EsetTE

Tot €15,-

is de lijst van eetgelegenheden in Eindhoven en omstreken. Wil je eens iets anders, snel of goedkoop? Er is altijd wel iets wat je zal aanspreken in onderstaande. Wij, de samenstellers, zijn een stel vrienden die al meer dan 5 jaar regelmatig vertoeven in telkens weer een andere eetgelegenheid.
De naam EsetTE is verzonnen door de initiatiefnemer van deze pagina en is het acroniem voor: Eetgelegenheden Steven, Egelmeers, Triepels Te Eindhoven e.o. Merk op dat "set" heel wat "ETE"n naar binnen werkt, maar dat alles gelukkig weet kwijt te raken door te sporten. Heb je opmerkingen of tips? Dan vernemen we die graag van je: mailto:esette@dse.nl.
De prijzen op deze pagina liggen lager dan €15,- per persoon voor de gehele maaltijd (als we de wijn niet meetellen).

Index - Nog te bezoeken - Buiten Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Waar liggen de restaurants - Gastenboek - Achtergrond informatie

Bezocht door EsetTE

We noemen de bovenste de beste.

Eetcafé de Effenaar Foto

Dommelstraat 2

5611 CK Eindhoven

(040) 245 45 14 tel.

Eetcafé

Bezocht: 5 November 1999, 2000, 2002, 15 maart 2003

De Effenaar

15 maart 2003: Er is hier weinig tot niets veranderd. Op vrijdag is het er erg druk, op de zaterdag stukken rustiger. Echt iets om mee rekening te houden, vooral omdat reserveren niet mogelijk is.
De meeste tafeltjes bevinden zich op het 'balkon', waar je uitzicht hebt op het café. Dat je hier op enig niveau zit blijkt ook uit het geserveerde. Als prima instapper is er de dagsoep (€2,50) + dagschotel (€7,50) die naar keuze vlees of vegetarisch is. Elke schotel bevat dezelfde salade, en naar keuze is er frietjes, aardappelkroketjes of rijst. Alles is lekker vers en voor deze prijs klasse bijzonder te noemen. Naast de hoorbare muziek uit de zaal ernaast, zijn de minpuntjes de kleine tafeltjes, en de nabije achterburen (maar...als je je eenmaal geinstalleerd hebt, dan heb je daar niet zoveel last meer van). Daarom is het vooral geschik voor een wat jonger publiek, met een beperkte groeps grote (2 tot 4 personen).
Al jaren treffen we hier dezelfde kwaliteit en kenmerken (of zijn de gerechten nu net ietjes minder bijzonder?), en wat ons betreft mag dat nog wel even zo blijven. Chapeau!

5 november 1999: De Effenaar is dé eetgegenheid om met een beperkter budget te gaan eten. We waren die avond met zijn drieŽen ietsje meer dan honderd gulden kwijt, inclusief een karaf witte huiswijn. Hoofdgerechten liggen allemaal onder de É20,-. Het voorgerecht werd een tomatensoep (2x) die goed gekruid was. Als hoofdgerecht namen we de vegetarische dagschotel: een oesterzwammenschotel (2x, weer dezelfde personen als bij de soep) en flautas. Het laatste is een soort zachte tortilla gevuld met kip, ui, paprika, kidney beans; Bert was er zeer enthousiast over. De vegetarische schotel was helaas zonder frites/aardappelen/rijst. Als toetje namen we walnotenijs (2x, maar nu niet dezelfde personen; het was de amaretto die voor Stefan en Bert doorslaggevend was) en palechinka. Het laatste is een Roemeens pannenkoekje met abrikozencompote. We sloten af met twee cappuccino en een koffie.
Het tempo lag overigens vrij hoog, maar we hadden het plan om nog even een magnetron onderdeel te halen voor Perry, dus dit kwam die avond wel goed uit. Alhoewel, het flutonderdeel ontrok evenveel aan de knip als een etentje voor 2 personen. Het tempo van de muziek van de naburige concertzaal was ook goed te volgen. Dit werkte zeer storend in op de muziek in het, overigens eenvoudig ingerichte, eetcafé.

Eetcafé De Verandering Gesloten

Grote Berg 17

5611 KH Eindhoven

(040) 244 92 93tel.

Eetcafé

Bezocht: 6 Oktober 2000

Deze zaak is gesloten in de zomer van 2002. Ik moet zeggen: zeer tot mijn spijt.

