting is nogal kaal, maar niet kitscherig zoals de eerder genoemde Chinese restaurants. Van inrichting doet het met meer denken aan de sfeerloze afhaalrestaurants, en aan restaurant in bijvoorbeeld Istanbul waar alleen de lokale bevolking eet. Is het dan tegen gevallen? Nee, dat zeker niet. Hier kun je namelijk verrukkelijke traditionele chinese gerechten eten. Jaaaa, ook dat! Wat?!? Darmen, kippepootjes, etc. Op de menukaart staan de gerechten in mooie plaatjes afgebeeld met korte begeleidende tekst (zie ook hun website). En dan denk je wellicht: prachtige foto's maar de geserveerde gerechten herken je niet. Nope, niet hier. Gewoon (h)eerlijke gerechten, die er mooi uitzien. Speciaal ging ik hier met een stel Chinese kenners naar toe om te genieten van Dim Sum. Dat is zeg maar de Chinese tapas, maar dan ook nog eens de lekkere hapjes. Hier heb ik dan ook mijn eerste(?) kippepootjes gegeten. Het smaakte, hoe kan het ook anders, heel goed.
Ik ben van nature geen 'stokjes eter', maar dat werkt gewoon makkelijker dan ons westerse bestek. Je kunt hier natuurlijk ook maaltijden nuttigen. Gedrieen namen we 4 dim sum gerechtjes, waarna we proppie vol zaten. Het is echt een aanrader als je eens iets ander wil proberen; genieten van de traditionele Cantonese(?) keuken zonder hoeven af te reizen naar China/Singapore. Irwan en Sri, bij deze bedankt voor de tip!

Italiaans Centrum (gesloten) Foto

Willemstraat 57

5611 HC Eindhoven

(040) 243 40 01 tel.

Italiaan

Bezocht: 28 Mei 1999

We vinden het heel erg jammer, maar deze bijzondere stek is gesloten in 2005.

Bijzondere omgeving, "eenvoudige" (h)eerlijke gerechten en dat voor een lage prijs geserveerd in een huiskamersfeer. Eetcafé is misschien een betere benaming. De menu keus is beperkt. Goede (huis)wijn. Helaas kunnen alleen leden reserveren, maar je kunt altijd na zevenen binnen lopen en kijken of Papa nog een plaatsje voor je heeft. Anders rest je het wachten aan de bar. Of, zoals wij per ongeluk deden, iet wat royaal voor de openingstijden, binnen vallen. Bij deze bedanken we Miss B. voor de tip.
Eerste een salade vooraf, sla, tomaten, olijven op een evenzo verrassend eenvoudig bord. Olijfolie, azijn en peper kun je na eigen smaak gebruiken om het zaakje af te ronden. De steak was erg goed doorbakken. Het kalfsvlees overheerlijk gekruid. Daarbij frietjes en een salade als groente. Een tweede salade, papa was zo attent om dit vooraf op te merken, maar wij vonden het heerlijk. We dronken een lekkere rode huiswijn. Als toetje tiramisu, zoals die naar mijn mening gemaakt dient te worden, en een cappuccino na. Zoals we al zeiden: vrij sober, maar wel goed eten voor een eerlijke prijs.

Boekencafé Restaurant Schrijvers Foto

Dommelstraat 24

5611 CL Eindhoven

(040) 236 99 52

Literair en cultureel eetcafé

Bezocht: 13 April 2001

Boekencafé Restaurant Schrijvers

Schrijvers (dinnersite)

Het is per 1 oktober 2004 geheropend na het flamberen van de keuken.

Dit restaurant is 27 maart 2001 in de plaats gekomen van Divan.

De ervaring van Anouschka (augustus 2002): Boekencafť Restaurant Schrijvers: bah! Was al eerder gaan eten bij Schrijvers, vlak na de opening, en toen was het allemaal heerlijk, maar inmiddels is de klad erin gekomen! De bediening was traag (en traag van begrip), er werd geen gehoor gegeven aan speciale wensen ivm allergie (terwijl dat heel duidelijk was vermeld!). Het indische stoofvlees heeft mij vannacht nog lang wakker gehouden (mooi, zo'n wit keramische wc-pot, die van mij heb ik uitgebreid kunnen bestuderen vannacht); als iemand aangeeft allergisch te zijn voor peper, mag de serveerster (m/v) er best bij vertellen dat het zojuist bestelde gerecht vrijwel uitsluitend uit peper bestond; vegetarische maaltijden hoeven niet per definitie ook nog smaakloos te zijn; en een wachttijd van een uur tussen voor- en hoofdgerecht is echt te lang! Ik vind het dus niet een restaurant om aan te bevelen.

Sizzling Restaurant Foto

Stationsplein 3 A

5611 AB Eindhoven

(040) 213 44 59 tel.

(040) 213 11 38 (fax)

Sizzling site

Sizzling

Bezocht: vlak na de opening, daarna nog vele malen door B.

De laatste paar jaar is het populair om voor een vaste prijs te kunnen eten. Zo ook hier: voor net onder de 20 euro kun je je eigen driegangen menu samenstellen en verorberen. Bovendien is er al enige tijd een actie (in 2004) waarbij je voor die prijs kunt eten en een filmpje kunt pikken bij de Pathé bioscoop.
Alle hoofdgerechten verschijnen sizzlend voor je neus op een gietijzeren bord. Je kunt het vergelijken met teppan in de chinese restaurants, alleen zijn de gerechten wereldser. De inrichting is modern-bruin; bruin maar dan strakker. Het vele glas aan de voorzijde geeft lekker veel licht inval.
Het feit dat alle hoofdgerechten sizzlend (moeten) zijn komt mij wat geforceerd over. Maar het leuk om te doen ter afwisseling. Met de invoering van het 3-gangen keuze menu is het wat vriendelijker geworden qua prijs. Enne, last but not least: je kunt er terecht met een grote groep.

Restaurant Le Bouquet (golfcentrum Best)

Golflaan 1

5683 RZ Best

(0499) 39 33 74

Frans

Bezocht: 10 mei 2002

Golfcentrum Best

Na een behoorlijk lange 'oprijlaan' kom je bij de entree van het terrein. Het ziet er in eerste instantie ietsje minder open uit door het hekwerk, de slagbomen en de camera's die het geheel bespieden. Echter, direct na de slagbomen staat ter compensatie een bord met de tekst 'Welkom'. Een paar honderd meter verder is het restaurant gevestigd. Hier kan genoten worden van 'de kaart', naar eigen keuze, in het chique restaurant gedeelte of in het (wat) informelere brasserie gedeelte. Het eten is goed, lekker en wordt op een mooie/aantrekkelijke wijze geserveerd. We hebben hier prima gegeten voor een redelijke prijs zonder het idee te hebben gehad dat het omringende publiek een hete aardappel in de keel heeft. Je hebt er bovendien een mooi uitzicht/overzicht op het golfterrein. Wat de prijs is? Nou, voor 3 gangen zul je per persoon om en nabij de €30 kwijt zijn.

Thais restaurant Muk-Da Foto

Kleine Berg 10

5611 JV Eindhoven

(040) 245 22 05 tel.

Muk-Da

Muk-Da (dinnersite)

Thai (afhalen mogelijk)

Bezocht: 30 april 2002, juni 2002, 26 oktober 2002

Deze zaak is per 4 april 2003 verhuisd van Kleine Berg 40 naar Kleine Berg 10 (de plek waar voorheen Rak Thai gevestigd was). De kaart en de prijzen zijn daarbij onverandert gebleven.

Ik heb hier echt lekker gehapt en dat voor een redelijk lage prijs. De aankleding van deze zaak was in het begin wat kaal maar wordt per keer beter. De schotels (hoofdgerechten) zijn wat aan de kleine kant. Echter de dagschotel met mie is voldoende. Alleen mag het wat pittiger, het is bijna on-thais te noemen ;-). De bediening kan wat attenter en behulpzamer: haar Nederlands (en Engels) gaan gelukkig vooruit.
Je kunt hier lekker Thai's eten voor een lage prijs (tussen de 9 en 13 euro per hoofdgerecht). Ik vind Rak Thai iets lekkerder, maar de prijs prestatie verhouding is hier vele malen beter.

El Niño (voorheen Casablanca Parking) Foto

Edenstraat 13

5611 ?? Eindhoven

(040) 269 26 28 tel.

El Niño

El Niño (dinnersite)

Spaans/Mexicaans eetcafé

Bezocht: 1 Oktober 1999, 14 juli 2000, 22 oktober 2002

In de zomer van 2002 is het overgegaan in andere handen, het heeft een andere naam gekregen (El Nino), een ander verfje van buiten, de tafels zijn verschoven, de stoelen hebben een likje verf gekregen, "Mr. Casablanca staat nu binnen ipv op het dak", er staan een paar andere gerechten in de vitrine. Eigenlijk is er dus niets veranderd ... het belangrijkste is misschien wel dat er nu een kinderhoek is.

Toen het nog Casablanca Parking heette: Getipt door Anke over een Flamenco optreden "moesten" we wel vandaag hierheen. Op de kruising van de Grote en Kleine Berg staand keken we door het poortje van de Brugstraat en zagen een goed verlicht wit pand liggen met daarop in zwarte letters de naam Casablanca Parking. Deze "achterzijde" is gelegen aan een parkeerplaats. Ja, maar het bleef toch nog steeds vreemd klinken voor een naam van een restaurant, totdat... we een blik binnen hadden geworpen: zeer Spaans/Mexicaans. Mijn gevoel zei direct: 'kantina'. De heerlijk eenvoudige inrichting, het relaxte personeel, de gasten, het is een aangename afwisseling met het jachtige Holland er buiten. We genoten van die typische ontspannen Zuid-Europeese sfeer; even dachten we dat we de kok hoorden fluiten van plezier, dit maal bleek het echter de papegaai bij de bar te zijn. We moeten zeggen: het is een zeer bijzondere gelegenheid.
De namen op de ons aangeboden lijst (het menu) gaven niet al te veel prijs over het gebodene. Geen probleem: de vitrine bij de keuken loste het allemaal op. Daar is alles duidelijk zichtbaar te bewonderen. De keuze was moeilijk te maken, uit de voor Eindhovense begrippen aparte hapjes, en het is dan ook een heerlijke avond geworden: het lekkere flesje wijn, de tapa's, en niet te vergeten de Flamenco. Een echte aanrader.

Tip van Miss B.: het ligt naast de brandweerkazerne (ik geloof Van Edestraat), op de binnenring. Ernaast ligt restaurant Mevrouw Tok (...). Je moet binnen vanuit de parkeerplaats aan de achterkant (ingang via de Grote Berg). Het is een Spaans/Mexicaans Tapas-restaurant. Ontzettend leuke aankleding (zo'n beetje als de Mexicaan op de Dommelstraat, is volgens mij van dezelfde eigenaar). Heel ongedwongen sfeer. Als je je wijntje op hebt, loop je gewoon naar de bar (maar ze komen ook zelf langs hoor!). Het is de bedoeling dat je je eigen menu samenstelt van allerlei hapjes (tapa's dus..). Deze liggen uitgestald in de vitrine. Je pakt een blaadje en kruist aan wat je wenst. Je kunt ook zo in de keuken kijken. En het belangrijkste... het eten is fantastisch. Bovendien ben je niet veel geld kwijt. Wij waren met drank en toetje met z'n tweeŽn 75 piek kwijt. Als je niet zo'n grote trek hebt, bestel je gewoon minder, da's makkelijk. En nu komt het.... voorin de zaak (aan de kant van de binnenring) staan doodskisten opgesteld! Ja ja... Je loopt door het restaurant naar de WC's en komt zo in dat gedeelte terecht. Haha.... lijkt luguber, maar in Mexico is dat nl. heel gewoon en ze hebben getracht die sfeer een beetje na te bootsen. m.a.w. hier moet je echt heen!!!!

Restaurant Brasserie-Café De Kruik Foto

Hoekstraat 52

5674 NP Nederwetten

(040) 291 33 37 tel.

(040) 291 33 53 (fax)

Brasserie/Café

De Kruik pagina

Bezocht: 3 februari 2002, lente 2004

Deze plek is populair bij groepen, in de omgeving en als pleisterplaats voor recreanten. De inrichting is gezellig bruin. Hoe kan het ook anders als het De Kruik heet, niet waar? Je hebt gezellige hoekjes en nissen. Het eten is goed en royaal. Dus niet luxe en chique. Precies dus zoals je zou verwachten bij eerder geschetst profiel. Wij hebben er tweemaal lekker vertoeft na een fietstocht.

Brasserie Teppan Yaki Foto

Nieuwstraat 12

5611 DB Eindhoven

(040) 237 19 78tel.

Japans (o.a. sushi)

Brasserie Teppan Yaki

Bezocht: 12 December 2003

Sinds november 2003 geopend. De zeer vriendelijke Nederlands sprekende bediening (ok, alleen die ene spreek NL) serveert Japans eten voor een schappelijke prijs. De keuze is enigsinds beperkt, en de hoeveelheden zijn in verhouding met de lengte van de gemiddelde japaner: niet al te groot. De inrichting is als van een lunchroom. Maar ja, dat is het eigenlijk ook. Even opletten; want de openingstijden wijken niet veel af van de winkels.

News Café Foto

Nieuwstraat 20

5611 DB Eindhoven

(040) 243 45 04 tel.

Eetcafé

Bezocht: 3 maart 2002, 17 september 2004

Als je oplet valt het in de goedkopere prijsklasse. Redelijk standaard gerechten. Tegenwoordig kun je er behalve de zalm, sate en schnitzel gerechten ook iets aparters aantreffen.
We zijn er inmiddels voor de tweede maal geweest. Waarom? We hadden ook dit maal beperkt de tijd. Binnen ander half uur zou onze voorstelling beginnen. Het was koopavond 18:30; het terras zat vol, binnen was er niet veel meer plaats te bekennen. Toch vonden we een plek en was men, na enig aandringen, bereid om iets snel te serveren. Binnen een kwartier stonden 4 grootte borden voor onze neuzen: 2x schnitzel en 2x varkensmedalion, elk met salade en frietjes. Royale porties, netjes opgemaakt. De smaak is niet top; Franse frietje uit de diepvries en de rode wijn saus die alleen over het vlees is gegoten (en niet meegebakken). Gezien de bereidingstijd (nog geen kwartier) en prijs (ongeveer 10 euro per bord) mag je dat ook niet verwachten. Enne, chapeau voor het wederom waar maken van een snelle bediening.

Mexicaans Restaurant El Popo Eindhoven BV Gesloten

Keizersgracht 18

5611 GD Eindhoven

(040) 295 03 30 tel.

Mexicaan

Bezocht: 22 maart 2002

El Popo

El Popo (dinnersite)

Deze zaak is in februari 2005, ten gevolge van faillissement, gesloten. De nieuwe zaak is Popocatepetl.
We waren hier op bezoek op de dag dat het werd geopend. Dat was een beetje te merken: af en toe liep er nog een klusjesman rond die nog zijn vak aan het uitoefenen was (zoals bv zwaaien met lange latten boven ons hoofd. Je moet er wat voor over hebben als amateurrecensent. Welnu, is het hier de moeite waard? Het is erg groot (250 zitplaatsen), maar gelukkig ziet het er toch gezellig en niet zo extreem massaal uit. Om zoveel mensen een plek te kunnen bieden zijn de tafeltjes niet te groot uitgevallen, maar als je er met zijn tweetjes aanschuift is het gezellig (three is definately a crowd). De aankleding? Tja, een beetje vreemd op dit moment: het moet oud Mexicaans uitzien, maar omdat het nog nieuw is ziet dat oude verweerde er erg nieuw uit.
Bij binnenkomst werden we welkom geheten door 'a man in black' (de manager), en geleid naar een van de serveersters. Bij vertrek wordt je door deze 'blacky' ook even gevraagd of het allemaal goed bevallen is. Goh, dan voel je je toch even meer in Mexico dan in NL. Maar nu even waar het in een restaurant omdraait: het eten. De kaart bevat heel wat keus als het gaat om tapas (ongeveer €4,- per stuk, of bv. €12,- voor varia voor 2 personen). Altijd lekker, en net even wat anders. De salades en warme voorgerechten hebben we niet geprobeerd. De hoofdgerechten (ook vegetarisch) zijn rond de €15,- en worden net even specialer geserveerd dan bij Tortilas. De nagerechten a €5,- zijn ook best aardig.
We zijn dus niet ontevreden, maar de prijs-prestatie verhouding is niet zo goed als bij Tortillas, en dan vinden we het daar door het minder massale karakter een stukje gezelliger.

Chinees Indisch Restaurant Fong-man Foto

Winkelcentrum Woensel 3

5625 AA Eindhoven

(040) 241 54 54 tel.

(040) 241 17 89 (fax)

Chinees Indisch Restaurant

Bezocht: 19 Maart 1999, 6 Juni 1999, en vele malen daarna

Enkele vegetarische maaltijden

We bezochten de gelegenheid na het pijnigen van onze oren met gestuntel op de elektrieke gitaar. Ter afwisseling streelden we onze tongen, helaas dit maal niet met het voltallige EsetTE team. Dat was jammer, vooral voor diegene die er niet bij was, maar ja hij had dan ook geen oorpijn!
Indien je op zoek bent naar de betere Chinees, en iets anders dan de rijsttafel (die kan ook), die net even anders is als de standaard dan ben je hier aan het goede adres. Uitstekend kwaliteit, verse ingrediŽnten (we kregen de indruk dat zelfs de ananas in het dessert van het huis vers was) die zeker gewaardeerd zal worden door de fijnproever, dit alles voor een bescheiden prijs. De bediening is er uitermate attent. EsetTE houdt van wijn bij het eten, echter hier kiezen we toch das einzige wahre: Warsteiner.
Wat deze jongens dit maal kozen? Chinese garnalen met Chinese champignons gevolgd door een coupe van het huis. Volgens Stefan is deze zaak ondergewaardeerd. In ieder geval bedankt voor de tip.
Uit Chinees-Indonesische bron vernam ik in de zomer van 2002: het smaakt niet echt orgineel zoals thuis in Jakarta. Snif...en ik had nog zo gehoopt haar hier een plezier mee te doen. De Javaanse Jongens scoren dan beter: 50% smaakt volgens haar naar orgineel Indonesisch recept.

Javaans Eetcafé (voorheen Eetcafé De Javaanse Jongens) Foto

Kleine Berg 34B

5611 JV Eindhoven

(040) 245 00 97 tel.

De Javaans Eetcafé

De Javaanse Jongens (dinnersite)

Indisch

Bezocht: 18 Februari 2000, en vele malen daarna

Tip van Miss B..

Een bijdrage van Smiley: Zaterdag 5 maart (red.: 2005) was het dan eindelijk zover: uit eten met mijn EsetTE maatjes! Ik had deze keer de eer om een restaurant uit te kiezen en ik koos voor: het Javaans Eetcafť (voorheen Javaanse Jongens maar die naam mochten ze niet meer gebruiken vanwege de nieuwe tabakswet: duh)Ö Bij binnenkomst viel ons meteen op dat de zaak was uitgebreid (red.: zowel de beneden verdieping, als ook met een bovenverdieping), wel op een gezellige manier, de sfeer is nog steeds hetzelfde. We werden naar ons tafeltje geleid, waar een reserveringsbordje stond met tamelijk grote letters, kon niet missen dus.
Nadat we de menukaart uitvoerig hadden bestudeerd nam de serveerster onze bestellingen op, we hadden er ook maar een lekker wijntje bij besteld. Na een tijdje viel ons op dat het wel ontzettend lang duurde voordat we ons eten kregen (sommige van ons hadden een voorafje besteld), iedere keer als de serveerster langs kwam met een bord eten dachten we: mjammi ons eten komt eraan, maar helaas, op een gegeven moment toch maar even nagevraagd of ons eten er nog aan zou komen en toen bleek dat men ons vergeten was, van de vriendelijke serveerster kregen we te horen dat het die avond haar laatste werkdag was bij het Javaans Eetcafť en dat haar afscheid boven werd gevierd. Uiteindelijk na ongeveer 1 uur wachten kregen we ons eten, wat mij betreft was het al dat wachten waard, de prijs Ė kwaliteit verhouding is nog steeds prima. De vriendelijke serveerster bood ons zelfs nog een drankje aan van het huis, dat sloeg Stefan niet af.
Nog even een grappige vermelding: Stefan begon zich "lichtelijk" te irriteren over de sfeervolle Beatles achtergrond muziek, de anderen zongen vrolijk mee maar Stefan vroeg op een gegeven moment of ze ook nog andere muziek hadden, jazeker dat hadden zeÖ The Beatles instrumentaal.. dat was humor. We hebben in ieder geval van deze avond genoten.

Voorheen heette het De Javaanse Jongens. Echter in verband met onduidelijkheid of er wel of niet reclame mag worden gemaakt voor de eetcafés van het gelijknamige tabaksmerk stopt de tabaksproducent geheel met de eetcafés. Na 21 april 2004 is de naam van de Eindhovense en Valkenswaardse vestiging veranderd in Javaans Eetcafé.

2000-2004: Dit etablissement valt bij aankomst direct op doordat de licht bruine inrichting omringt is door handgemaakte houten poezen van meer dan 1m hoog. Deze poezen zijn de traditionele tempelbewakers en beschermen tegen slechte invloeden. Het zorgt voor de informele sfeer. De tafels, stoelen en de in theedoeken gewikkelde bestek creŽeren een bijzondere omgeving. Dit wordt aangevuld met heerlijke achtergrond muziek. We lieten de voorbije week verder naar het verleden zakken, knabbelend op de kroepoek die we voorgeschoteld kregen. De gerechten op menukaart hebben de originele benamingen. Het is dan ook lekker speuren om je keuze te kunnen bepalen met behulp van de in het midden de kaart staande vertaling van de gebruikte woorden. Het koste enige moeite om een besluit te nemen voor het hoofdgerecht. Uiteindelijk gingen we voor de pittige variant van de schotel divers. Het zag er mooi uit, en dat overtuigde direct het paar dat de tafel naast ons bij het bepalen van hun keuze. Echter zij stelden de milde variant meer op prijs. Voor het dessert is er de keuze uit een ijspalet, spekkoek of iets gebaseerd op cocos. Dat laatste viel af wegens de persoonlijke smaak van ondergeklopte, het middelste wegens de hoge mate van vulling ten gevolge van het hoofdgerecht. Het werd dus het eerste: 3 bolletjes ijs met een paar vruchtjes.
Aangezien deze jongen meende dat er in Den Bosch ook een vestiging was ging ie op zoek op internet. Wat blijkt? Er zijn ook vestigingen in Tilburg en Den Bosch. De Javaanse Jongens omschrijven zichzelf daar als volgt:

Etablissement De Javaanse Jongens voert, zoals de naam al doet vermoeden, een traditioneel Indische keuken, waarbij de diversiteit in gerecht en smaakjes de tafelgast op informele wijze trakteert. Het eten wordt geserveerd zoals je het bij de Indische familie thuis zou krijgen.
De inrichting en daarmee de sfeer is lichtvoetig en voor "iedereen toegankelijk". De achtergrondmuziek bestaat uit jazz, funk, soul en R & B. De muziek dus die u ook op het North Sea Jazz Festival kunt horen waar Javaanse Jongens al jaren aanwezig is.

Eetcafé De Hoogste Tijd Foto

Vrijstraat 38

5611 AW Eindhoven

(040) 296 24 88 tel.

Biologisch verantwoord

De Hoogste Tijd site

De Hoogste Tijd (dinnersite)

Bezocht: 11 Februari 2000, 2001 en 2002

Tip van Karl.

De Hoogste Tijd is een eetcafé, dat we al een tijdje op het oog hadden als we weer eens bij onze favoriete CD winkel waren geweest. Eenmaal binnen zie je een niet te al te grote ruimte met een vrij strak interieur. Op de achtergrond speelt wat rustige van 'het betere soort' popmuziek.
Na de menukaart grondig bestudeerd te hebben, kwamen we al snel tot een keuze: ik nam een salade met ossenhaas. Mijn tafelgenoot liet zijn keuze vallen op een kop thaise championssoep. Toen het voorgerecht arriveerde, snapte ik waarom de serveerster vroeg of de salade als hoofdgerecht was bedoeld; het was een flink bord vol verschillende soorten sla, met paprika en stukjes ossehaas, afgemaakt door een heerlijke thaise dressing. Gelukkig had ik veel honger..
Als hoofdgerecht koos ik het lamsstoofpotje, stukjes lamsvlees met een lekkere saus van o.a. tomaten? Daarbij een kommetje met verschillende soorten groenten. Even opletten dus met de bestelling: als je vlees of vis neemt zit daar dus nog geen groenten of aardappeltjes bij. Die moet je apart als bijgerecht bestellen. Het lamsvlees smaakte prima, alleen, hoewel de buitenkant van de schotel bijna te heet was om vast te pakken, was het eten helemaal binnenin niet heel erg warm. Jammer.
Mijn metgezel nam een pannenkoek gevuld met lamsgehakt en als bijgerecht pasta met tomaat, volgens zijn zeggen een prima combinatie. Omdat de soep en de salade al flink vulden, sloegen we deze keer het desert maar over. Helaas duurde het erg lang (na twee keer vragen), voordat we de rekening kregen...Blijkbaar laten ze hun klanten niet graag gaan ;-)
Al met al een leuk, gezellig eetcafé met voldoende keus en prima eten, en ook nog niet te duur. Wat wil je nog meer ;-)

Turks eethuis Mirzem (gelsoten) Foto

Kerkstraat 36

5611 GK Eindhoven

(040) 243 39 22 tel.

Turks

Bezocht: 24 januari 2003, 8 februari 2003, zomer 2003, voorjaar 2004

Maart 2006: deze zaak is gesloten. De eigenaar heeft het omgedoopt in Eetcafé Salsa.
Begin 2005: Er is een afhaalloket + bereidingsruimte gemaakt voorin de zaak. Daardoor is er binnen nog maar weinig ruimte over en is de sfeer sterk gewijzigd. Bovendien staat de lekkere ovensschotel van aubergine niet meer op het menu. Volgens Stefan een heel erg dikke min. Het is echt geen plek meer om met een date naar toe te gaan.

Lekkere Turkse gerechten, niet te duur, zeer vriendelijke bediening. In het begin waren er geen alcoholische dranken verkrijgbaar, maar inmiddels is dat wel mogelijk. Wij houden van de Turkse ovengerechten, zoals aubergine met tomaat (en gehakt). De grill gerechten hebben we zelf nooit geprobeerd. De inrichting is in de loop der maanden sfeervoller geworden. Je treft er niet de gebruikelijke overdadige kitscherige Turkse inrichting aan; het is strak en toch Turks. Er waren de eerste maal een paar minpuntjes te noemen, deze zijn in de loop der maanden allen verdwenen. Het is een aanrader om hier eens te gaan eten.

Restaurant La Speranza

Eindhovenseweg 115

5552 AA Valkenswaard

(040) 201 46 31 tel.

La Speranza (dinnersite)

Italiaans

Bezocht: december 2002, zomer 2003

De laatste ander half jaar is het een paar maal van eigenaar veranderd. De inrichting is hetzelfde gebleven, en de gerechten alleen maar Italiaanser. Wat bijvoorbeeld te denken van rode stoofpeertjes met parmazaanse kaas? Dat krijg je niet zo snel elders voorgeschoteld.
Hier is het heerlijk samen genieten in een rustige warme omgeving van wat de betere zonnige Italiaanse keuken te bieden heeft. Zoiets verdient te worden opgediend in grote borden, en dat gebeurd ook.
Natuurlijk betaal je wel iets meer voor dit alles dan voor een pizza of bordje pasta.

Eetcafé Sunny Side Up Foto

Gestelsestraat 217

5654 AL Eindhoven

(040) 368 11 02 tel.

Sunny Side Up (dinnersite)

Bezocht: voorjaar 2004

De ervaringen van Marianne en Finus (mei 2005): Wij hebben hier twee maal gegeten. Beide keren was het rustig, ongecompliceerd mexicaans muziekje op de achtergrond. Lekker eten, ongeveer 13 euro per hoofdgerecht. Voldoende keuze uit voorgerechten en toetjes, wat minder keuze in de mexicaaanse hoofdgerechten (wel vegetarische mogelijkheden). Bij goed weer leuk om op het terras te zitten.

Helemaal aan het eind van de Gestelsestraat ligt dit gezellig uitziende eetcafé. Ook van binnen ziet het er relaxt uit: de warme en frisse kleuren brengen je naar een eettentje ergens aan een azuur blauwe zee, euuh, ingedachten! De gerechten zijn bij passend in de sfeer van zon en zee. Je zit er rustig, dus prima voor een etentje voor 2. Het eten is goed, maar niet super lekker/speciaal, daardoor zou ik er niet als eerste date naartoe zou gaan, wel een later maal.

Het Lokaal 27 (gesloten, zie SoHo) Gesloten

Stratumseind 27

5611 EN Eindhoven

(040) 368 49 12 tel.

Eetcafé

Bezocht: 7 maart 2003

Deze zaak is sinds de zomer van 2003 gesloten. Het is omgedoopt in SoHo
Zelf noemt men het: eten op stratumseind is eindelijk volwassen. Wat betekent dit? Toegegeven, in deze straat zijn veel fastfood zaken gevestigd, hetgeen prima past bij deze omgeving. Ons vermoeden was dan ook dat deze zaak hierop geen uitzondering zou vormen. Wat bij binnenkomst opvalt is de inrichting; de '70er jaren in de uitvoering van de 21ste eeuw. Het muzikale behang is 'house' op zijn rustig, hetgeen ook voor ons prima te verteren is. Na plaats genomen te hebben ontvingen we de kaart. Deze bevat een aantal vormen van salade, Thaise/Won Ton soep en pasta. Elk naar keuze in de vorm van voor- of hoofdgerecht. Daarnaast is er de keuze uit een reeks tapas waarbij je zelf een mooie compositie kunt samenstellen. Ideaal om de maaltijd op je eigen maag (of ogen ;-) af te stemmen. Of...om met een groep aan van alles wat te kunnen knabbelen. Per tafel vul je een formuliertje in waarop je je keuze kenbaar maakt. Maar hoe weet je nu of het wel genoeg is, of misschien juist wel te veel? Geen nood, de enthousiaste bediening controleert de 'juistheid' van de aangestreepte antwoorden. Deze jongen was geheel gevuld na een heerlijk verse soep, twee tapas en wat dag groenten + rijst. Een toetje ging er echt niet meer in.
Doordat alles zeer vers is, was mijn tafelgenoot dol blij. Die vervolgde dan ook nog met een nagerecht.
Het lijkt hier een beetje op een kruising tussen El Nino (zelf tapas aankruisen op de kaart) en De Hoogste Tijd (versheid en inrichting). Om een uur of 8 was het geheel gevuld met gasten tussen de 17 en 25 (als we ons zelf niet meetellen). De prijs? Wij vertrokken elk tussen de 20 en 25 euro lichter, maar dan krijg je wel een entree kaartje erbij voor De Rechter.

SoHo (gesloten, zie Weekends)

Stratumseind 27

5611 EN Eindhoven

(040) 296 30 66 tel.

Eetcafé

Bezocht: september 2004

Deze zaak is een jaar na opening gesloten. Nu is er Weekends gevestigd.
Deze zaak is heette voorheen Lokaal 27. Ilse C. weet te melden: Het idee is hetzelfde, tapas en beperkte 'gewone' kaart (dezelfde eigenaars als Cooks heb ik gehoord).

Zo'n lekkere verse Thaise/Won Ton soep kun je ook als maaltijdsoep bestellen. Hetzelfde als de gewone soep maar dan met noedles erin (en 't is natuurlijk ietsie meer ;-). Dan heb je je maal lekker gevuld, en het is niet duur.

Weekends (gesloten)

Stratumseind 27

5611 EN Eindhoven

(040) 296 33 00 tel.

Eetcafé

Bezocht: -

Na jarenlang steeds in andere handen te zijn overgegaan terwijl het concept redelijk gelijk bleef is het begin 2005 gesloten wegens faillissement. Het is overgegaan in een 'sportcafé', en daarmee is dus een einde gekomen aan de reeks van eetcafés.
Deze zaak is heette voorheen Lokaal 27 en daarna SoHo.
De lekkere noedle soep wordt nogsteeds geserveerd. De overige gerechten op de kaart zijn gewijzigd. De enigsinds beperkte kaart inspireert ons niet echt, tenzij...de kwaliteit van het gebodene hoog is. Heeft iemand het al geprobeerd?

Listers Food For Friends Foto Foto

Kleine Berg 57h

5611 JT Eindhoven

(040) 296 13 70 tel.

Listers Food For Friends

Listers Centrum (dinner site)

Listers Floraplein (dinner site)

Bezocht: 16 Juni 2000, 2003

Sinds januari 2003 is het voormalige Brochette gelegen aan de Leenderweg omgedoopt tot Listers. En het gaat steeds beter met Listers want in het voorjaar is Brasserie Listers geopend, en later in 2005 opent in Valkenswaard Listers 4...
De ervaringen van Marco (februari 2003, Leenderweg): Moet zeggen dat het me heel goed bevallen is. Kunt alleen uit 3 gangen menu's kiezen. Het bord lag niet echt stamp vol, maar dat maakte ook niet uit want de 3 gangen totaal was ruimschoots voldoende. Kwaliteit en smaak erg goed. Vond aankleding ook goed, maar wel voor mij iets te donker.

De ervaringen van Martijn (Mei 2002): Tot mijn verbazing constateerde ik dat jullie nog niet in de vernieuwde LISTERS zijn geweest, waar je volgens conceptformule 3 GANGEN voor Ä 19,50 eet en keuze hebt uit 3 maandelijks wisselende gerechten. 5 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en 5 desserts. Als fervent restaurant bezoeker MOET ik jullie dit zeker aanbevelen gezien prijs en kwaliteit verhouding !!!! Ik heb er onlangs gegeten en is me erg goed bevallen ! Ik had daar voor Ä 19,50 vooraf een carpaccio met truffelcreme, pijnboompitjes en frisee sla. Als hoofdgerecht een tournedos met geconfijte sjalotjes en pepersaus ( FRIETJES ONBEPERKT !!! EN ERG LEKKER) en als dessert warme appelstrudel met vanille ijs en vanille saus.
Tevens is onlangs aan de Leenderweg van de zelfde eigenaar een nieuw restaurant geopend genaamd BROCHETTE waar ook volgens concept formule voor Ä 14,50 3 GANGEN gegeten kan worden. Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar dat zal niet lang meer duren !!! Kijk trouwens voor meer info over laatst genoemde op Brochette.

Opmerking van Perry: Het concept van Listers is inderdaad sterk gewijzigd. Zo zeer dat het nu in een andere prijs categorie hoort, en dat na de invoering van de euro! Het biedt plek aan heel wat gasten. Toen wij er laatst waren was de zaak bijna geheel gevuld. Onder andere door de vrijgezellenfeesters konden we elkaar daardoor bijna niet meer verstaan.

16 juni 2000: Listers is een vrij nieuw restaurant aan de Kleine Berg. Van buiten verwacht je niet dat het zo groot is. Pas als binnenstaat, zie je het groot aantal tafeltjes. Toch ziet het er gezellig en modern uit.
Nadat we een tafeltje toebedeeld kregen, bestelden we als voorgerecht aspergesoep. Als hoofdgerecht namen twee van ons zalm met asperges en de derde sliptongen. Omdat de menukaart niet duidelijk aangaf of nog iets van aardappeltjes en groenten bijzat, bestelden we ook nog een aantal extra's: koude aardappelsalade, dagverse groenten en brood. Wat naderhand toch wat veel was. Het geheel smaakte prima. Als dessert namen 2 coupe listers en een chocolade mousse.
Het eten was goed, zag er lekker uit maar was niet voor de rest niet apart, zodat ook hier de prijs-prestatie verhouding niet zo goed was.

Brasserie Listers (gesloten) Foto

Vrijstraat 25

5611 AT Eindhoven

(040) 236 75 75 tel.

Listers Food For Friends

Brasserie Listers (dinner site)

Voorjaar 2005 geopend en in 2006 weer gesloten en verbouwd tot Brasserie Restaurant Rouge. Dit alles op de plek waar voorheen Kluytmans gevestigd was; schuin tegenover de Rembrandt bioscoop. En...is onderdeel van Listers Food For Friends.

Athene Foto

Kruisstraat 91

5612 CE Eindhoven

(040) 296 13 70 tel.

Athene

Athene (dinner site)

Grieks

Bezocht: 2000, 2001, 2002

Een gezellig restaurant waar je lekker Grieks kunt eten. De tafels zijn van elkaar (een beetje) gescheiden door hagen van kunst groen. Daardoor zit je niet met de neus op andermans tafel. Het eten is er goed: beter dan de goedkope Griek, en niet een dure zeer exclusieve tent. Wij kunnen er altijd prima eten.

India House Foto

Stratumseind 64

5611 EV Eindhoven

(040) 244 57 40 tel.

Indiaas

Bezocht: 9 Maart 2001, voorjaar 2002

Een tijdje geleden kregen we een tip van een collega, dat er op Stratumseind nog een goed Indiaas restaurant lag. Na enig gezoek kwamen India House tegen helemaal aan het einde van het Stratumseind, vlakbij de Dommel. Een paar weken later maar eens naar binnen gestapt om de sfeer en natuurlijk de keuken te proeven. Bij binnenkomst werden onze jassen netjes door de vriendelijk ober aangenomen. We mochten een tafeltje uitkiezen die op ruime afstand van elkaar stonden, zodat de lange telefoongesprekken van het tafeltje achter je niet stoorden.
De menukaart bood heel veel keuze, de gerechten gelukkig ook in het Nederlands en Engels omschreven. Naast veel kip-, lams-, verkens- en vegetarische gerechten waren er ook een aantal menu's, waar we er dan ook maar eentje van kozen om het ons niet te ingewikkeld te maken. Afhalen is ook mogelijk.
Als voorafje kregen we, zoals het in een goed Indiaas restaurant gebruikelijk, een groot plat brood (lijkt wel op grote chips) met 2 sausjes: zoete knoflooksaus en (matig) pittige sambalsaus. Bij andere restaurants hebben we ook wel eens zoete gember en groenten in zoet-zure saus erbij gezien.
Daarna een bordje met kleine stukjes gemarineerde kip, met een gekruid gehaktballetje en een toefje sla. De achtergrondmuziek leek veel op Indiase filmmuziek (leek ook regelmatig herhaald te worden en stond iets te hard). Trouwens, de muziekinstallatie kon ook wel een opknapbeurt gebruiken, de geluidskwaliteit was niet om over naar huis te schrijven.
Als hoofdgerecht kip Tiki Masala, diverse vleesgerechten, tandoori met rijst. Daarbij nan, een soort pannekoek met kokos en rozijnen.
We dronken daarbij een (hele) fles rode wijn. Als toetje was de keuze hymalaya ijs of koffie/thee. We namen ijs, wat kulfi ijs bleek te zijn, geserveerd in een apart glas, waarbij het leek of de kelk schuin afgesneden was. We kregen zelfs achteraf nog koffie of thee van het huis aangeboden. Maar wij zaten zo vol dat we daar nee tegen moesten zeggen. Daar ging het tweede theorema van Stefan.... Maar goed, uitzonderingen bevestigen de regel.
Binnenkort gaat de zaak 3 maanden dicht voor een uitbreiding. Het restaurant wordt groter, en er komt een terras erbij. Het interieur doet nu wat koud en oud aan. maar de ober vertelde dat het na de verbouwing een stuk verbeterd zou zijn. We konden ons adres opgeven, zodat we bericht kregen, wanneer het restaurant weer open zou zijn.
Als conclusie vinden we het restaurant iets minder dan Touch of India, maar wel een stuk beter dan Taj Mahal. Een goede keuze om eens de Indiaase keuken te proberen.

Centro Español Foto

Hugo de Grootplein 47A

5652 LL Eindhoven

(040) 252 17 08 tel.

Bezocht: voorjaar 2004

Er zijn twee Spaanse centra in Eindhoven. Op beide plaatsen kun je heerlijk genieten van de Spaanse tappas. Beide zijn, net als de meeste Spaanse restaurants in onze stad, gelegen in de Spaanse 'enclave'. Het is dus even zoeken, en dat is dan ook de reden dat doosnee eetgast hier niet komt.
Bestel een aantal hapjes en geniet. Niet genoeg? Bestel er dan nog wat bij. De inrichting is als een Spaans eetcafé: de televisie aan in de bar-in-een-kantine. Dus niet knus, maar wel echt. Het eten is lekker. Maar de reden om er heen te gaan is de ervaring van de spaanse sfeer en/of om eens ergens anders te eten.

Circulo Español Strijp Foto

Koenraadlaan 98a

5651 EZ Eindhoven

(040) 252 53 88 tel.

Bezocht: 5 Mei 2000

Wil je onze ervaringen weten? Stuur dan es een mailtje tav Bert. Wel even opletten: er zijn twee Spaanse centra. Zie ook Centro Español

Tip van Ellen: Ik ben trouwens afgelopen zaterdag naar het Spaans Centrum, (Circulo Espanol) geweest op de Koenraadlaan. Hartstikke leuk. Ja, je zit wel onder de TL-balken, maar de sfeer is heel ontspannen. Lekker eten (alleen tapas want voor iets anders hebben ze geen vergunning), maar met vier of vijf of zes of zeven tapasschoteltjes kom je ook een heel eind.

Tip van Joop: Mijn favoriete stek "Circulo Espanol" aan de Koenraadlaan in Eindhoven, ondanks dat ie getipt is wil ik voor deze eetgelegenheid een lans breken. De prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed, per persoon tussen f 25,-- en f 40,-- naar gelang je bestelling is natuurlijk, maar bij die f 40,-- hoort wel een lekkere fles rode wijn (Dom Luis, f 15,--). De keuze is zeer groot in zowel vis- en vleesgerechten. Het is ongelofelijk wat er in dit kleine keukentje in een redelijk snelle tijd gepresteerd wordt!! Ondanks de typisch Spaanse kantine-achtige inrichting heeft Circulo Espanol toch wel sfeer, je waant je al snel in Spanje........maar dan niet in een of ander toeristententje aan een van de Costa's!!! De Spaanse televisie en/of muziek, alsmede de vele kaarters en triktrakkers maakt de sfeer compleet. Pas om zes uur gaat de zaak open voor het eten, tapa's (hapjes) genaamd. Het kan er stevig druk zijn, vooral in de weekends en reserveren is er helaas niet mogelijk........ Deze club, die eigenlijk alleen bedoeld is voor leden (socios) is geen restaurant, maar om er ontspannen en ongecompliceerd je buikje rond te eten is het een regelrechte aanrader........heel wat duurdere eetgelegenheden zouden aan Circulo Espanol een voorbeeld kunnen nemen!!! Na een dag vol van zakelijke beslommeringen en opgeklopt gedrag is dit de oplossing om weer helemaal lekker ontspannen jezelf te worden........

Ellen en Joop, dit klinkt erg orgineel en goed, we staan al te trappelen. Bedankt voor de tip en de mooie omschrijvingen.

Yamas Foto

Kleine Berg 35

5611 JS Eindhoven

(040) 244 55 74 tel.

Griek

Yamas pagina

Yamas (dinnersite)

Bezocht: 2 Juli 1999

Yamas (goeiedag op z'n Grieks): dit is een heerlijke stek om te vertoeven. Tja, wat kunnen we nog aan Jeanette's tip toevoegen: de menukaart bestaat uit veel meer dan een beschrijving van de beschikbare menu's alleen. Er is veel informatie over bepaalde streken van Griekenland en zijn producten te vinden. Er is duidelijk met enthousiasme veel zorg aan besteed. Ideaal als je er alleen gaat eten en nog iets aparts wilt lezen, wij kozen voor elkaars gezelschap. Jeanette: bedankt voor de tip.
Tip van Jeanette (wetjes&servetjes): Yamas is een kruising tussen een grieks restaurant/eetcafe en gespecialiseerd in de Kretenze keuken. Heel origineel ingericht; Aan de zijkanten, op een verhoging houten tafels met banken, in het midden een lange rij tafels met stoelen. Er schijnen ook avonden te zijn met live-muziek en borden kapot gooien, maar deze heb ik nog nooit meegemaakt. Het eten is echt heerlijk: eenvoudig maar lekker.

Hotel-Restaurant de Bengel Foto

Stationsplein 28-29

5611 BC Eindhoven

(040) 244 07 52 tel.

(040) 245 42 29 (fax)

Grill, Cajun

De Bengel

De Bengel (dinnersite)

Bezocht: 4 februari 2000

Tip van Erwin en Saskia.

Nieuws: medio mei 2007 is De Bengel weer terug in Eindhoven. Ditmaal aan het Stationsplein, waar voorheen Makan-Makan zat.

(De Eindhovense vestiging aan het Wilhelminaplein is juli 2005 gesloten. Daar is nu Hotel Benno gevestigd.)
Na twee dagen in 'een hutje op de hei' doorgebracht te hebben was ik weer terug in het Eindhovense. De cursus was goed bevallen, de indrukken vers, en heb mijn tafelgenoot overspoelt met een woordenstroom. Ook de vriendelijke bediening kreeg een portie. Dit maakte van die zijde de tong los. Vandaar dat we nu kunnen melden dat het eerste blad van de menukaart (specialiteiten) elke 3 maanden wijzigd. Het overige is vast, zodat stamgasten niet hoeven mis te grijpen. Ik neem aan dat ze doelde op b.v. de spare ribs e.d. De naam van deze plek valt op, helaas wist niemand van het aanwezige personeel de reden.
De tekst 'Falwty Towers' boven de deur naar de hotelkamers getuigd van een heerlijk portie humor. Zo steel je direct het hart van een Monty Phyton / John Cleese fan. De inrichting bevat veel glanzend strak bruin hout waarvan ik aanneem dat het een 'Lousianaanse stijl' betreft. Het publiek is niet direct kak, maar beslist niet shabby of alternatief.
Verder vermeld de kaart dat in elk gerecht kruiden worden gebruikt uit Lousianna. Cajun is nog zo'n steekwoord. Als voorgerecht kozen we voor een Salade De Bengel, vooral omdat we wel eens cactus wilden proeven. Het was een zeer volumineuze en bijzonder smakelijke salade. Vlees is het dominante woord bij de hoofdgerechten op de kaart. Iets wat ons niet direct charmeert. Uiteindelijk kozen we voor een kalfsfilet met pepersaus en een varkensmedalion stroganoff (de kok maakte van die laatste een champignonroomsaus, hi, hi). We sloten af met een lekkere ijstruffel. Voor ons was het voorgerecht de culinaire climax van de avond. Zoals gezegd, onze persoonlijke smaak. We vermoeden dat spare rib fanaten en kip gekken hier echt hun mondje de kost kunnen geven.
Deze gelegenheid staat niet op zichzelf. Er zijn ook vestigingen in Nuenen (Vincent van Goghplein), Eersel (Markt) en ergens net even over de Belgische grens (het grappige is dat de rekening het bedrag vermeld in onze eigen valuta als ook in de Belgische).

We sloten de avond af met een, voor onze doen lang, bezoek aan de Vooruitgang. Bert's collega's bleven ons boeien. Met name Rob bleek een geinige peer te weze (wanneer krijg ik je CV?).

Hotel-Restaurant Benno Foto

Wilhelminaplein 9

5611 HE Eindhoven

(040) 236 69 60 (fax)

Grill en meer van dat spul

Voorheen heette het De Bengel, maar tijdens de zomer van 2005 is het overgegaan in Benno. Dat lijkt veel op elkaar, en dat geld op het eerste gezicht ook voor de rest. Echter ... we horen graag jullie ervaringen hoe het er nu is.
De ervaringen van Shirley (2006): Diverse malen hier gegeten. Zowel lunch als diner.
Benno de bijnaam van prins Bernhard (heb ik me laten vertellen) is wel toepasselijk op het Wilheminaplein. Leuke menukaart met genoeg variatie en uiteraard de beroemde spareribs in 2 varianten (ook als mix te bestellen). Lekker ongedwongen sfeer en vriendelijk personeel. Als lunch is de keuze er een ruime keuze, van een tosti tot een heerlijke schotel "Maheetman" of zoiets, heerlijk stukjes bief in een pittig ketjap sausje met salade en stokbrood. Een echte aanrader. Je krijgt er niet zomaar een soepje, maar een grote kom, goed gevuld. Zeker een keertje gaan bezoeken, zou ik zeggen.

Braziliaans Eetcafé Carioca Foto

Grote Berg 4

5611 KK Eindhoven

(040) 245 53 37 tel.

(040) 212 80 51 (bgg)

(040) 245 78 22 (fax)

Eetcafé Carioca

Bezocht: 16 April 1999, najaar 2002, 2003

De laatste uit een rijtje van gelegenheden die we als bijzonder willen aanmerken. Zoals al vermeldt bij de Mexicaan Tortillas: de gelegenheden hebben een overeenkomst qua inrichting en menukeuze. Het speciale bonenschoteltje was lekker, de bediening spontaan.
Als ik het vergelijk met Tortillas: de inrichting heeft een iets hoger plastic gehalte, en de prijzen liggen net wat hoger. Ik vind het leuk om een enkele keer hier te eten ter afwisseling.

Eetcafé Cooks Foto

Kerkstraat 30

5611 GK Eindhoven

(040) 243 41 14 tel.

Bezocht: 25 September 1999, carnaval 2002

Tip van Ellen: een nieuw eetcafé, het schijnt wel leuk te zijn.

Het was hollen vandaag, daardoor 'misten' we de computerbeurs in het beursgebouw (interexpo). Dat had tot gevolg dat we de tijd hadden om de eerste foto's als links aan deze pagina toe te voegen. Het resultaat is te bewonderen door op de foto camera naast de naam van het restaurant te klikken.
Daar we de toorn van juf Ellen niet langer wouden trotseren (hi, hi), togen we naar De Karseboom. Helaas, het zat helemaal vol. Dus probeerden een andere tip van haar die in de buurt lag. Doordat er net een tafeltje vrij kwam konden we er neerstrijken (zelfs het terras zat vol). Dit stelde ons in staat direct het menu te bestuderen; de papieren placemat is nl. tevens de menukaart. Da's ook reuze handig om bv. tijdens het eten al te bepalen wat het nagerecht gaat inhouden. Allé, de Albondigas (pittige gehaktballetjes) vinden we te gewoon dus kozen we voor een tonijnmoot. Dat visje zwom in een heerlijke witte wijnsaus met room. Helaas viel de omlijsting (witte kruidenrijst, mais en wat sla) wat tegen. De Chileense witte wijn die erbij dronken was zoet en droog en paste prima bij de vis. Hi, hi, we proefden weinig rum in de Cook's chocoladetaart; misschien had de kok die zelf al opgedronken. Ha, ha, nee geen grote ramp hoor, hij was gewoon niet zo luchtig en wat droog.
Wat jammer van de garnering en het toetje, het eten zou anders een hele hoge notering hebben gekregen, dit mede door de wat lagere prijs van de gerechten.

Van der Valk Motel Eindhoven Foto

Aalsterweg 322

5644 RL Eindhoven

(040) 211 60 33 tel.

Van der Valk

Bezocht: 31 Januari 1999

Deze keten is bekend in heel Nederland. Het eten is toegesneden op de Hollander: Hollandse kost, goede kwaliteit, royale porties en dat alles voor een scherpe prijs (rond de 30 gulden voor een hoofdgerecht). Het restaurant ziet er netjes uit, is zeer groot, zeer degelijk bestek en heeft een rokers vrije zone. De entree straalt grandeur uit. Het is uitstekend bereikbaar met de auto en uiterst geschikt voor zeer grote groepen. Deze zaak, met de Toekan als logo, is sinds het verdwijnen van de Nederlandse vlag van de Scheveningse pier niet meer zo populair als voorheen. Althans, met de stembanden, want de slokdarm maalt er niet om en de maag verteert het prima. Een Hollander, ondergetekende inbegrepen(?), is boven alles pragmatisch (klinkt tenminste positiever dan gierig of krenterig). Het is ook een van de weinige restaurants waar je op zondag rond het middaguur kunt eten.

Restaurant Pizzaria La Fontana Foto

Stratumseind 50

5611 EV Eindhoven

(040) 244 46 17 tel.

(040) 248 53 37 (fax)

Italiaans restaurant

Bezocht: 2 April 1999??

La Fontana

Een goede gelegenheid, onze ervaring heeft helaas heel weinig bijzonders te melden over deze plek. De turbulente privé situatie en de lichamelijke conditie een onzer zorgenden voor genoeg gespreksstof waardoor er weinig aandacht overbleef voor het overige. Desondanks durven we een uitspraak te doen: aardig maar niets bijzonders.

Stadscafé-restaurant De Vooruitgang Foto

Markt 11

5611 EB Eindhoven

(040) 243 3995 tel.

(040) 243 7403 (fax)

Bezocht: 21 mei 1999, 2000..2002, 14 maart 2003

Week/dag schotel: ja.

De Vooruitgang

De Vooruitgang (dinner site)

Rond de carnaval in 2003 is deze zaak verbouwd, en heeft de heropening plaatsgevonden op 11 maart. Tijd om voor een hernieuwde kennismaking op 14 maart 2003. Wat direct opvalt is dan de indeling gelijk is gebleven. Het zichtbare verschil zit (vooral) in de aankleding van de wanden; die behoren bij de tijden van vooruitgang. De voorste helft is aangekleed in een stijl van 100 jaar terug, daarna gaat het over in jaren zestig en tot slot, rond de dansvloer, in jaren zeventig. Anders omschreven: van grand-café naar lounge. Het opvallenste meubelstuk is blijven staan: de DAF.
Maar goed, we komen hier om te eten, en zoeken het daarom een verdieping hoger (op). Ook hier zijn de veranderingen aan het interieur op dezeflde wijze doorgevoerd. Behangen met posters van filmsterren en, aan de wand achter de bar, oude fototoestellen. Maar...het eten, het eten, hoe is nu het eten? Welnu, allereerst zijn er drie zeer betaalbare dag/week schotels. Ze zullen best smakelijk zijn, maar wij zoeken toch iets minder standaards. De menukaart toont een reeks gerechten waarvan de gebruikte ingredienten enige pretentie uitstralen. De namen van de gerechten zijn, nog steeds, eentje met een knipoog naar de inhoud. We waren elk enthousiast over het voorgerecht. Echter het hoofdgerecht kwek&kwak kwam nog kwik nog mals ter tafel. De pasta van mijn hoofdgerecht was verpieterd. We moesten telkens bedelen om aandacht van de bediening, iets wat hier de laatste tijd gebruikelijk schijnt te zijn. Onze conclusie is (mede gebaseerd op onze ervaringen hier de laatste tijd): dit is het toch allemaal net niet.
Dus minder geschikt om met een paar personen lekker te genieten. Echter, er is altijd (op korte termijn) wel een plekje vrij, en het is daarom prima geschikt om na het winkelen een (dag)hapje te gaan eten. Voor een grote groepen is het ook prima geschikt: voldoende ruimte en voor elk wat wils op het menu (eenvoudig, bijzonder, vlees, vis, vegetarisch, kids, Frans, Oosters, Cajun, Mexicaans, etc.). Reserveren is mogelijk vanaf 6 personen.
Algehele indruk over de vernieuwde Vooruitgang: een verandering zonder te veranderen (never change a winning formula), die waarschijnlijk is ingegeven door 'stilstand betekent achteruitgang'. Mijn indruk is dat deze zaak gerund wordt met het hoofd en niet met het hart, dat laatste geeft een verminderd buikgevoel. Op dat gebied is er nog vooruitgang te boeken.

21 mei 1999: Het aan de Eindhovense markt gelegen stadtscafé, met verwarmd terras, wordt in de vroege uurtjes bevolkt door 25+ers. Daarnaast vervult het bovenste deel in de late namiddag en avond de rol van restaurant. De gerechten zijn orgineel van samenstelling en worden geserveerd in sfeer van een oude eetgelegenheid. Wie een plekje aan het raam weet te bemachtigen heeft een mooi overzicht op het Eindhovense marktplein. Echter het hoge plafond, de tafels die veel te hoog zijn tov de stoelen maken het minder knus en geriefelijk dan wenselijk zou zijn. De prijzen zijn relatief laag, zo betaalden we voor het hoofdgerecht 22 tot 25 gulden. De bediening was goed getimed, geen lange wachttijden. Tot slot willen we nog opmerken dat er een maandelijks wisselende expositie is. Als totaal score geven we een 7+.

2001: Na langere tijd ben ik weer eens in de Vooruitgang terecht gekomen en deze keer was ik toch zeer onder de indruk. De weekschotel was eenvoudig van aard (kabeljouw met sausje en aardappeltjes in schijfjes en een beetje garnering), maar de schotel was zeer goed klaargemaakt. De vis was mooi wit en stevig en het eten was goed warm (comme il faut). Het voorgerecht hadden we overgeslagen, hetgeen we achteraf betreurden (we waren ook zeer uitgehongerd).
Als toetje een coupe Stroganoff. IJs met slagroom, verse aardbeien en een sausje. Heerlijk, alleen jammer dat er een tikje chocolade saus bij zat over de slagroom, hetgeen ik niet passend vind bij aardbeien.

Eetcafé de Groot Foto

Wilhelminaplein 8

5611 HE Eindhoven

(040) 246 72 92 tel.

Bezocht: 12 juni 1999, en enkele malen in 2002

Tip van Miss B.

Dag/week menu: ja

Een eetcafé, waarvan het café op de begane grond en de eetgelegenheid op de eerste verdieping is gevestigd. De inrichting geeft de door ons zo geliefde knusse sfeer. Het was er druk en gezellig. De tafeltjes enig sinds over bezet; er wordt zelfs heel gemoedelijk aan de bar gedineerd. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de bediening ietsie traag was.

Het menu is divers. Aangezien in den beginne de vulling van de maag leeg was, werd er dit maal gekozen voor de 3 gangen strategie. De geroerbakte scampie staartjes zagen er appetijtelijk uit en smaakten evenzo goed. Het Portugeese visschoteltje mooi, de tonijn en zwaardvis ietsje kaal. De afsluiting met ijs en koffie zorgen ervoor dat we net de magische grens van 50 florijnen overschreden. De avond was het waard. De porties waren dusdanig dat de 3 gangen strategie dit maal een noodzaak was.

Het geheel vormt een belangrijk onderdeel van het Wilhelminaplein dat gekarakteriseerd wordt als het uitgangsgebied voor dertigers. Zo nu en dan is er bij de Groot op zondag een live optreden dat wedijvert met Café Wilhemina. We konden maar een min punt ontdekken die we als tip willen meegeven aan de uitbater: de stoelen op het terras zijn niet voor onze lichamen gebouwd.

Café Baron Foto

Kleine Berg 26

5611 JV Eindhoven

(040) 296 00 99 tel.

Bezocht: 29 Augustus 1999, 28 februari 2003

Tip van Anita: een aanrader.

Anti-tip van Karl: vind ik toch echt een van de mindere.

28 februari 2003: Na lange tijd kwamen we weer eens eten in de gelegenheid waar men trots is meer dan 100 soorten bier op voorraad te hebben. De sfeer binnen is past bij de voorgevel van het gebouw: een beetje grandeur van vroeger gemixt met wat emaile reclame plakaten, maar met de tafels en de stoelen van een gewoon café. Het gebouw heeft de potentie van een grand-café, maar dat is niet de pretentie.
Het eten? Prima, doorstond de versheidstest van Stefan met glans. Hij was enthousiast, en wil hier spoedig terug komen. Ook mij beviel het goed, maar heb het idee dat er zijn genoeg andere restaurants zijn die iets soort gelijks (kunnen) bieden. Dus ik kom liever over pas een jaartje of 2 weer eens proeven. De wijn is hier nogsteeds op stok verkrijgbaar.

29 Augustus 1999: De derde en laatste dag van het bruisende weekend. De Brabantsedag in Heeze is de moeite waard om eens te bezoeken: het is niet een dag met oude ambachten en oude klederdrachten. Het bestond uit een beperkt aantal groepen (18) die elk enorm veel werk hadden gestoken de uitwerking van hun idee. Iedere groep had 1 of meer wagens omgetoverd tot prachtige creaties. Het was veel beter dan met carnaval. Klein minpuntje van de optocht: helaas konden de travestieten door een technisch mankement niet hun mannetje staan en veroorzaakten een vertraging van een uutje. Enne, onze maag? Ha, ha, die werd bediend door een bezoek aan dit café.
Doordat het zo'n mooi weer was, werd al snel besloten om buiten op het terras c.q. 'balkon' plaats te nemen. Helaas was het uitzicht iets minder, we keken tegen neer op een klein parkeerplaatsje met een aantal niet al te mooie gebouwen er omheen. Maar dat mocht de pret niet drukken, we kwamen namelijk om te eten en niet om de gebouwen in de omgeving te bewonderen.;-)
Als hoofdgerecht bestelde Perry sliptongetjes terwijl ik mijn oog liet vallen op ossehaas in duvelsaus. (bierliefhebber als ik ben, moest ik dit natuurlijk uitproberen...) Als toetje namen we een lekkere apfelstrudel. Een beetje raar was, hoe je de wijn kon bestellen. Je bestelde altijd een hele fles, maar er werd alleen gerekend wat je opdronk (men noemt het 'op stok'). We keken dan ook raar op toen we een hele fles moesten betalen, terwijl we echt geprobeerd hadden maar een halve fles te nuttigen. Gelukkig werd dit foutje snel hersteld (no hard feelings...;-)
Een anti-tip? Nou, dat is het wat ons betreft niet.

Herberg Kiekerjan Foto

Gestelsestraat 230

5654 AM Eindhoven

(040) 257 32 75 tel.

Kiekerjan pagina

Kiekerjan (dinnersite)

Bezocht: 21 Januari 2000

Tip van Erwin en Saskia.

Op de maandagavond kom ik hier vaker langs. Het is er dan aardig druk, en dat is iets wat me echt in het oog sprong gezien het moment van de week en de ligging. Het moet er dus wel uitspringen zo was mijn gedachte.
Net als bij de 4 Azen kun je zelf er een 3 gangen menu samenstellen uit de kaart voor een vaste prijs van É35,50. Echter hier zijn er geen bijtellingen voor exquise gerechten en de keuze is groter. Daarnaast ben je niet verplicht een drie gangen menu te nemen en bestaat er ook een kinder menu.
Volgens eigen zeggen is het "Genieten vam lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer". Het logo van deze gelegenheid is dan ook een vogelverschrikker. De vogelverschrikker zelve was nergens te bekennen maar er waren wel een stel een stel luidruchtige kinderen van een tafeltje verderop die rondvlogen. Deze zorgden voor de 'ongedwongen' sfeer. In tegenstelling tot de 4 Azen zul je hier dan ook geen 'kak' aantreffen.
Als voorgerecht een zalmsalade met ansjovis. De saus erbij was zeer lekker. Hoofdgerecht één was een steak. Lekker medium doorbakken, vrij weinig zout en peper gebruikt maar door de peperbolletjes en saus prima op smaak. Hoofdgerecht twee een forel in een 'zilveren jasje'. Ze hadden de forel in een bootje van aluminiumfolie gedaan. Volgens mijn tafelgenoot prima te eten. Een groot bord salade en van die 'platte' frieten vulden het hoofdgerecht prima aan. Als toetje namen we beide tiramisu, waarna twee koppen cappuccino volgden. Het geheel werd in een rap tempo geserveerd. Dat moest ook wel, want de door ons gereserveerde tafel was nodig voor de volgende gasten.
Op het moment dat we er weg gingen was het enorm druk aan de bar. Er stond een grote groep mensen te wachten die zowel deur als garderobe versperde. Op het laatste duurde het, door de drukte, toch nog lang eer dat we mochten betalen.

Restaurant De 4 Azen Foto

Willemstraat 65

5611 HC Eindhoven

(040) 244 83 97 tel.

De 4 Azen

De 4 Azen (dinnersite)

Bezocht: 29 Oktober 1999

Tip van Ron: Het verbaast mij dat dit er nog niet bij stond.

Het is een plek Verder is het een restaurant met een eigen tintje voor de menu keuze. De prijswaar je eerder wat 'kak' aan kunt treffen, al dan niet casual gekleed. staat vast (nou ja, bijna dan): 34,50 voor drie gangen. Het lijkt in dit opzicht op Herberg KiekerJan. We kregen een menukaart van A3 formaat waarop voor elke gang een zestal keuzes stonden. Alleen als je wat specialere keuzes maakt dan wordt er telkens zo'n 5 tot 10 piek extra aan de rekening toegevoegd.
Je begrijpt het: we moesten wel het VVV, Voortreffelijke Vier azen Voorgerecht, nemen. Vervolgd werd met een hoofdgerecht: de een hertebout de beide andere zo'n Indonische Talapia vis. De hertebout was heerlijk mals. Het was de 10 piek extra wel waard. Bij de vis zat een klein kommetje bouillon, zeer apart. Daar ondergetekende aan de 'drugs' was, werd hij gedwongen alcoholvrij te drinken. De anderen namen het ervan met een karaf witte wijn.
Ik sloot af met een lekkere citroen kwarktaart, gevolgd door een cappuccino. De anderen hadden het nagerecht dat bij het 'VVV' menu hoorde, gevolgd door een koffie.
Al met al niet goedkoop, maar wel waar voor je geld.

Indonesch Restaurant Djawa Foto

Schootsestraat 136

5616 RH Eindhoven

(040) 244 37 86 tel.

(040) 245 48 07 (fax)

Djawa

Djawa (dinner site)

Indonesisch (staat vermeld in de Michelingids van 2000 (zonder ster))

Bezocht: 17 december 1999

Het restaurant is op deze nieuwe locatie geopend in april 2006. Voorheen was het zeer lange tijd gevestigd in de Keldermansstraat 58, waat het in verband met de renovatie van de wijk plaats heeft gemaakt voor iets nieuws. Wij hebben alleen de vorige plek bezocht, de inrichting is vernieuwd maar heeft ook nu weer de indonesische sfeer. Ik zou zeggen: selemat makan.
Deze keer waren we er extreem vroeg i.v.m. een gezamelijk bezoek aan de ijsbaan met ZoŽ. Buiten was het nogal guur en het duurde even voordat we binnen op temperatuur waren, wat helaas niet door het eten kwam, maar hierover later meer.
We skipten het voorgerecht en vielen direct op het hoofdgerecht aan: 2 keer een rijsttafel 'Vegetaris', (jawel, goed geraden, deze was vegetarisch) en voor mij de rijsttafel 'Kecil' met o.a. rundvlees in scherpe saus, kippelevertjes met bamboescheuten en varkensvlees in ketjapsaus.
Nadat we onze keuzes hadden doorgegeven, verdween de eigenaar?? naar achteren om in fraaie klederdracht het eten op te dienen. Het eten zag er prachtig uit, was erg lekker.. Helaas, en dat geldt voor meer indonesische en chinese restaurants, koelt het eten op de grote schotels snel af waardoor de laatste happen koud zijn. En dat was zonde bij zo'n heerlijke rijstschotel! Voor die open schotels moet eigenlijk wat te vinden zijn, misschien afdekken met een deksel??
Als toetje namen we alle drie 'Es Kopyor': Rozensiroop met kolang-kaleng, citroen en geschaafd ijs, wat een lekkere zoete en frisse 'ervaring' was.
Als conclusie een gezellig restaurant, met lekkere en aparte gerechten. Het eten mocht alleen wat warmer zijn..

Sinds dit seizoen heb ik me gestort op het freestyle ijsdansen. Mijn enthousiasme hierover, of was het ZoŽ(?), heeft de andere twee EsetTE-ers over de streep getrokken om ook eens de ijzers onder te binden. (Perry, het was ZoŽ, hoor ;-) ). De vrijdagavond is de discoavond van de kunstijsbaan. Het viel me al gelijk op dat het hier de actuele top 40 wordt gedraaid door DJ's. Zelf houden we meer van de disco van de jaren 70 en 80, die we dan ook regelmatig tijdens de vrijdagavond in Berlage beluisteren/'bedansen'. Rest me ZoŽ te bedanken voor haar gezelschap en Willemien voor de heerlijke danssessie.

Tip van Miss B.: Een Indonesch Restaurant tegenover Philips Nederland, in die oude wijk erachter. Werkelijk een aanrader hoor! Harstikke aardige bediening, echt een gevoel van in een Indonesche omgeving te zijn (en ik kan het weten, ben immers in Indonesie geweest...) Moet wel zeggen, het is er niet druk (meestal niet), maar dat deed niet af aan het eten en de gezelligheid van de baas zelf.
Ik had een vegetarische rijstschotel en Karl een andere (een of andere indonesche naam, weet het niet meer). Prijs, de mijne van rond de 30 piek, van Karl rond de 35 piek. Toen ze het kwamen brengen, keek ik een beetje raar: poeh... wat veel kleine bakjes! Voor mij was een voorgerecht echt niet nodig. Alhoewel de prijzen van de voorgerechten aan de lage kant waren (rond de 5 piek). We hadden er een fles rijstwijn bijgenomen voor 17 piek. Karl vond het heerlijk, ik kreeg het niet door mijn keel en besloot maar een gewoon wijntje te nemen. De rijstwijn had iets weg van Madeira of Sherry.. brrrrr. Schijnt wel goed en lekker te zijn bij de rijstschotels om de scherpe smaak wat te verzachten.
Al bij al.. verrukkelijk gegeten.

Bistro restaurant 't Kluiske

Woenselse markt 49

5612 CS Eindhoven

(040) 243 77 17 tel.

't Kluiske Homepage 1

't Kluiske Homepage 2

Bistro

Bezocht: 4 juni 1999, zomer 2002

't Kluiske. Tja, de buitenzijde van deze stek spreekt ons niet aan. Binnen? Niet te groot, gezellig. Je moet natuurlijk wel van bruin houden. Zeg maar een hele grote huiskamer, er hangt nog een schets van een dorpje waar deze gast ooit gewoond heeft, met een open keuken. Wordt zo te zien door man en vrouw gerund. Hij de bediening (of is ie ook de kok? Gaat wel zo gekleed) en zij de cuisine. Ik heb maar een opmerking over de menukaart. Die is dus veeel te uitgebreid om zo even te bekijken. Je heb er al een uurtje voor nodig om alles te lezen. Uiteindelijk maakten we het ons gemakkelijk door de specialiteit van het huis te nemen (is trouwens meestal m'n voorkeur). Alleen hier hebben ze ook in die categorie weer meerdere keuzes. Aangezien het een bistro is, is het vlees wat de klok slaat. Ha, ha, maar daarnaast hebben ze ook nog 3 vegetarische maaltijden op het menu staan. De wijn: Frans, Zuid-Afrikaans, Australisch, en nog iets dacht ik. Van elk land twee soortjes rood. Naast de witte en huiswijn dan. We moeten zeggen, de gekozen grill schotel 't Kluiske was lekker, de porties groot. We twijfelden een voorgerecht te nemen, waren uitgehongerd, maar dat was dus echt niet nodig, zeker als je nog een lekker desert neemt. Aangezien deze jongen niet zo'n vlees eter is, was het toch niet helemaal mijn smaak. Daarentegen is het een aanrader voor m'n pa, die wil graag vleeees. Enne, door het vele vlees is het net effe een tientje duurder. Een volgende maal ga ik voor de vis. O ja, voor de vrijdag wel even reserveren. Vorige week konden we er nl. niet terecht.
Jeroen: bij deze bedankt voor je gezelschap.

Café-restaurant Sherba Foto Gesloten

Markt 20

5611 EC Eindhoven

(040) 245 29 36 tel.

Restaurant

Dag/week schotel: ja

Bezocht: 29 Mei 1999

Helaas, deze zaak is sinds Maart 2000 gesloten, jammer want het leek ons best een bijzondere gelegenheid. Echter niet te lang getreurd, in april komt een nieuwe voor in de plaats.
Een gezellig bruine omgeving, waar ze gekozen hebben voor het thema (blaas)muziek. Wij kozen voor de dagschotel: heerlijke meloen in ham, mooi opgediend. Het hoofdgerecht was goed maar kon de hooggespannen verwachtingen, die we hadden gekregen na het nuttigen van het voorgerecht, niet waar maken. Het desert van de kaart, de dame blanche als ook de vruchten sorbet, waren weer heerlijk. De volgende maal moeten we iets van de kaart te kiezen om de juiste indruk te krijgen van deze gelegenheid.

Grieks Specialiteiten Restaurant Hellas Foto

De Stoutheuvel 4

5632 MR Eindhoven

(040) 241 05 79

Griek

Bezocht: 1 juni 2001

Na de tip van Jeanette toch nieuwsgierig geworden of het restaurant beter was dan Dionysos, het restaurant wat er voorheen op die plaats zat. We zijn op dit moment een beetje in de griekse fase, het is namelijk al het derde griekse restaurant dat we in een korte tijd bezoeken. De inrichting blijkt nog steeds hetzelfde te zijn (behalve misschien de schilderijen aan de muur, maar dat weten we niet meer zo zeker). Aan de buitenzijde hing nog steeds het bord Dionysos. Op het raam was wel de nieuwe naam te ontdekken.
De bediening was op de jongste na grieks, wat een beetje een rare situatie opleverde toen de ober het antwoord op de vraag: "heeft het gesmaakt?" niet kon verstaan. De wijn smaakte (en rook) namelijk wat muf. Hopelijk hebben ze die opmerking toch begrepen. De rest van het eten, 2 keer de visschotel voor 2 personen, (ja, we waren voor de verandering met zijn vieren) was lekker en vers. De inktvisringen waren zo groot, dat ze wel op armbandjes leken. Ook de forel was zeer de moeite waard, alleen zag die van mij er niet zo mooi opgediend uit (een beetje verschrompeld). Gelukkig dat we geen vooraf namen (wat we normaal wel doen), want de visschotel met salade, frietjes en rijst was best veel.
Toch konden we het niet nalaten om een toetje te nemen. Perry nam een 'vruchtensalade', Stefan nam ijs met meloen en ik ging voor de verassing voor één of meer personen. Dit was een grote schaal met een flink aantal bolletjes ijs, slagroom en vers fruit (meloen, aardbijen en schijfjes appel.) Gelukkig dat Iris geen toetje nam, kon ze mij meehelpen met het verorberen ervan. Het was inderdaad een verassing voor meer personen!
Slot conclusie: het eten was op zich lekker, het was in ierder geval beter dan Dionysos, maar Yamas en Minos Pallas schatten wij wat hoger in (zijn ook wat duurder). De prijs- prestatie verhouding is ok.
Op de rekening stond trouwens een andere naam, Grieks restaurant Corfu uit Bergeijk. Zullen dus wel van de zelfde eigenaar zijn.

Tip van Jeanette: Ik wil jullie er even op wijzen dat grieks restaurant Dionysos sinds eind maart 2001 een nieuwe eigenaar heeft gekregen: een grieks echtpaar van midden 30. Het restaurant heet nu Hellas. De bediening is nu Grieks, de kok is ook Grieks. Het is een dag en nacht verschil met Dionysos: de menukaart is enorm uitgebreid, alle gerechten zijn nu écht Grieks authentiek, al het vlees, vis en groenten is dagvers en van de beste kwaliteit! De bediening is hartelijk en gastvrij en de prijs is gezien de kwaliteit laag: tussen de 50 en 75,- per persoon.(inclusief drankjes). Ik heb verder geen commerciŽle bedoelingen ofzo: mijn vriend en ik gaan er regelmatig eten, vandaar. Echt een aanrader!

Café restaurant Queen Foto

Markt 7

5611 EB Eindhoven

(040) 245 24 80 tel.

(040) 246 89 25 (fax)

Bezocht: 9 Juni 2000

Café restaurant Queen

Café restaurant Queen (dinnersite)

De buitenzijde heeft me nooit zo aangetrokken: de naam, te opvallend( op )de voorgevel, de omschrijving 'Hollands' en het menu (hamburger), het kon mij niet bekoren. Echter op enig aandringen van Bert zijn we er toch beland. Deze gelegenheid is gespecialiseerd in (grote) groepen, dat bleek toen we probeerden te reserveren voor twee personen: deden ze niet; dat was niet nodig. Gelukkig hadden ze gelijk, er was royaal voldoende plek voor ons. De binnenzijde van het restaurant (begane grond) is erg opvallend, wij noemen het Victoriaans op een manier zonder dat het kitscherig aandoet. Het eten: tja, de prijs prestatie verhouding klopt dan misschien wel, maar het zit een beetje vreemd in elkaar. De prijs verhouding tussen voor- en hoofdgerecht is scheef: 13 versus 20 gulden. Je krijgt dus een kwalitatief te goed voorgerecht tov het hoofdgerecht.
Conclusie: lijkt me prima om voor groepen, of om er alleen een lekkere salade als hoofdgerecht te nuttigen.


scheidslijn

Tapasbar Que Pasa Foto

Dommelstraat 19

5611 CJ Eindhoven

(040) 244 41 96

Spaanse tapasbar

Bezocht: 14 September 2001

Que Pasa

Que Pasa (dinnersite)

Gezellig, erg druk (bezoekers & muziek), reserveren mogelijk vanaf 7 personen, diverse leuke voor Eindhoven bijzondere hapjes. Om de maag te vullen met een hoeveelheid vergelijkbaar met een drie gangen menu moet je rekenen op 40 piek of meer, dat is dan zonder de drank.
Opmerking: Op het moment dat wij het de eerste maal bezochten (zie hierboven) waren we zeer tevreden en enthousiast. Echter een paar maanden later waren de prijzen zeer sterk gestegen (bv. 5 gulden voor 1 stokje saté), en kunnen we ons niet vinden in de prijs prestatie verhouding.

The Trafalgar Pub Foto

Dommelstraat 21

5611 JC Eindhoven

(040) 244 88 20

(040) 246 22 95 (fax)

The Trafalgar Pub internetcafé

The Trafalgar Pub (dinnersite)

Café Restaurant

Bezocht: 8 juli 2000

Bekend eetcafé onder de Eindhovense studenten, waar we een bezoekje aflegden met een aspirantlid. Even een stukje geschiedenis: Trafalgar is de plek waar in 1805 de Franse (Napoliontische) en Spaanse armada werd verslagen door de Britse onder leiding van Lord Nelson. Zeg maar het Waterloo op zee met als held een Britse Piet Hein. Het is dan ook iets waar de Britten nog steeds trots op zijn, en de plaatsen die de naam Trafalgar dragen zijn dien ten verstande ook very British.
De Trafalgar pub hier in Eindhoven straalt iets van die trots uit: het is op het eerste gezicht degelijk en gevuld met veel donker bruin hout. Aan de andere kant is het een pub met diverse grotere en kleinere hoekjes die voorzien zijn van hoge en soms smalle tafels. Na een tijdje tevergeefs gewacht te hebben op de kaart bleek deze in het standaardje op de tafel al aanwezig te zijn. Es gezocht. Hmmmm, het ziet er allemaal wel aardig uit, maar niet zo bijzonder als mijn tafelgenote. Met betrekking tot laatst genoemde heb ik mijn oordeel in positieve zin fors heb moeten bijstellen dit in tegenstelling tot eerst genoemde. Maar ja, een (vegetarische) ovenschotel, in dit geval de Trafalgar Vegerarian Pie (TVP), heeft altijd al een visuele achterstand; het oogt nooit zo top in mijn kijkertjes. Daar en tegen zag de zalm spies op het aangrenzende grote bord er mooi uit. Het was in ieder geval een begin van een mooie avond. Het tweede deel werd zoals gebruikelijk vervolgd bij Berlage, echter daar wisten ze niet dat het een mooie avond was. Tja, zaterdagavond en dan is het er 'house time'. Vastbesloten als we waren om ons te amuseren hebben we drie uur non-stop gedansd zonder dat de dj op de leeftijd van het publiek lette, ha, ha. De volgende maal gaan we toch maar weer op vrijdag uit.

Eethuis 'T Hoekhuis (gesloten) Gesloten

Boschdijk 229

Eindhoven

(040) 243 17 61

Bezocht: 27 Oktober 2000

Deze zaak is gesloten. Na onze vakantie in Barcelona verscheen opeens dit restaurant aan de Boschdijk. Hoewel we er bijna iedere vrijdag langsrijden als we uitgaan, hadden we nog nooit een stap naar binnen 'gewaagd'. Dit in verband met de grote aankondiging van het woord 'spare-ribs' op het bord voor de deur, iets waar we alledrie niet zo'n liefhebber van zijn.
Doordat de tekst ook wel eens werd veranderd in de woorden 'mosselen' en 'zalm', werd onze interesse toch gewekt. Vandaar dat we eens een kijkje binnen namen.
Binnengekomen blijkt het restaurant toch groter te zijn als je van de buitenkant zou verwachten. Het geheel is met grote zorg ingericht (leuke stoelen, tafels). De menukaart is vrij eenvoudig, biefstuk of schnitzel op een aantal manieren klaargemaakt, spare-ribs en mixed grill (Perry's keuze). De viskeuze bestaat o.a. uit mosselen, zalm of een vispotje. De laatste was mijn keuze.
Als garnering was er de keuze uit frites of gebakken aardappeltjes. De groenten (erwtjes en worteltjes, boontjes) waren heerlijk vers. Wijn is alleen als glas of als fles te bestellen. Als toetje namen we de coupe van Dick en nog een koffie na.
Al met al een prima restaurant en zeker niet te duur voor wat ze bieden.

Café Thomas Foto

Stratumseind 23

5611 EN Eindhoven

(040) 246 52 31

Café Thomas

Eetcafé

Bezocht: 1 september 2000

Voorheen heette dit "Mijnheer van Dijck" en had het een beetje "ballen" karakter. De binnenzijde is bijzonder: lang, hoog, met klasssiek stucwerk en koepel. Op een groot tableau aan de muur is o.a. het menu te bewonderen. De keus is inderdaad zoals bij reserveren al werd aangegeven, geslonken. De T-bone en hamburgers e.d. overslaande bleef er het week/dag, salade of kip kerrie over. Onze keuze beviel uiteindelijk prima, echter door de geringe aandacht van de serveerster werd de pret toch wat gedrukt. Erg in de smaak viel was de muziekkeuze; heerlijke disco uit de jaren '80. We waren verkocht. Waarom draaien ze dit 's avonds niet????

Hindoestaans Eetcafé Rimero

Tongelresestraat 339

5646 NB Eindhoven

(040) 281 55 33

Rimero (dinnersite)

Hindoestaans Eetcafé

Bezocht: 24 november 2000

Op een dag reed Perry op zijn fietsje op de Tongelresestraat toen-ie een Hindoestaans eetcafé zag. Gelijk genoteerd en op onze site vermeld.
Om te reserveren dacht-ie dat die net zo goed even langs kon gaan in plaats van te bellen. In het donker goed uitkijkend reed hij er nog voorbij. Het is dan ook een gebouw wat niet erg opvalt, het lijkt aan de buitenkant veel meer op een netjes opgeknapte woning (zonder schreeuwerige reclame). Als je op zoek bent, het ligt rechts naast de Gazelle rijwielhandel.
Het interieur is vrij sober, maar wel netjes en schoon, iets wat naar ons vermoeden de eigenaar belangrijk vindt. De menukaart is niet uitgebreid, voornamelijk rijst of roti (brood) met magere vleessoorten (zoals vis, kip) en verse groenten (wat te bedenken van bijvoorbeeld kouseband). Afhaal/thuisbezorging is trouwens ook mogelijk. Wij namen allebei de Rimero exclusief; rijst met spitskool en spekjes, pittige kleine garnalen en kip in pittige massala saus. Kosten: Fl. 35,- per persoon. (Dit was het duurste gerecht op de kaart). Helaas was de dagsoep niet verkrijgbaar: Daaag! soep... Dessert was niet op de kaart te vinden, wat we wel jammer vonden. Een lekker gerecht, wat dat was het zeker, hoort toch afgesloten te worden met een lekker toetje. (En koffie/cappuccino na). Dus verwacht geen uitgebreid 3-gangen diner. De naam van het eetcafé werd door de eigenaar als volgt verklaard: Hindoestaans, dat ben ik, eetcafé dat is zijn Nederlandse vrouw die de kok is en RiMeRo zijn de beginletters van zijn 3 kinderen.
Een leuk, eenvoudig eetcafé met beperkte keus, alles vers en niet duur. Als we de volgende keer eens willen afhalen, slaan we de Chinees eens over en halen we iets af bij Rimero.

Restaurant Costa Del Sol Foto

Schootsestraat 104

5616 RG Eindhoven

(040) 252 86 30 tel.

Spaans

Bezocht: 8 maart 2003, 25 Februari 2000

Costa Del Sol

8 maart 2003: Er is hier weinig verandert. Het is er nog steeds druk bezocht door voornamelijk zeer uitbundige en druk doende spanjaarden. De sleutel woorden zijn hier vis, vers en zeer royale porties. Als je met een grote groep bent dan bestel je een aantal 'hoofdgerechten/schotels' en kun je van alles wat nemen. Met zijn tweeŽn is dat wat lastig, en heb je daardoor erg veel van hetzelfde op je bord'je' liggen. Tip: bestel bv. zijn tweeŽn slechts 1 voorgerecht (bv. de tapas varia). De prijs? Wij waren ieder ergens tussen de 20 en 25 euro kwijt zonder dat we een nagerecht genuttigd hadden. Verder kunnen we nog opmerken dat de omgevingstemperatuur een duidelijk 'brrrr' gevoel opleverde. Het is wel mogelijk om jezelf op goedkope wijze op te warmen: door je eigen (sterke) drank meenemen en nuttigen. Dat schijnt hier geen enkel probleem te zijn...
25 februari 2000: Helaas is deze recensie ooit eens verloren gegaan. In het kort komt het erop neer dat de sfeer er overeenkomt met een Spaans restaurant: erg druk, TV altijd aan en veel vis. De scheiding tussen restaurant en café wordt gevormd door een twee grote aquaria.

Indian Restaurant Taj Mahal Foto

Geldropseweg 27-29

5611 SC Eindhoven

(040) 213 00 11 tel.

(06) 25 28 35 38

Indiaas

Bezocht: 6 januari 2001

Laatst waren we onderling wat aan het babbelen over de soorten restaurants in Eindhoven en kwamen tot de conclusie dat na de sluiting van Ghandi er nog maar een Indiaas restaurant in Eindhoven is. Nu wil het toeval dat deze jongen een paar dagen later 's avonds over de Geldropseweg fietste en deze zaak zag liggen. Het was al laat, zo laat dat alle lichten al gedoofd waren. Het enige dat ik kon vaststellen dat het een Indiaas restaurant was en dat er tevens een deel was ingericht om af te halen. Met andere woorden, voordat we hier naar binnen traden wisten we absoluut niet wat we zouden aantreffen.
Na een goed begin van het nieuwe jaar, met onder andere een bezoek aan Maastricht en Antwerpen, was het weer tijd om te genieten in Eindhoven. Het was dus even omschakelen op het moment dat we binnen traden in deze kaal ingerichte stek. Dit werd nog eens te meer versterkt doordat we de eerste gasten waren die avond. Gelukkig werd het later een stuk drukker.
We namen driemaal Tandori Special Night for 1 person. Tja, bij oosterse gerechten is er altijd de vraag hoe pittig het is. Nou, dat werd heel mooi opgelost: er wordt gevraagd hoe pittig je het wil hebben. Wachtende op het bestelde verschijnt er Pamadam op de tafel met vier sausjes; hetzelfde als bij Touch Of India maar dan beter: pittiger, zoeter, frisser, scherper. Het voorgerecht van het gekozen menu bestaat uit een zeer royale en verse garnalencocktail. Het gevolg was dat we al aardig vol zaten bij aanvang van het eveneens royale hoofdgerecht, bestaande uit rijst, nan, salade, kip, groenten. De keuze voor het nagerecht bestaat uit een vijftal soorten ijs. Wij kozen voor: mango papaya, kulfi (karamel-kokos blokjes met nootjes), kaneel ijs. Wederom erg royaal uitgevoerd maar als minpuntje moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat het ijs hier en daar ook bestond uit bevroren water en dat er spuitbusroom gebruikt werd.
De laatste tijd krijgen we steeds vaker de opmerking om ook iets te vermelden over de bediening. Welnu, wat hier opvalt is dat de nog niet zo ervaren bediening hele periodes in de keuken verblijft.
Conclusie: het geheel smaakte lekker, de scherpte/heetheid worden op de persoonlijke smaak aangepast, en de porties zijn vers en zeer royaal. Voor 35 gulden is het een prima prestatie, echter eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat Touch Of India stukkie lekkerder is (en een stuk duurder). Ik kon me niet aan het idee onttrekken dat het restaurant op dit moment een bijzaak is en het geheel drijft op de afhaal dienst. Mede daarom zijn we niet lovend over deze zaak, maar we vertrouwen erop dat het erin de toekomst alleen maar beter wordt. Deze gedachte wordt gevoed door het feit dat na afloop aan de gasten gevraagd wordt een enquÍte in te vullen waar onder andere suggesties ter verbetering gegeven kunnen worden.

Spaans restaurant El Patio Andaluz Foto

Kloosterdreef 49a

5612 CT Eindhoven

(040) 244 32 13 tel.

(040) 246 13 77(fax)

Spaans

Bezocht: 25 Juni 1999, zomer 2002

El Patio Andaluz

zomer 2002: Het is nu beter geschikt om met zijn tweeen te eten, en de paella hoef je niet meer de dag van te voren te reserveren. Verder is nog vermeldens waardig dan je hier 1x per week kunt salsa dansen.

25 juni 1999: Boven de Blokker (tot begin 2004 zat daar de Giraffe) aan de Woenselse markt ligt dit Spaanse restaurant. De typische tegeltjes is wat al direct bij binnenkomst op valt. De gehele inrichting doet me denken aan een bezoek aan Portugal (deze gast is nooit in Spanje geweest). De tegeltjes, de muurschilderingen, de tafeltjes, de licht inval, ja, de gehele inrichting leek op een van die eetgelegenheden waar je grote groepen dropt. Wel nu, het mag dan bijna geen verrassing heten dat het restaurant in gesteld is op grotere groepen. Dat vonden we jammer; de, wat de hoofdgerechten betreft, toch al niet zo uitgebreide kaart kende extra beperkingen: tenminste 2 of zelfs 10 personen zijn vereist.
Het eten smaakte goed, en zag er even zo lekker uit. De prijs prestatie verhouding valt wat minder goed uit als je het moet vergelijken met de overige op deze pagina.
Na afloop bleef er nog genoeg tijd over om de onze zomerkleding collectie uit te breiden. Later op de avond hebben genoten van het FiŽsta del Sol: Robin who...? en Chicken George. Die laatste, een 13 personen sterke band, bracht onze ledematen pas echt in beweging tot veel later in de avond dan gepland. We vinden het heerlijk om te zien dat de band zelf veel plezier aan hun optreden beleeft. Chicken George: bedankt voor de pracht afsluiting van de avond.

Restaurant De Rooie Sok Foto

Leenderweg 38

5554 CL Valkenswaard

(040) 207 53 10

De Rooie Sok internetcafé

Uitgaan in Valkenswaard

Tip van Jodokus: Ga eens eten bij De Rooie Sok. Het eten is lekker, betaalbaar en de kroegeigenaar zo gek als een tros druiven.
Haudoe (burb,.... sorry, m'n zalm komt omhoog) en hopelijk zie ik m'n mailtje binnenkort op jullie site.

Eetcafé

Bezocht: 16 Maart 2001

Na een tip via email, bekeken we eens de website die behoorlijk melig was. Toch maar eens kijken wat een avondje Rooie Sok inhield. Binnengekomen zagen we dat het interieur typisch (studentikoos) eetcafé achtig is, met de nodige vreemde attributen aan de wand en plafond. (Heilig Hart Beeld, vogelhuisje, kleurplaten, vier brandblussers aan de bar). De papieren placemats zorgen al voor een tijdje leesplezier met de vreemde en grappige uitspraken die er opstaan. Je kunt na aflloop op de placemat aankruisen, wat het meest overeenkwam met de 'eetervaring'. De menukaart is, net als de website, doorspekt met melige opmerkingen. Zoals bijvoorbeeld de garnalen die in ons gerecht zouden zitten uit het potje van de Albert Hein kwamen. We kregen het idee dat de Appie Happie in Valkenswaard al om zes is gesloten, want de bovengenoemde garnalen vonden we niet zo 1-2-3.
Na een tijdje lezen van het menu, gingen 2 van ons voor het 'Doe maar ruig' menu (het duurste op de kaart, met z'n 50 gulden), terwijl onze gasteetster alleen een hoofdgerecht nam, namelijk de Neptunus schotel. Deze vis(oven)schotel was gevuld met verschillende soorten vis, waaronder zalm, mosselen, en kreeft. Het 'Doe maar ruig' menu bestond uit Buffalo wings als voorgerecht, krap gebakken gepaneerde kippenvleugeltjes met een soort 'curry' saus. Als hoofdgerecht ook de Neptunus schotel met een flinke kom krulfrietjes en als toetje een soort turkse koffie met likeur, mjammie!
Bij het hoofdgerecht kreeg ieder nog een salade geserveerd, die helaas op het houten plankje lag naast de ovenschotel. Zag er wat minder smakelijk uit, terwijl de salade an sich best lekker was met een aparte dressing. De ovenschotel was net als de krulfriettjes, heerlijk. En dat laatste zeg ik als 'niet-zo-graag-friet-eter' niet zo vaak. Als 'gereedschap' om de kreeft te kraken kregen we een waterpomptang, die helaas door een los schroefje niet geheel op zijn taak berekend was. Met de turkse koffie en likeur als afsluiting, was dit een prima etentje. We mochten tot slot nog wat bestellen 'op het huis', wat we met een behoorlijk gevulde maag helaas moesten afslaan.
De wilde feesten met krokkedillenstaarten en vuurvreters (die zo nadrukkelijk op de internet site genoemd zijn) waren nergens te zien. We hadden zeker een rustig avondje gekozen.
Een opmerkelijk feit is, dat in tegenstelling tot de meeste andere restaurants, hier vrijgezellenfeestvierders van harte welkom zijn.

Restaurant - pizzaria Il Giardino Foto

Kruisstraat 87

5612 CD Eindhoven

(040) 246 52 80 tel.

Italiaans

Bezocht: 3 September 1999

Il Giardino (dinnersite)

Hi, hi, die Perry. De buitenzijde had zijn aandacht getrokken? Nou dat was dus van die andere Italiaan. Maar goed, de binnenzijde is leuk ingericht in de sfeer van een giardino (tuin), maar als je een kritische kijker bent dan is de inrichting van het mooie tuintje misschien net even niet echt genoeg. Het koude voorgerecht bestaande uit krab, garnaal en zalm was mooi en verfrissend. De pasta van het huis, visschotel met al dente macaroni, deden mijn gedachten terug gaan in de tijd; de heerlijke vakantie op Malta met het drukke restaurant "Pasta Mania" in Sliema. Met de hersenspinsels weer terug in Nederland kwamen we tot de conclusie dat we dit maal te overmoedig waren geweest: onze magen zaten na de eerste twee gangen te vol om nog een derde aan te kunnen. De buikvullig prijs verhouding is hier dan ook vrij hoog.

Restaurant Sicilia

Bogardeind 9

5664 EA Geldrop

(040) 285 37 00

Italiaan

Bezocht: 22 december 2000

Tip van Zwarte Duif: dit is waar ik graag verpoos.
Dit was een vreselijke ervaring. De carpaccio bestond uit een verzameling lapjes boterhammen vlees, de siciliaanse specialiteit een lachertje, het hoofdgerecht was niet bijzonder, de bediening was voortdurend ingesprek met een hotelgast en had der halve geen ogen en oren voor iets anders.
Nie wieder!

Alfonso's Mexican Restaurant Foto Gesloten

Stationsplein 7

5611 AB Eindhoven

(040) 244 42 81 tel.

Mexicaans restaurant

Bezocht: 8 Mei 1999

Deze gelegenheid behoort tot een keten en is ondertussen gesloten. In de plaats ervan komt uit diezelfde keten Gaucho's. De fijnproever van ons gezelschap kan het niet zo verse eten minder waarderen. De bediening is daarbij niet de snelste. Desondanks zullen velen hier toch kunnen slagen. Enne, niet vergeten zo'n appart Mexicaans bier (Desperados) te nemen als je hier bent. Patrick S., bedankt voor je gezelschap. Alleen jammer dat die DJ geen verzoekjes draaide, he?

Eetcafé John (gesloten) Gesloten

Stationsplein 33

5611 BC Eindhoven

(040) 245 09 09 (?)tel.

Eetcafé

Bezocht: 2 februari 2002

In verband met de opening van deze gelegenheid is er veel reclame gemaakt in de lokale media. Dat is het enige opvallende omdat er te melden is. De kaart is niet veel bijzonder dan wat ik zou willen noemen "daghap". Het duur redelijk lang voordat we het bestelde op tafel hadden. Het resultaat van de kok zijn inspanningen was aangebrand. De andere gasten verging het op soortgelijke wijze. Een slecht visitekaartje: het is gewoon dom dom dom om zoveel reclame te maken en dan zo'n prestatie te leveren. Hier kom ik niet meer terug.

Eetcafé De Vrienden Foto

Stationsplein 33

5611 BC Eindhoven

(040) 245 09 09 tel.

(040) 844 35 75 (fax)

Eetcafé

De Vrienden

De Vrienden (dinnersite)

Voorheen heette het De Vrienden van de Amstel, en daarvoor Eetcafé John. Behalve het wisselen van bierleverancier hebben niet de indruk dat er veel is gewijzigd. De kaart is iets verbeterd, maar bevat nogsteeds gerechten die we omschrijven als "daghap"; bedoelt om na het winkelen de maag te vullen, maar minder geschikt om de smaakpapillen te strelen. De prijzen zijn gestegen, denk aan zo'n 25 euro voor 3 gerechten per persoon. De inrichting is ook een verbeterd. Als iemand hier meer over kan en wil vertellen dan horen we het graag.

Café Charlies Pub Gesloten

Dommelstraat 36

5611 CK Eindhoven

(040) 243 88 04

Eetcafé

Bezocht: 23 September 2000

Deze zaak is definitief gesloten.
Na een bezoek aan de Trafalgar Pub in de Dommelstraat werd het ook eens tijd om het eetcafé aan de overzijde te bezoeken. Beide stralen, qua naam en sfeer, een Engelse pub uit. Echter deze gelegenheid maakt die belofte nietwaar. Deze zaak is naar verhouding van binnen klein; een bar en op een verhoging zes tafeltjes. Bert was zeer tevreden over de soort muziek die er gedraaid werd (bv Tori Amos), alleen jammer dat het geluidsniveau zo hoog was. M.b.t. de menukaart is het veelal bief en schnitzel wat de klok slaat. Het menu bied naar onze smaak geen fantasievolle gerechten. Daarom vonden met moeite, of misschien was de keuze daardoor makkelijk, iets van onze gading: gebakken mosselen vooraf gevolgd door kip kerrie. Ter afsluiting namen het een ijscoupe. Alles was eenvoudig en goed uitgevoerd.
Conclusie: wij hebben deze stek ervaren als een plek waar je na of tijdens het winkelen even je maag vult met een of andere runds of kipgerecht voor nog geen twee tientjes. Echter t.g.v. de menukaart en de sfeer, beschouwen wij deze plek niet als een waar je gezellig een avondje uitgaat eten. Met andere woorden: we onderschrijven de slogan, for pleasure and good food, van deze zaak alleen voor de eerst genoemde situatie en niet voor de laatste. Wij zouden onze 40 gulden voor drie gangen liever elders spenderen.

De Nijl Foto

Aalsterweg 117

5615 CD Eindhoven

(040) 211 62 57 tel.

Shoarma, Grill, Italiaan

Bezocht: 31 Maart 2000

Ik werd op een grappige manier op deze zaak geattendeerd: doordat we de beheerder van de 040-pagina vroegen om een link naar onze site op te nemen. Bij zijn reactie zat ook de vraag of we deze gelegenheid kenden. Aangezien dat niet het geval was reageerde ik hierop direct door te vragen naar een omschrijving / reden om het bezoek te rechtvaardigen. Het antwoord daarop beleef enige tijd uit, en verraste me aangenaam. De beheerder van de pagina en het restaurant blijken een en dezelfde te zijn. Dus als je hem eens wilt ontmoeten: hier mot je weze.
Door familie omstandigheden en gezondheidsredenen, die ook de vorige week en ook de komende week zo zijn invloed zullen hebben op het EsetTE team, bezocht ik deze gelegenheid in mijn uppie. Deed heel vreemd aan, maar het was ook een mooie manier om er voor te zorgen dat het bezoek niet opgemerkt zou worden door Joe, ha, ha.
Als voorgerecht nam deze jongen een tomatensoep met tortelini. Het opende heerlijk mijn luchtwegen, en baande tevens de weg naar het hoofdgerecht: kalfsvlees in witte wijn saus met een salade (die als ik eerlijk ben niet bij Stefan in de smaak zou vallen) en frietjes. Tot slot een ijscoupe. Deze leverde een verrassing op: het werd geserveerd met 'vuurwerk', waardoor een andere gast mij gelijk vroeg of ik jarig was, hi, hi. Wat me ook opviel was de reuzachtig shoarma schotel die genuttigd werd aan het aangrenzende tafeltje: een zeer royale schotel met diverse sausen. Wat betreft de prijs prestatie verhouding: de 45 piek voor mijn vertier vond ik toch iet wat hoog.
Tot slot nog een sfeer impressie: van buiten is het helder wit, van binnen bruin met een wat gedemptere verlichting. Op de wand van houten schrootjes zijn massa's foto's die blijk geven van heel gezellige momenten: de feesten en partijen. Wat verder opvalt is de bar, of beter, wat zich erachter bevind: een kebab-'spit' en een friture. Dat is kenmerkend voor het diverse karakter van deze zaak: shoarma, kebab, grill, italiaans, frieten en dat als onder een Egyptische naam.

Dionysos Foto Gesloten

De Stoutheuvel 4

5632 MR Eindhoven

(040) 241 05 79 tel.

Grieks specialiteiten restaurant

Bezocht: 23 April 1999

Deze zaak is definitief gesloten.
Op aanraden, van wie eigenlijk?, hebben we ons eens buiten het centrum gewaagd. Het zou speciaal moeten zijn, maar de manier waarop het vlees was klaargemaakt had niet onze voorkeur. Evenals het overige. Blijkt maar weer eens te meer dat smaken verschillen.

Café Restaurant De Carrousel Foto

Markt 35

5611 EC Eindhoven

(040) 245 3890 tel.

(040) 243 0547 (fax)

De Carrousel

Bezocht: 14 Mei 1999

Week/dag schotel: ja.

Het aan de Eindhovense markt gelegen café restaurant, met terras, valt van buiten op door de grote ronde vorm. De inrichting is een grote carrousel, zo staan er paarden op een stang her en der in de royaal bemeten ruimte. Voor weinig geld kun je zelf een hoofdgerecht samenstellen waarbij het mogelijk is de standaard frietjes te vervangen door een aardappel garnituur. De keuze van de wijn betaat uit drie soorten: rood, wit en geen. De prijs prestatie verhouding is niet echt slecht te noemen. Aangezien we "liever" iets meer hadden willen betalen geven we als totaal score een 6-, te meer omdat het publiek niet zo verfijnd is.

Eetcafé Unique Foto

Pastoor van Arsplein

5622 CH Eindhoven

(040) 293 92 73 tel.

(040) 245 83 03 (fax)

Bezocht: 26 November 1999

In 2003 is er een nieuwe eigenaar gekomen en heeft het restaurant een ander karakter gekregen dan hieronder omschreven. Wij hebben het nog niet bezocht, dus als je een je ervaring wil delen dan horen we het graag.

26 November 1999: Dit, in de woonwijk Mensfort gelegen eetcafé, is inderdaad uniek. Het telefoonboek vermeldt heel wat 'unique' aan het pastoor van Arsplein: cafetaria, restaurant en een catering- en partyservice. Ook de entree schept enige verwarring: links het cafetaria Unique en rechts het eetcafé Unique. Het interieur doet me denken aan een luxe mega tent (van zo'n verhuurbedrijf): netjes glanzend en licht van gewicht. De eerste indrukken zijn die avond en erna niet gewijzigd. Ik ben niet zo'n soep eter, echter de lijst van voorgerechten bood weinig andere keuze mogelijkheden, het werd dan ook: 3 maal soep van de dag. De menukaart had trekjes van een veredelde frituur, voor het hoofdgerecht werd al het daarom al snel the-top-of-the-list: Chateau Briand voor twee personen (kan helaas alleen per 2), en een pepersteak. De bestelling liet erg lang op zich wachten ondanks dat het niet druk was, maar....het smaakte goed (maar niet bijzonder). We sloten af met een flensje en 2x coupe fantasie.
Belangrijkste conclusie: een slechte prijs/prestatie verhouding. Is er dan zo weinig positiefs te melden? Gelukkig niet: het ziet er netjes uit, de bediening/eigenaar is trots op zijn zaak en heeft er plezier in. Dat zorgt ervoor dat je als gast ook vrolijk bent. En wat is nu het belangrijkste...
Wat dacht je wat? Dat wij ons niet vermaakt hebben? Jawel hoor. We hebben het best naar onze zin gehad. Heel wat besproken en bij gekletst. Dit maal met name ieders love-life.


Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links STARTPUNT.NU www.magnetis.com Vinden.NL - Maakt Internet Compleet Personal Pages

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl).