EsetTE beyond the limit

is een lijst van eetgelegen buiten Eindhoven en omstreken. Aangezien we onze vleugens af en toe ook buiten Eindhoven uitslaan, en er leuke plekken ontdekken die we onze lezers niet willen onthouden, hebben we deze pagina toegevoegd.

Terug naar de start pagina - Bezocht - Nog te bezoeken - Restaurants in Eindhoven - Links - Activiteiten in Eindhoven - Gastenboek - Achtergrond informatie

Bezocht door EsetTE

Restaurant Nescafé

Van Heeckerenstraat 10

9163 GZ Nes Ameland

(0519) 54 27 60 tel.

Frans ??

Bezocht: 10 september 2000

Na de culinaire teleurstelling van dag 2 gingen we op de laatste dag naar een gelegenheid die al eerder opgevallen was. Op basis van de kaart hadden we op de eerste dag van ons weekendje Ameland al de indruk dat het hier goed was, maar toen was het zo vol dat er geen plaats meer was. Vroeg in de middag hadden we hier gereserveerd om zeker te zijn van een tafel. Achteraf zou blijken dat het op deze rustige zondagavond niet nodig zou zijn geweest.
De culinaire teleurstelling van de vorige dag had voornamelijk betrekking op het hoofdgerecht . Als voorgerecht had Perry & Stefan toen gebakken mosselen en dat was een uiterst smakelijk voorgerecht. Dus ze gingen nu weer voor gebakken mosselen terwijl Bert de zomersalade nam. Al bij de eerste aanblik van het voorgerecht bleek dat we voor de laatste avond de juiste keuze hadden gemaakt. Mooie grote borden met daarop verse ingrediënten stonden voor ons. Opmerkelijk was wel dat de gebakken mosselen van dag 2 een tikkie lekkerder waren.
In deze waterrijke omgeving namen we alledrie als hoofdgerecht de wadpan. Dit is gestoofde vis in een pittige (dunne) saus, geserveerd in een authentieke pan, schuingeplaatst in een houten standaard. Dit was smullen en gaf blijk van een hoog culinair niveau. Er was één kommetje salade bij. De ober had gezegd dat we meer konden krijgen als het nodig was, maar de wadpan was zo vullend dat we dit niet nodig was.
Ondanks de weinige ruimte in de maag die nog over was, namen we een nagerecht. 2 Maal coupe stragiatella en éénmaal gegratineerd zomerfruit. Het toetje vormde een perfecte afsluiting van de avond, zij het dat Stefan er niet in was geslaagd zijn toetje geheel op te eten. Het was zelfs zo erg dat hij moest terugkomen op een uitspraak van de dag ervoren: "Wat er ook gebeurt, op het einde van een avondje uit eten past er altijd nog een koffie in".
We hebben geen van allen koffie genomen. Uiteraard is de uitstekende chardonnay, die we bij het eten namen wel geheel opgegaan.
Of de koffie hier goed is weten we dus niet. We weten ook niet of er enig verband is tussen de naam van deze gelegenheid en de bekende oploskoffie. De uiterst correcte ober heeft ons een culinair feest op tafel gezet en we nemen dat ook aan dat er echte (goede) koffie geserveerd wordt. Jammer dat deze zaak zo ver van Eindhoven ligt, wat het is zeker de moeite waard om hier vaker terug te komen. Hier kom je voor smakelijke gerechten, mooi opgemaakt geserveerd en op mooie grote borden.
Zéér aanbevolen!

Via-Via

Pelgrimstraat 7

2000 Antwerpen

+44 (0)3 226 52 42 tel.

Frans/Wild

Bezocht: 4 januari 2001

Na een dagje Maastricht togen we naar Antwerpen. In eerste instantie bedoeld om kaartjes kopen voor de Thalys. In verband met de 10.000ste bezoek op onze pagina trakteren we ons zelve op een weekendje Parijs. In zo'n stad als Antwerpen is het moeilijk kiezen; er zijn vele, vele, goede keuzen. Na omzwervingen gingen we uiteindelijk te 'pelgrim' bij een restaurant met een mooie inrichting, wild op de menukaart en geen extreme prijzen. Nou ja, niet al te extreem: 47 gulden voor een wild hoofdgerecht.
Het restaurant oogt klein, maar als je goed oplet geeft het met zijn vier verdiepingen plek aan heel wat gasten, zonder aan die kleinschalige intieme sfeer in te boeten. De beheerders bestempelen de inrichting als Romeins. Dit is het duidelijkste te zien aan de wasbakken op het toilet: we raden het een ieder aan het 'trappetje' op te gaan om het te aanschouwen. Kort-rokkigen en hooghakkigen zullen hierbij de nodige aandacht mogen verwachten. De mooie tafels en stoelen zijn niet al te comfortabel en het koste enige moeite om onze zitplaats te bestijgen. Dit alles mocht de pret niet drukken.
De kaart bood niet al te veel keuze, echter de uitvoering was zeer goed; dit voldeed dus aan het theorema van Stefan: de kwaliteit is omgekeerd evenredig met het aantal keuzemogelijkheden. Er normaal Nederlands: hoe beperkter de keuze des te beter de kwaliteit. Het was het einde van het wild seizoen. Daardoor was de keuze van het voorgerecht (kwartel met appel compote) maar eenmaal aanwezig. Perry nam daarom de carpacio van hertenfilet met p? en Jacobsnootjes. Stefan koos voor oester gevuld met spinazie, truffel en speciale cognac. De keuze voor het hoofdgerecht was unaniem: hertenfilet met een rolletje van Grieks deeg gevuld met sanaké. Verder gegarneerd met een peertje, rode bessen en aardappelpuree met nootmuskaat. Als toetje marsepein ijs en tweemaal lasagne van chocolademousse aangevuld met stukjes vers fruit. De rode huiswijn was ook meer dan lekker; de halve liter was te weinig. Het was donderdagavond en het restaurant zat vol, dus reserveren is hier noodzaak.
Het was allemaal zeer lekker, vooral de kwartel was om je vingers erbij op te eten! Conclusie: zeer goed eten, goede bediening en een leuke sfeer. Echter het is minder goed toegankelijk voor de minder validen.
Deze stad van diamand en goud is een gouden greep voor EsetTE; de Vlamingen weten wat bourgondisch eten is, ze verdienen volgens Stefan (het) gouden bestek.

Restaurant De Houtsnip

Rijksweg 49

5995 NT Kessel (Lb)

(077) 462 16 20 tel.

(077) 462 90 25 (fax)

Wild Restaurant

Bezocht: 30 Oktober 1999

Zomer 2004: Het heet nogsteeds De Houtsnip, echter het is nu een Wok restaurant.

In het kader van 'back to the roots' bezochten we dit maal mijn vorige woonplek. Het was een prachtige herfstdag: 19 graden boven 0, in het zonnetje is het dan weer bijna zomers. De middag brachten we door in de bossen in van het Leudal, de route voerde over smalle paadjes, meanderende beekjes, mooie bladeren tapijten, apparte paddestoelen etc. Zo'n middagje moet je wel afsluiten met een wildschotel. Daarvoor ben je bij De Houtsnip aan het juiste adres. Na omzwervingen kwamen we weer bij de auto terug om onze maag te gaan vullen bij een wereld 'beroemd wildrestaurant' (er hing nog een foto die herinnerde aan een bezoek van Hans van den Broek). Tja, dat hoort nu eenmaal bij de omgeving he. Bert die nam fazant, Stefan en ik gingen voor de hazerug. Ben niet zo'n wildvlees fan, maar dit smaakte zeer goed. Op advies van ingewijden namen we geen soep (die schijnt zeeeer royaal te zijn) maar een meloen-ham-combinatie resp. verse zalm. Het hoofdgerecht werd vergezeld met een rijke verzameling groenten, aardappel variaties en nog veel meer. Daardoor moest het desert wachten tot een volgende maal, dat paste niet meer. Nog een bijzonderheid bij deze gelegenheid: als je het vraagt of een opmerking maakt in de trant van 'ik heb de kok nog niet horen zingen' dan komt ie zingen aan je tafel. Voor de Hollanders: tussen entree en vertrek zat een 70 gulden verschil in ieders broekzak.

Thais Specialiteiten Restaurant Tabkeaw

Rechtestraat 102

6221 EL Maastricht

(043) 3 25 97 12 tel.

(040) 3 26 25 10 (fax)

Thais Specialiteiten Restaurant

Bezocht: 4 Juli 1999

Deze keer is EsetTE terechtgekomen in de geboortestad van een van de leden en wel Maastricht, de Bourgondische stad in het Zuiden.
Na een grote rondwandeling en hier en daar terrasbezoek laat de honger niet lang meer op zich wachten. Natuurlijk ga je dan meteen naar een van de culinaire straten van de stad, de Rechtstraat. De Thai (Tabkeaw) sprak ons wel aan. We konden zonder te reserveren plaats nemen aan een traditionele tafel, die voor de Europeanen toch nog enigszins aangepast was, zodat het zitten in kleermakerszit niet nodig is.
Deze keer geen wijn bij het eten maar fris, want het warme weer maakte echt dorstig en het terrasbezoek was ook al vergezeld gegaan met alcohol.
We hebben allen een oestersaus-gerecht genomen: roergebakken groente met rijst en iemand had er nog kip bij. De groenten vielen op doordat ze grof gesneden waren en heerlijk knapperig, zoals het hoort.
Als toetje hebben we alle drie ijs met lychees genomen. Nu zijn er diverse keuzes mogelijk met betrekking tot de lychees. Er zijn wat nuance veschillen zoals ietwat zoetere lychees (de Thaise namen weten we niet meer). We hebben slim besteld zodanig dat we van elkaar ook de andere lychees konden proeven. De lychees leken steeds lekkerder te worden naarmate ze langer tussen het ijs lagen.
Voetstappen

Nog niet bezocht door EsetTE

Er zijn geen concrete plannen op dit moment.

Links

Maastricht Culinair Restaurants
Bert Hovius' Amsterdam budget restaurants
Dinner in Amsterdam (commercieel)
Horeca in Dordrecht
Eet recensies (restaurant ervaringen in Nederland)
Restaurant links of Ed's Funny's Foodservice
Dinner Site
SmulWeb
FAR: Frequently Asked Restaurants
Nl.Culinair Huis pagina
Alliance Gastronomique Néerlandaise
Horeca-Online
De Nationale Horeca Netwijzer
Horecagids Nederland
Restaurants van startpagina Vrije tijd
Chineese restaurants
Eten bestellen via emeal
Dinner World
Vegetarische restaurants (www.vegerariers.nl)
uitgaan.pagina.nl
Restaurant Row - World Wide Dining Guide
Tot slot onze favoriete zoek machine:

Google!
www.ilse.nl www.linkplaza.com - 5.000+ links www.magnetis.com

Deze pagina wordt beheerd door Perry Egelmeers (esette@dse.nl).