Deze stek bestaat nog niet zolang en trok laatst onze aandacht, zag er goed uit en de prijs was laag. Hoe zou de praktijk zijn? We reserveerden telefonisch waarbij ons gezegd werd, je hebt de keuze uit vlees, of vegetarisch. Het was opdat moment niet bekend wat het vego menu inhield. Daarvoor moesten we later nog eens terug bellen. Ons door het slechte weer een weg banende arriveerden we ter plaatse en namen plaats aan het (tamelijke kleine) gereserveerde tafeltje. Tot onze verwondering werd er weer naar onze menukeuze gevraagd. We vonden het niet erg, wel vreemd, ha, ha. Als apetizer wordt er door het huis nacho's met saus geserveerd; heerlijk knabbelen! De champignonsoep volgde. Geruime tijd daarna verscheen het prachtige hoofdgerecht uit het piepkleine keukentje. De wijze van opdienen (bord, variatie, de combinatie, gebruikte producten waren een ware verrassing en zijn ongebruikelijk (ik zou bijna zeggen: ongekend) in deze prijsklasse. Nu zou het nog van de smaak afhangen of deze onze nieuwe lijst aanvoerder zou worden; de verwachtingen waren dus plots zeer hoog gespannen. Tja en dan ontdek je, dat er uit zoīn klein keukentje niet alles perfect te toveren is. Niet alles is goed warm, de tomaten taart is een beetje aangebrand, de prachtige vruchtencombinatie is veelal vers maar niet helemaal rijp of juist overrijp. Is het een ramp? Nee, in tegendeel: voor F.19,50 is het zeer goed, het uiterlijk gaf op het eerste gezicht de indruk dat we iets geserveerd kregen dat elders 2 tot 3keer zo duur is. Als nagerecht hadden we de keuze uit vanille ijs met vruchtjes en slagroom thee of koffie. Voor drie tientjes p.p. hadden we 3 gangen + drank; een heerlijk wondertje, dat met een paar verbeteringen (grotere keuken) de perfectie kan naderen. Verder is als bijzonderheid op te merken dat er aan de achterzijde een groot terras is. Conclusie: het is qua prijs en menu te vergelijken met cafe Bommel. Hier wordt er echter duidelijk meer op uiterlijk (bord + cafe) gelet dan bij Bommel ten koste van een zeer gemoedelijke sfeer en heeft daarom een streepje voor. Enne hier is dan ook nog een toetje verkrijgbaar. De tafels net zo hoog als bij de Vooruitgang. O ja, tot slot willen we nog opmerken dat we vergast werden door een live optredentje door een trio.

Café Bommel Foto

Kleine Berg 32

5611 JV Eindhoven

(040) 245 29 22 tel.

Eetcafé

Bezocht: 3 December 1999, 2001 en eind 2002

Tip van Erwin en Saskia.

Bij de Bommel geef je bij het reserveren niet één precieze tijd op. Je komt er binnen en je kunt wachten in het café onder het genot van een drankje totdat er plaats vrijkomt.
Bij het reserveren konden we kiezen uit een schnitzel of vegetarisch gerecht. Daar Perry een schnitzel in een restaurant not done vind, koos hij voor 3x vegetarisch, en hiermee waren we het allemaal van harte mee eens.
Als voorgerecht hadden we (vegetarische) tomatensoep met basilicum creme. Het hoofdgerecht bestond uit empavadillas met paddenstoelen en feta, rijsttimbaaltjes, roergebakken sesamgroenten en salade van spinazie en peer met roquefortdressing. Het hoofdgerecht zag er mooi uit en smaakte ook goed, behalve dat de schrijver dezes niet zo enthousiast was over de genoemde dressing. Natuurlijk nuttigden wij een karafje (witte) huiswijn erbij.
Helaas konden we geen nagerecht krijgen, dus kozen we voor koffie en cappuccino.
In totaal waren we iets meer dan 100,- kwijt voor drie personen, inclusief het drankje vooraf. De prijs/kwaliteit verhouding is zonder meer goed. De keuze is echter beperkt tot twee van te voren vastgestelde 2-gangen menuīs, die je bij het reserveren dient op te geven.

Ethiopisch restaurant Eindhoven Foto

Schootsestraat 170

5616 RH Eindhoven

(040) 255 52 83 tel.

(040) 368 63 44 (fax)

Ethiopisch Restaurant Eindhoven

Ethiopisch restaurant Eindhoven (dinnersite)

Ethiopsch

Bezocht: 30 april 2005

Eindelijk belanden we een keer in deze zaak. Het zat al lang in de pijplijn, en bovendien had ik het al aangekondigd tijdens het interview op radio Eindhoven. Enniewees, zonde dat we het niet eerder hebben bezocht.
Wat gelijk op valt is de eigenaar. Die houd de deur al open zodra je staat te turen op de menukaart voor de raam. Nadat onze fietsen voor anker gingen op het Trudoplein in Strijp, meerden wij aan in de een andere wereld. Hoera! Eindelijk een andere keuken in Eindhoven. Ik zo iets van: het zal wel cous-cous zijn. Maar nee! Wat een vooroordeel zeg. De basis wordt gevormd door een soort pannenkoek (Enjera) die in een kleurig rieten mandje wordt opgediend. Enne, het aantal vlees en vegeratische gerechten houd elkaar in evenwicht. Dus het is ook een aanrader voor vegetariers. Naar de wensen van de klant wordt geluisterd. Zo ook de wensen omtrend de pittigheid van het gerecht, en da's wel eens handig voor de Hollandse smaakpapillen. Echter, in ons geval was het het omgekeerde: 'een maal extra pittig' voor de sambal specialiste. No-problemo.
Het is een klein restaurantje, en ziet er inmiddels niet meer zo kaal uit als in den beginne. Ennnnnnn.....er is een extra 'attractie': als je echt wilt eten op zijn Ethiopisch dan eet je met je handen. Pak met een stukje pannenkoek iets uit gezamelijke de schaal, en hoppa, in het mondje. Ook hier is, indien gewenst, een Hollandse aanpassing mogelijk (= bestek). Wat wij extra lekker vonden was de spinazie en het rundergehakt. Die groenten was zo lekker en we herkenden niet wat het was. Okay, hij die geen spinazie lust had gelijk door wat het was, zonder het ook maar te proeven. De anderen vonden het heerlijk en moesten navraag doen bij de eigenaar. Wat was toch de naam van het lekkere groene goed? Ja, het was dus toch spinazie. Amai, wat lekker. En spontaan werd ons een extra portie gebracht. Enne, voor de Hollanders onder ons: ja die was v-a-n---h-e-t---h-u-i-s, oftewel, gratis. Twee kleine minpuntjes waren er ook. Maar die vergeven we graag: de gerechten hadden een andere pittigheid als opgegeven (=bestelling verwisseld), en het duurde erg lang. Beide zijn waarschijnlijk de oorzaak van de Koniginnedag drukte.
Dus als je eens een keer iets anders wil, een andere eetervaring en de omgeving mag wat minder chique zijn, dan is dit een aanrader. Onze tipgeefster van het eerste uur is er inmiddels vaste klant.
Reactie van M (feb 2005): Ik ben een aantal maanden terug daar geweest, is erg leuk! Vriendelijke eigenaar en heerlijk gegeten. De menukaart is niet erg uitgebreid, je kunt het beste de combinatie schotel nemen; dan heb je meteen van alles gegeten (en tevens ook bijna de gehele menukaart gehad). Bezoeken dus!

De Mispelhoef

Oirschotsedijk 9

5651 GB Eindhoven

(040) 262 41 28

(040) 262 47 24 (fax)

Café Restaurant

Bezocht: 4 maart 2007

Deze locatie is populair voor feesten en partijen. Daarnaast is het een pleisterplaats voor fietsers, met een heuse ANWB fiets-ehbo. Behalve de zalen en het terras is er, in het oude deel van deze uit 1774 stammende hoeve, een bruincafé gevestigd. Veel stamt uit de oude tijd, echter er is ook een gashaard en het plat tv-scherm. Er staan slechts een paar tafeltjes in deze warme intieme sfeer. Merk wel op dat het tevens een café is. Het eten dat geserveerd word? Zoals Jorrit hier beneden al aangaf: niet te duur en wat thema's. Daarnaast: wat te denken van een weekschotel van nog geen 8 euro? Geen culinaire hoogstandjes, maar op z'n Brabants: degelijk de buik gevuld, goed van smaak, vers en voor een eerlijke prijs.

Jorrit: Je moet een keer van Di t/m Do in de Mispelhoef gaan kijken. Daar hebben ze altijd thema avonden: Saté, Spare-Rib, Mosselen of andere leuke ideeŽn. Het is er niet duur, lekker bruin café, gezellig, en erg lekker Eten.

Toko Murah

Heuvel Galerie 8

5654 AH Eindhoven

(040) 246 39 02 tel.

Indonesisch

Bezocht: 15 april 2006

Toko Murah betekent "goedkope winkel". Het is gevestigd in de "kelder" van de Heuvelgalerie, en wordt omringd door diverse andere fastfood zaken (vis, grieks en Bart). Het is geen duidelijk afgescheiden plek omdat er geen wand zit met het winkelgedeelte en ook niet met buurtman Bart. Je zit dus in de winkel, waar aan een wand Indonesische kruiden en ingredienten hangen, achterin de winkel zijn twee vitrines waar eten in bakken ligt. Door het aan te wijzen, of door een van de gerechten van de kaart te kiezen bepaal je wat te eten, waarna het in de magnetron wordt opgewarmd. Drinken pak je zelf uit de koelvitrine. Bijvoorbeeld, de in NL zelfzaam verkrijgbare jasmijn thee van Thebotol (niet dat ik die zo lekker vind, maar het is wel bijzonder ;-). Op de kaart staan o.a. Nasi Rames (= een van alles watje met gebakken witte rijst), Nasi Kuning (=idem maar dan met gele rijst) en Lontong Sayur (=idem maar dan met blokjes kleefrijst en meer jus/saus). Het is dus eigenlijk een relaxt royaal opgezet Indonesisch cafetaria, en lijkt qua inrichting op Makan-makan.
Doet het zijn naam eer aan? Nou, mogelijk wat betreft inrichting, maar niet zo zeer wat betreft prijs. Nog geen 10 euro voor een warme hap en wat drinken is toch niet zoveel? Nou, de downside van het magnetron gebruik merk je bijvoorbeeld aan de uitgedroogde rijst. Met andere woorden, de prijs prestatie verhouding is niet zo best. De Roti Shop in de Kruisstraat is dan toch wat beter en authentieker (maar niet sjieker) dan deze zaak. Natuurlijk is de huurprijs van het pand in de Kruisstraat ook een stuk lager, en dat zal zich ongetwijfeld vertalen in de prijs.

Eetcafé De Wilde Man Foto

Markt 10

5611 EB Eindhoven

(040) 245 23 00 tel.

Eetcafé

Bezocht 1 december 2000

De Wilde Man

Al een paar keer 's avonds binnengeweest (een gezellig jongerencafé met Top 40 en R&B muziek), werd het toch eens tijd om ook de keuken eens uit te testen.
Door het verwarmde terras naar binnengelopen, valt onmiddelijk het interieur op: het is in de stijl van de zeilschepen uit de Gouden Eeuw. Veel kleine tafeltjes, maar met genoeg zitruimte, je zit niet meteen bij je buurvrouw op schoot. Het was rond half zeven wel behoorlijk druk en we waren blij dat we gereserveerd hadden. Na half acht werd het duidelijk rustiger.
De menukaart bestond uit diverse salades en soepen vooraf, visgerechten zoals zalm, garnalen. gamba's, gebakken mosselen. En natuurlijk ook diversen vleesgerechten. We namen alle drie de specialiteit van het huis: mexicaanse vleesschotel (tortilla's met rundvlees en salade).
Als voorgerecht namen we de vissoep en tomatensoep. Gewoon lekkere soepen... Het hoofdgerecht was lekker, zeker genoeg qua hoeveelheid en prima op smaak. Handig was dat de pittige saus in een apart schaaltje zat, zodat je zelf kon doseren. Enige nadeel was dat je nogal plakkerige handen kreeg van het zelf vullen van de torilla's, maar een kniesoor die daar op let (er waren genoeg servetjes voorhanden). Helaas hadden ze geen dessert, zodat we als afsluiter koffie of cappuccino namen. Voor het dessert hoef je echter niet ver te zoeken, wij namen bijvoorbeeld een heerlijke ijscoupe met chocolade, likeur en lekker veel slagroom bij Roma om de hoek. Maar l'Escalier iets verderop in de Heuvelgalerie heeft ook het een en ander.
Wat ook opviel, dat ondanks de grote drukte, je snel en attent geholpen werd; ze hebben zeker genoeg personeel rondlopen en dat hebben we elders wel eens anders gezien.

Bistro De Oude Garage Foto

Peter Zuidlaan 4

5502 NH Veldhoven

(040) 255 61 44 tel.

Hollands

2003

De naam zegt het al: het is gevestigd in een voormalige garage. Echter dochterlief vond de motorolie niet zo smakelijk, en startte samen met haar man een restaurant. Hier en daar zie je nog een paar 'garage' attributen ter versiering staan. Het is een grootte hoge ruimte. De tafels staan lekker ruim opgesteld. Al jaren is hier een heel goedkoop 3-gangen menu verkrijgbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag: voor 7,50 euro (in 2006) "eten wat de pot schaft". Een prijs waarom je blijft lachen. Alleen al voor een voorgerecht ben je tegenwoordig al meer kwijt. Het bestaat bijvoorbeeld uit een soepke vooraf, een kipfiletje met friet en wat groenten, afgesloten met een bolleken ijs met slag. Toegegeven, de hoeveelheden zijn bepaald niet bourgondisch maar: waar kun je met drie personen eten voor een prijs waar je elders nog niet voor 1 persoon eet?
A la carte is ook mogelijk, echter de prijzen zijn dan zoals elders, of zelfs nog efkes hoger. Het is een prima plek voor een smallere beurs, of om gewoon eens even tussendoor te eten en je niet te grote honger hebt. Verder denk ik aan zoiets als bruiloften en partijen.

De ervaringen van Ruud: Via een zoekactie ben ik in mei op jullie website terecht gekomen. Mijn vrouw en ik waren bezig met de voorbereiding van een bedevaart naar Banneux voor onze parochie H. Maria Koningin te Krimpen a/d IJssel en zochten met een beperkt budget een goede eetgelegenheid voor de avond. Via een zoekactie eetgelegenheden binnen een budget van 10 en 15 euro kwam ik bistro de Oude Garage tegen. Gelet op jullie bevlogen omschrijving heb ik het aangedurfd om op basis van informatie en het aanvragen van een offerte daar voor een groep van 48 personen te reserveren. Wij kozen voor een menu van 3 gangen voor €12,50. Daarvoor kregen we een kop aspergesoep met stukken verse asperges!, gebakken kipfilet en diverse soorten garnituren, ijs met slagroom en aardbeien. Over de kwaliteit niets dan lof. Het gezelschap, over het algemeen wat oudere mensen, had ruimschoots voldoende aan de geboden hoeveelheid. Er werd waar nodig en gevraagd voldoende bijgevuld. Verrassend goede schenkwijn! Een Sauvignon blanc met zoveel fruitigheid dat ik even deed vermoeden dat de wijn van een ander druivenras was gemaakt. Als rode wijn schonk men een cťpage Syrah, een dijk van een wijn uit Zuid-Frankrijk. De prijs van de wijn per glas was alleszins redelijk, €2,70 voor wit en €2,64 voor rood.
Daarnaast mijn complimenten over de totale ambiance. De omschrijving van de lokaliteit is zonder meer goed en daarnaast was er een uiterst vriendelijke en attente bediening onder leiding van Jolanda de Wert.

Chinees - Indisch Specialiteiten Restaurant De Chinese Muur

Hoofdstraat 2B

5683 AL Best

(0499) 39 77 88 tel.

Bezocht: ?? Mei 2000

Tgv een etentje van het project belande ik in deze zaak. De type aanduiding Chinees is in het algemeen geen pre om op deze lijst vermeld te raken. Echter deze gelegenheid heeft een aantal kenmerken die we onze bezoekers niet willen onthouden. Ten eerste wordt er ook de Cantonese keuken gevoerd. Tevens kunnen hier grote groepen terecht, voor, en dat is het belangrijkste: het buffet. Het bestaat uit 39 soortjes en bied de gelegenheid om onbeperkt smaakvol te schransen voor 28,50 p.p. Vrijdags en zaterdags is het buffet standaard geopened voor iedereen. Toegegeven, het buffet bevat veelal de standaard Chinese gerechten en de aankleding is niet bijzonder, maar daar betaal je dan ook naar.

Rotishop (exotic fastfood) Foto

Kruisstraat 106

5612 CL Eindhoven

(040) 246 05 31 tel.

Surinaams

Bezocht: ?? februari en 19 maart 2005

Tip van: Sri(Chinees-Indonesische keukenprinses). Al enige tijd is er op de Kruisstraat een "kleine" surinaamse zaak gevestigd. De naam 'roti', dat is een 'surinaamse pannenkoek', en de onder titel 'Exotic fastfood' dekt de lading goed. Een surinaamse snackbar waar je kunt afhalen maar het ook ter plekke aan een tafeltje kunt verorberen. Deze zaak is ook eigendom van Sang Lee. Net als de er schuin tegenover gelegen Chinees Paradijs en de nabij de Woenselse markt gelegen chineese winkel.
Als je voor de deur staat zou je misschien niet zo naar binnen stappen, maar ik moet zeggen: wat er in de vitrine ligt ziet er niet slecht uit. Enne, de "soto soep" is inmiddels mijn favoriet (heerlijk om te nutsen na een bezoek aan de markt op zaterdag). Een apart lekkere smaak met knapperige (en) verse ingredienten. Als je wel eens iets afhaalt bij het vlakbij gelegen toko Jakarta, dan moet je voor de afwisseling hier eens iets nemen.

Ristorante Pizzeria Pisa Foto

Kruisstraat 131-133

5612 CG Eindhoven

(040) 244 55 91 tel.

Italiaan

Bezocht: 12 januari 2001, 2002

De voorgevel is in midden 2006 veranderd, het moffioza karakter is daarmee verdwenen.
Anderhalf jaar geleden dachten we dat we hier gereserveerd hadden, maar belanden uiteindelijk bij Il Giardino dat een twintigtal huizen er vanaf ligt. De buitenzijde valt op door de zeer helder witte gevel met vuurrode accenten, de weinige en zeer kleine raampjes die niets over de binnenzijde prijsgeven en last but not least het woord 'open' in neon. Het geeft ons in ieder geval het idee dat de bediending Mimi of Misty heten. Een andere mogelijkheid is dat we even met onze vingers moeten knippen om die bril met donkere glazen van Hans Anders te krijgen. Met enige aarzeling openden we de deur...
De binnenzijde ziet er, net als de buitenzijde, keurig netjes verzorgd uit. Het verschil is dat je hier binnen absoluut niet op het idee zou komen dat je hier Al Capone tegen het lijf zal lopen, het ziet er juist heel gezellig uit. In plaats van een 'kleerkast', al dan niet met oor dopje, als portier vind je hier al een vriendelijke, wat oudere, blonde dame met een Limburgs accent bij de ingang. Vlug stopten we onze zonnebrillen, witte sjaaltjes, zwarte hoeden met brede rand en dikke sigaren weg. Dat laatste zou niet onze enige positieve vergissing van die avond zijn.
We bestelden tweemaal 'Insalata Nizzarda' om daarna te vervolgen met tweemaal tortelinni ai fungi en eenmaal lasagne broccoli. Vooraf werden er heerlijke kakel verse broodjes met kruidenboter gereserveerd. Yummie. Een tijdje later verbaasden we ons over de twee grote kommen met daarin de salade. Lekker maar voor drie personen erg veel, in het vervolg bestellen we daarom nog maar één salade (ŗ fl. 15,-). Ook het hoofdgerecht beviel prima. Na twee gangen zaten we zo vol dat een nagerecht er niet meer bijpaste.
Conclusie: hier wordt heerlijke pasta en pizza (die laatste hebben we ooit eens afgehaald en beviel prima) geserveerd in een leuke en gezellige omgeving waarbij het hoofdgerecht gemiddeld twee tientjes kost.

Saté speciaalzaak Makan Makan Foto Gesloten

Stationsplein 29

5611 BC Eindhoven

(040) 245 46 12

(040) 244 15 76 afhalen

Indonesisch Saté

Bezocht: 4 Mei 2001, januari 2002

Eind 2006 gesloten. In maart 2007 opent De Bengel, na een tijdje niet vertegenwoordigd geweest te zijn in Eindhoven, hier zijn deuren.

Na goed zoeken ontdek je naast Kras Stervakanties (tegenover het NS Station) Makan Makan. Het restaurant bestaat uit een royale ruimte met veel tafeltjes, licht interieur, rieten stoelen en sfeervol gekozen plastic planten (varens, bamboestokken, palmen). Het was er erg druk, dus reserveren is wel noodzakelijk als je een plaatsje wil bemachtigen. Onze plaats naast de bar was niet zo rustig maar meer naar achteren waren wel genoeg plaatsen om rustig te zitten.
Het menu bestond voornamelijk uit nasi, bami, rijst en mihoen met verschillende soorten saté. Verder verschillende soorten vlees zoals kip, varken en zelfs geit. Ik vond dat de bediening een beetje teveel op routine draaide, ze kon af en toe wat meer aandacht schenken aan de gasten. Veel gerechten die op de menukaart stonden kenden we niet van naam maar gelukkig stond achterop de menukaart de 'vertaling'.
We waren weer eens een keer eensgezind en namen beide als voorgerecht 'pangsit goreng' (gefrituurde flensjes gevuld met gekruid gehakt en garnalen). Nou, die garnalen waren niet te vinden.. Was wel lekker met een soort pittige tomatensaus om te dippen. Als hoofdgerecht nasi goreng betawi speciaal (zeer pikant gebakken rijst met kroepoek, gebakken ei, atjar, gado gado en 2 stokjes kip saté). Vooral de nasi was door kleine stukjes peper (waarschijnlijk rawit) behoorlijk pittig. Gelukkig zat er genoeg blusmateriaal bij (zoet-zure komkommer, boontjes met taugé in pindasaus). Na het hoofdgerecht zat ik toch al aardig vol, maar een toetje kan ik niet afslaan. We namen beide de coupe exotica, vier bolletjes vruchtenijs met een flinke dot slagroom en een vruchtenmix met o.a. lychees. Zeer lekker maar eigenlijk wel wat veel voor mijn buikje. Toch lukte het om erna nog een cappuccino, c.q. koffie te nuttigen.
Conclusie: scherp geprijst, je wordt snel bediend, de hoeveelheden zijn meer dan genoeg. Prima om met een groep even te gaan eten of met z'n tweeen met beperkt budget. We hebben in ieder geval van het etentje genoten. En als je dit vergelijkt met het naastgelegen Garoeda, dan is de keuze eenvoudig...

Tip van John A.: Ik heb nog een tip voor jullie die ik niet in jullie lijst tegenkwam en toch de moeite is namelijk 'Makan makan' op het stationsplein. Het betekent 'eten eten' (komt uit het Indonesisch) en heette vroeger de Satéhut. Men biedt hier een complete satéschotel aan met 6 stokjes saté, Gado Gado en supplementen naar keuze voor onder de FL. 20,-. Ik zou zeggen reserveer een keer 040-2454612. Je kunt ook bestellen (040-2441576) en afhalen aan de zijkant van het restaurant. Smakelijk!

Le Connaisseur Foto

Kleine Berg 12

5611 JV Eindhoven

(040) 246 09 60 tel.

(040) 295 04 99 (fax)

Bezocht: 23 Juni 2000

Grand Restaurant Le Connaisseur

Deze valt bij Stefan in de categorie van verboden restaurants. Echter doordat hij dit maal niet aanwezig was hebben we toch even van deze verboden vrucht gesnoept. Helaas was het tijdens het FiŽsta del Sol weekeinde slecht weer, en dat terwijl het een paar dagen geleden bloedheet was. Bij goed weer bestaat er nl. de mogelijkheid om op het terras plaats te nemen. Door handig gebruik te maken van een aantal niet rechte hoeken aan zowel de binnen als buitenzijde wordt het massale karakter enigsinds verborgen. En dan hebben we gelijk al een van de kenmerken van de Le Connaisseur keten te pakken. De restaurants volgen allen een formule: bijzondere gerechten, goedkoop, snel en zoals al eerder genoemd massaal. Hieronder lijden de versheid en de intimiteit. Hoewel sommige gerechten mooi worden geserveerd, haalt de verdere uitvoering het niet bij de omschrijving op de kaart.
Conclusie: het is een prima plek voor studenten, of groepen die voordat ze bv naar de bioscoop gaan nog iets willen eten maar daarbij snack en Mac mijden.

De avond vulden we met FiŽsta del Sol, al zou het beter dancing in the rain met bijvoorbeeld Tyree Glenn Jr. gedoopt kunnen worden. Allé, als je maar plezier hebt. Het grappige was dat Tyree meer bezorgt was om de gezondheid van de aanwezigen dan dat er lekker gedansd werd op zijn muziek.

"The Pancake" & "Special Vlaai" Foto Gesloten

Nieuwstraat 12

5611 DB Eindhoven

(040) 246 64 19 tel.

Pannekoekenhuis

Bezocht: 24 September 1999

Deze zaak is de eerste helft van 2004 gesloten geweest. Nu heet het The Pancake. Het doet vermoeden dat er verder voor de gasten waarschijnlijk weinig veranderd is.
Een maand ofzo geleden was deze zaak nog niet geopened. De gele kleur en de maffe naamgeving hebben de aandacht getrokken. Aangezien we wel houden van het-niet-standaard moesten we hier naar binnen. Wat direct opvalt is dat er moeite wordt gedaan om een kleine ruimte groot te laten lijken. Dit gaat naar mijn smaak ten koste van de intieme sfeer die het had kunnen zijn. Nog 1 min puntje: de cafetaria-vitrine spreekt ons echt niet aan. Maar ja, we zeuren deze maal, het belangrijkste is de kaart natuurlijk. Nou dit is verrassend rijk gevuld. Deze is niet beperkt tot traditionele Hollandse pannekoek, maar bevat vele bijzondere (in)vullingen. Wat te denken van bijvoorbeeld de kruidnagel of de ragoŻt zoals wij die in onze pancake aantroffen. De dubbele gevulde van de maand was een hele hap, en is in vele opzichten te vergelijken met een zeer goed gevulde pizza en dat voor 2 tientjes. Is één koekie te weinig? Geen nood, er zijn ook diverse voor- en nagerechten. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook gerechten van 'Dim Sum' te bestellen. Dim Sum is een restaurant dat op dit moment boven deze zaak een plaatsje krijgt. Daar kunnen we waarschijnlijk ook niet omheen. Tot slot merken we op dat de Warsteiner liefhebbers hier aan hun trekken kunnen komen.

The Pancake Foto

Nieuwstraat 12

5611 DB Eindhoven

(040) 246 64 19 tel.

Pannekoekenhuis

Het is weer geopend sinds zomer 2004. Voorheen heette het "The Pancake" & "Special Vlaai" De naam is een klein beetje aangepast: de toevoeging Special Vlaai is verdwenen.

(eet)café DelfsBlauw

Kleine Berg 60

5611 JW Eindhoven

(040) 237 47 65 tel.

(eet)café

(eet)café DelfsBlauw (op het moment van schrijven werkte deze link nog niet)

Het begin 2007 geopend. Voorheen wat het alleen een café. De naam is goed gekozen, "eet" staat namelijk tussen haakjes. Het is in eerste instantie een bruincafé gevuld met stamgasten. Hier kun je voor 7 en een halve euro een klein(!) hapje eten waarbij je de keuze hebt uit twee gerechten. Verder viel het minder stabiele meubilair op.

Indonesisch Restaurant Garoeda Foto Gesloten

Stationsplein 45

5611 BC Eindhoven

(040) 243 01 52 tel.

(040) 246 03 06 (fax)

(040) 243 39 99 (satébar)

Indonesisch

Bezocht: 3 november 2000

Deze zaak is definitief gesloten.

Garoeda is een gouden adelaar uit de Indonesische mythologie (euuh, volgens ons leek-ie meer op een kalkoen ;-). Een collega had niet zo'n goede ervaringen met het restaurant, wat later ook wel bleek. Van buiten ziet het restaurant er heel goed uit, bijna chique, maar van binnen en zeker de entree naast Dino's, valt wat tegen. Gelukkig maakte het mooie uitzicht veel goed (we hadden gereserveerd en hadden waarschijnlijk daardoor een plekje aan het raam). Over de menukaart kunnen we kort zijn, dat was-ie ook. We kozen uiteindelijk voor het buffet, inclusief soep vooraf (Fl. 30,-). Het buffet was niet erg uitgebreid, maar wel lekker. De droge wijn werd extra drooggemaakt door de kurk erin. We sloten af met koffie. Want helaas, helaas voor Bert, hadden ze geen cappuccino. De koffie hebben we ook wel eens lekkerder gedronken.. Verder viel de bediening op door hun desinteresse. De rekening lag al op tafel, voordat we er naar hadden gevraagd. Niet echt een restaurant om nog eens naar terug te gaan met z'n tweetjes, denken we. Het is beter geschikt als je met een grotere groep wil uit eten. Als je dan voor het buffet kiest, hoef je niet lang op het eten te wachten. En dit alles voor een gunstige prijs.

Pizza Pronto Foto Gesloten

Winkelcentrum Woensel 122/123

5625 AG Eindhoven

(040) 242 80 80 tel.

(040) 248 29 39 (fax)

Italiaan

Bezocht: 12 Maart 1999, Februari 1999

Gesloten. Sinds in het najaar van 2003 is er Mediterraan Restaurant Compromis gevestigd.
Veel maaltijd voor een erg lage prijs. De pasta mista (ongeveer 20,-) is een aanrader in dit opzicht. De snelheid van de bediening is omgekeerd evenredig met de hoeveelheid pasta: we hebben beide malen erg lang moeten wachten (geen probleem voor ons; wij genieten wel).
Tot slot willen we nog opmerken dat je hier eens de afhaalsalades moet proberen (Miss B).

Eethuis Babadag Foto Gesloten

Kleine Berg 38

5611 JG Eindhoven

(040) 245 09 38 tel.

Turk

Bezocht: 29 Januari 2000

Bijzonderheden: Afhalen mogelijk. Speciale gerechten 1 dag van te voren bestellen.

Tip van: Miss B.

Gesloten in 2004.

Deze, tegenover Bullit gelegen, zaak is net iets groter is dan het gemiddelde afhaal caferaria. We kozen ervoor om 'achterin' te gaan zitten. Bij de deur te gaan zitten leek ons wat koud. Dat was maar goed ook wat een half uurtje later werd de zaak bevoorraad via de voordeur. De menukaart is een dubbelzijdig bedrukte placemat. De gangbare zaken staan vermeld op de 'voorzijde': voorgerechten, grote en kleine schotels en nagerechten. Op de achterzijde staan de speciale gerechten die je 1 dag van te voren moet bestellen. Daarnaast bevat het een lijstje met Turkse pizza's. Om met 1 maaltijd een aardige indruk van de mogelijkheden van deze keuken te krijgen, kozen we voor de mixschotel van het huis (nummer 40). Het bestaat uit 7 soorten vlees aangevuld met rijst (of friet) en groenten. De bediening was niet erg oplettend, want het duurde even voordat er iemand naar onze keuze kwam informeren. Tevens moesten we zelf vragen om een nagerecht te bestellen, enne: niemand die tijdens het eten vroeg of alles naar wens was (bv: opscheplepels zijn niet standaard bij de schotels). Als nagerecht namen we Baklava, een erg zoet nagerecht: deeg gevuld met spijs, honing en noten. Indien gewenst kun je er room bij nemen. Als speciale drank nam ik Ayran: een Turkse zoute yoghurt drank.
Wat verder opvalt is de live Turkse muziek. Vond dat best aardig klinken, ware het niet dat het erg hard was (we schrokken ons op een gegeven moment rot toen het leek alsof de boxen ontploften), op een gegeven moment was het alleen maar stemmen en oefenen. Hij was zich blijkbaar voor aan het bereiden voor de zaterdag, waar ook nog eens een buikdans optreden gepland stond. We hebben echter toch zo nu en dan mogen genieten van een goede zang en mooie Turkse gitaar(?) en toetsen.
Tot slot zou ik willen samenvatten dat je hier veel vlees krijgt voor een erg lage prijs.

Visscher restaurant Gesloten

Demerstraat

Eindhoven

Vis

Bezocht: 23 Juli 1999

Deze gelegenheid is definitief gesloten.
Dit ken ik nog uit mijn studententijd. Het was een stek, destijds genaamd Noordzee restaurant, waar je heen ging als het mensa menu echt niet te pruimen was. Het menu is dan ook van het soort erg goedkoop: friet met vis (fish and chips maar dan net even beter). De bediening? Welke? Staande bij de kassa moet ik vragen omgeholpen te worden terwijl er toch 4 of misschien zelfs 5 personen personeel stonden (op te ruimen). Dat het er schoon was? Nee, dat niet eens :-D Aangezien de paella niet voorraadig was koos ik voor mijn favoriete gerecht alhier: gebakken mosselen. Ach, voor iets onder de twintig piek krijg je je maag op een aardige manier gevuld.
Tegenwoordig is de friet ook 'los' verkrijgbaar aan het 'loket'.


Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!

Nedstat EsetTE teller www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links STARTPUNT.NU www.magnetis.com Vinden.NL - Maakt Internet Compleet Personal Pages

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl).